محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831402521
زريبافان:مسكوت گذاشتن منوريل سياسي بود
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: زريبافان:مسكوت گذاشتن منوريل سياسي بود
از هنگام راهاندازي BRT، در مسير نهاد رياست جمهوري تا فرودگاه بيش از نيم ساعت معطل ميشوم، در صورتي كه در گذشته يك ربع ساعت براي اين مسير صرف ميكردم .
به گزارش رجانيوز ،مسعود زريبافان، مشاور رييس جمهور در گفتوگو باايلنا، با بيان اين مطلب و با اشاره به اينكه پروژه منوريل و تحقيق و تفحص از شهرداري تهران ساخته و پرداخته عده خاصي بود تا دولت راتضعيف كنند، به اهم نا كارآمديهاي موجود در نظام حمل و نقل پرداخت و اظهار داشت: حمل و نقل يك طرح جامع نياز دارد تا همه سيستمهاي حمل و نقل را در بر بگيرد، هيچ كس نميتواند اتوبوس شهري را نفي كند. اتوبوس شهري به عنوان يك عضو در مجموعه حمل و نقل همچون تاكسي، اتومبيل شخصي، منوريل و مترو قرار دارد كه حضوري الزامآور را داراست، بنابراين نفس حضور اتوبوس، مترو يا منوريل را نفي نميكند بلكه همه اينها بايد مجموعاً با هم كار كنند.
يك ريال بودجه دولتي در رابطه با منوريل هزينه نشد
وي در پاسخ به اين سؤال كه بودجه زيادي براي منوريل صرف شده اما به نتيجهاي نرسيده است، اظهار داشت: اصلاً بودجهاي صرف نشده، حتي يك ريال بودجه دولتي در رابطه با منوريل هزينه نشده و بودجه از سوي بخش خصوصي در اختيار پروژه قرار گرفت و سرمايهگذار هم مسؤوليت كار اجرايي را عهدهدار شد.
وي در رابطه با خانههاي خريداري شده در مسير منوريل و بودجه صرف شده در اين خصوص گفت: به هرحال شهرداري در آزادسازي مسير ضرر نميكند، خانه خريداري شده در اختيار شهرداري قرار ميگيرد. البته در اين بحثي نيست اما در اجرا منوريل از مسيرهاي باز عبور ميكرد و به املاك مردم ضربه وارد نميكرد؛ حتي بيراه نيست اگر گفته شود حسن منوريل اين است كه از فضاي باز با پايه T شكل گذر كرده و عبور سريع را ايجاد ميكند.
مسكوت گذاشتن منوريل سياسي بود
زريبافان در پاسخ به دلايل مسكوت ماندن منوريل، اين پروژه را سياسي توصيف كرد و افزود: مسكوت گذاشتن منوريل سياسي بود، چراكه نفس منوريل يك بحث كاملاً كارشناسي و فني بود و مخالفت مخالفان جنبه سياسي داشت.
وي خاطر نشان كرد: اين مخالفان معتقد بودند بايد طرح جامع براي حمل و نقل طراحي كرد اما نفساً با منوريل مخالف بودند، درست مثل اينكه كسي بگويد من با اتوبوس شهري يا مسير ويژه در شهر مخالفم.
وي در پاسخ به اين سؤال كه در بسياري از كلانشهرها تمام وسايل حمل و نقل در كنار يكديگر وجود ندارد و اقتضاي شرايط براي درنظرگيري حمل و نقل جامع مد نظر است، گفت: اينجا "حساب دو دوتا چهارتاست"؛ در حالي كه در خيابان آزادي خط ويژه ايجاد ميكنند و عرض زيادي از حمل و نقل و خيابان را ميگيرند، ترافيك بيشتري ايجاد ميكنند. به هر حال ترافيك در يك مسير ويژه در تقاطع و سطح عبور در آن خيابان اثرگذار است، حال اگر از همين فضا در زير يا بالاي زمين استفاده شود، از ظرفيت موجود تمام خيابان استفاده خواهد شد.
مشاور رييس جمهور اظهار داشت: اگر از بسترخيابانهاي موجود براي خط ويژه استفاده كنيم بايد از ظرفيت موجود كم كنيم و براي اينكه به اين ظرفيت موجود دست نزنيم، دو راه داريم؛ محل عبور را به بالاي فضاي خياباني يا به زير خيابان منتقل كنيم.
وي افزود: با توجه به اينكه در تهران چشمهها وچاههاي زيادي وجود دارد، احداث خياباني زير خيابان اصلي كار پرهزينهاي است، بنابراين كمهزينهتر اين است كه از فضاي بالايي سطح خيابانها استفاده شود، ضمن اينكه پايه منوريل همانند پايه پل هوايي نيست كه فضاي زيادي اشغال كند.
وي در خصوص چند طبقهسازي خيابانهاي تهران گفت: كشورهايي با كلانشهرهاي بزرگ اين كار را براي خودروهاي شخصي انجام ميدهند اما همين كار را براي حمل و نقل عمومي اگر انجام بدهند، به صلاحتر است.
زريبافان خاطر نشان كرد: اگر براي حمل و نقل عمومي تسهيلات ايجاد كنند، به صرفهتر از ايجاد خيابان در هم عرض خيابان اصلي است؛ چراكه اين كار هزينه زيادي را به سيستم تحميل ميكند.
وي ضمن انتقاد صريح به سيستم BRT اظهار داشت: مسير ويژه BRT عرض زيادي از خيابان را گرفته است وترافيك بسياري ايجاد كرده، من هميشه از نهاد رياست جمهوري تا فرودگاه را دريك ربع زمان ميرفتم ولي امروز به دليل عريض شدن مسير ويژه BRT همين مسافت را بايد در بيشتر از نيمساعت طي كنم، اين سيستم فضاي زيادي از خيابان را اشغال كرده و با ايجاد تقاطعهاي زياد بر ترافيك افزوده است.
BRT پرهزينه و بيتأثير بود
مشاور رييس جمهورBRT را بسيار پر هزينه خواند و افزود: اين كار بسيار پرهزينه بود، درعين حال تاثيرگذار هم نبود، ضمن اينكه در حمل و نقل عادي نيز اختلال ايجاد كرده و در تقاطعها ترافيك را سنگينتر نموده است.
وي ابراز داشت: نمودار و دبي ترافيك در سازمان حمل و نقل شهرداري تهران وجود دارد، صادقانه گزارش دهند كه ميزان حمل و نقل در اين خيابان (خيابان آزادي) قبلاً بيشتر بوده يا در زمان حاضر؟
وي به محاسن مترو و منوريل اشاره كرد و گفت: حسن منوريل و مترو اين است كه تقاطع ايجاد نميكنند، چراكه خود تقاطع يكي از دلايل ترافيك است.
خبرنگار ايلنا درخصوص ضرورت مطالعه دقيق در پروژه منوريل سؤال كرد كه حركت در ارتفاع پر ريسك و داراي آلودگي صوتي است و يكي از ايرادهاي وارده به اين پروژه است. زريبافان پاسخ داد: در دنيا با استفاده از تكنولوژي روي درياها هم كيلومترها پل ميسازنند تا عبور و مرور به راحتي انجام گيرد. پر واضح است كه ايجاد پل در شهر و روي زمين خيلي راحتتر است، چراكه به آساني ميتوان فوندانسيون ايجاد كرد، ستون زد و منوريل ايجاد كرد.
متوقف كردن پروژه منوريل سياسي بود
مشاور رييس جمهور تصريح كرد: از آنجا كه پروژه منوريل يك كار فني است، متوقف كردنش سياسي بود، چراكه عدهاي فكر ميكردند منوريل پروژهاي است كه قطعاً به ثمر مينشيند و به اصطلاح گل ميكند و امكان دارد به نفع بعضيها شود، در صورتي كه كسي كه منوريل را طراحي كرد، در اين فضاها نبود.
وي تصريح كرد: كساني كه با طرحهاي مفيد به حال مردم مخالفت ميكنند، بايد در پيشگاه خداوند متعال، وجدان خود و مردم جوابگو باشند.
به پيمانكار منوريل امتياز داديم
زريبافان در خصوص پيمانكار پروژه منوريل اظهارداشت: كسي آمده بود و ميگفت من از شما پول نميخواهم، امتيازاتي به من بدهيد من پروژه را اجرايي ميكنم. اين كار يك كار اقتصادي بود و ميتوانست درآمد خود را تامين كند و به شهرداري هم هزينه جديد تحميل نكند. به هرحال بخش خصوصي در هركاري هزينه نميكند، ترجيحش صرف هزينه در پروژههاي كم هزينه است؛ به عنوان مثال وارد ساخت مترو و يا خيابانكشي كه پر هزينه است نميشود اما براي منوريل سرمايهگذاري ميكند، چراكه اين كار كاملاً اقتصادي است و كاري كه اقتصادي باشد، جواب ميدهد.
دولت بايد پاي منوريل بايستد
وي با بيان اينكه دولت بايد پاي منوريل بايستد و پيگيري كند تا به نتيجه برسد، گفت: دكتر (رييس جمهور) موافق اين طرح است اما اين كار به سازمانهايي باز ميگردد كه خودشان دخيل هستند.
زريبافان اظهار داشت: تجربه نشان داده كه اين سازمانها با فضاسازي مانع از انجام پروژه منوريل ميشوند، به هر حال شهر در اختيار دولت نيست كه بخواهد از هر مسيري رد شود. طبق قانون، معابر عمومي متعلق به شهرداري است و دولت حتي براي ساخت يك ساختمان بايد از شهرداري مجوز بگيرد.
بحث تحقيق و تفحص هم سياسي بود
مشاور رييس جمهور در رابطه با موضوع تحقيق و تفحص از شهرداري در خصوص هزينهكردهاي بيحساب و كتاب گفت: من از نوجواني و از اولين سال پذيرش در دانشگاه به شهرداري آمدم و به عنوان كسي كه بيشترين آشنايي را در شوراي دوم بين اعضا و حتي شوراي سوم و اول به عنوان ناظر بر شهرداري دارد، بيشترين آشنايي را با مسايل شهرداري دارم، به خوبي مسايل شهرداري و شهرسازي را ميشناسم و واقف به مقررات هستم و از ريز نكات شهرداري اطلاع دارم.
وي با ابراز تاسف براي كساني كه با جوسازي مانع از خدمترساني دولت ميشوند، تصريح كرد: متاسفانه بحث تحقيق و تفحص هم سياسي بود. ما در دولت هم اين مشكل را داريم، به عنوان مثال دولت يك بودجه براي سرفصلي خاص در نظر ميگيرد كه در نهايت تصويب ميشود، بعد در حين كار اتفاقي ميافتد كه بايد از رديفي كم و به رديف ديگرافزود. قانون هم اجازه اين كار را داده و عنوان داشته تا در اصلاحيه بودجه آورده و اعمال شود.
زريبافان افزود: در شهرداري هم چنين چيزي وجود دارد. بودجه شهرداري را به شورا ميدهند تا شورا بررسي و تصويب كند. در حين اجراي كار ممكن است مانعي ايجاد شود و طرحي اجرا نشود و يا اتفاقي ديگر حادث شود كه اجراي طرح ديگري ضرورت پيدا كند. شهرداري چون يك سازمان خدماتده است و سر و كارش با مردم است، نميتواند كار را متوقف كند.
مشاور رييس جمهور تصريح كرد: در زمان شهرداري گذشته كه شوراي شهر دوم رأس كار بود، اتفاقي كه افتاد اين بود كه بسياري از كارهايي كه ضرورت پيدا ميكرد، شهردار وقت با تعاملي كه با شوراي شهر ميكرد و مجوزي كه ميگرفت، در شوراي شهر گزارش ميداد و به آقايان ميگفت برويد اجرا كنيد. اين كارها را با مجوز شوراي شهر انجام ميداد، حتي پروژههايي را كه بعضي از دوستاني كه بعداً مدعي اين تحقيق و تفحص شدند خود آنها پيگير بودند، شهرداري با هماهنگي شوراي شهر كه دقيقاً در جريانش بود اجرا كرد و بعد شهرداري پيشنهاد ميداد و شورا اصلاح ميكرد.
وي افزود: جالب اينكه همان موقع هم شهرداري پيشنهاد داد اما برخي اعضاي شوراي شهر كه بعداً هم آن جنجال را راه انداختند، مانع از تصويبش شدند به بهانه اينكه بايد بررسي شود و در كميسيون فلان برود و.... همانها مدعي شدند كه بخشي از بودجه شهرداري غيرمصوب بوده است يا به عبارتي تحقيق و تفحصشان بر ميگشت به اين كه شهرداري كارهايي خارج از بودجه انجام داده است.
زريبافان گفت: گروههاي سياسي طوري وانمود كردند كه انگار در سيستم شهرداري پولي گم شده، در صورتي كه اصلاً اين طوري نبوده، ريالي نبوده كه در شهرداري هزينه شود و شورا خبر نداشته باشد.
مشاور رييس جمهور خاطر نشان كرد: اگر يك روزي لازم شود كه گفتنيها گفته شود، بايد گفت چه كساني در اين پروسه كار سياسي كردند. به نظرم اينها به غير از اينكه عواقب دنيوي دارد، عواقب اخروي هم دارد؛ اين جور نيست كه من به يك نفر تهمت بزنم بعد در نظام عالم به راحتي از من بگذرند.
اعضاي ستاد حمل و نقل و سوخت همتراز وزير هستند
زريبافان كه به تازگي به عضويت ستاد حمل و نقل نيز در آمده و با همكاري كردان و بهبهاني، وزراي كشور و راه و ترابري پروسه ساماندهي سوخت را دنبال ميكند، در پاسخ به اين سؤال خبرنگار ما مبني بر اينكه دستور رييس جمهور در خصوص اين ستاد كليدي چه بوده است كه افراد كليدي را براي راهبري آن انتخاب كرده است، گفت: اين ستاد سوخت همان ستاد تبصره 13 قديم است كه سال 85 تشكيل شد، لذا يك كارگروه يا يك كميسيوني مثل كميسيونهاي ديگراست كه حمل و نقل و مصرف سوخت را مديريت ميكند.
وي افزود: در واقع همان ستاد تبصره 13 قديم است كه حال كمي جامعتر شده و امورمربوط به حمل و نقل را هم به صورت جامع در اختيار تصميمگيري دارد، البته اقدامي انجام نميدهد اما در تصميمسازي مؤثر است.
عضو ستاد حمل و نقل و سوخت به عوايد حاصل از سهميهبندي بنزين اشاره كرد و گفت: صرف سهميهبندي كه هيچ مذيقه شديدي را هم براي مردم ايجاد نكرده است، 25 تا 30 درصد در مصرف سوخت صرفهجويي شده است.
وي در خصوص حذف سهميهبندي تا سال آتي ابراز داشت: اين همان بحث تحول اقتصادي كه همه يارانهها را پوشش ميدهد، است يعني يكي از بحثهاي مهم همان بحثي است كه به سوخت و گراني سوخت اختصاص داده شده است. بحث تحول اقتصادي همه اينها را پوشش ميدهد و قرار است كه يارانهاي كه به اقشار خاصي پرداخت ميشود را به همه جامعه تعميم دهد، يعني يارانه از روي كالاها برداشته و در اختيار همه گذاشته ميشود. اين پروسه نيز از دهكهاي ضعيف آغاز ميشود.
وي ابراز داشت: سياست كلي و تصميمسازيهاي كارگروه طرح تحول اقتصادي را كميسيون حمل و نقل اعمال ميكند. اين ستاد از سال 85 مشغول به كار است و يكي از كارهاي مهم آن سهميهبندي بنزين بوده است.
زريبافان در پاسخ به اين سؤال كه چرا اعضاي اين كارگروه پس از مدتي فعاليت حكمهاي كليدي دريافت ميكنند، تصريح كرد: كساني كه در اين كميسيون هستند همتراز وزير هستند. اگر عضو كميسيون بودند و حالا وزير شدند، همتراز وزير بودند؛ اين موضوع اصلاً ربطي به كارگروه ندارد؛ هاشمي هم چون معاون وزير بود، سرپرست وزارت كشورشد نه به خاطر اينكه عضو كارگروه بود.
نظرات كاربران:
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]
-
گوناگون
پربازدیدترینها