واضح آرشیو وب فارسی:حيات: فيروز زنوزي جلالي :شخصيت هاي سفر به گراي 270 درجه ملموس و به دور از شعار زدگي هستند
تهران-حيات
كارگاه نقد مجموعه كتاب هاي احمد دهقان از سوي دانشجويان روز گذشته با حضور فيروز زنوزي جلالي و احمد دهقان برگزار شد.
به گزارش سرويس فرهنگي خبرگزاري حيات در اين نشست، زنوزي جلالي گوشه هايي از نقدهاي دانشجويان حاضر در كارگاه را خوانده و به بررسي آنها پرداخت.
وي در جريان بررسي اين نقدها تاكيد كرد: خيلي ها نظر هاي شخصي خود را بانقد اشتباه مي گيرند در حالي كه هيچ نشانه اي از نقد در كارهاي آنها ديده نمي شود.
وي با بيان اينكه فضاي جنگ به دليل حضور دهقان در آن فضا برايش ملموس است، بيان كرد: آقاي دهقان در «سفر به گراي 270 درجه »و «من قاتل پسرتان هستم» خودش است. در«من قاتل پسرتان هستم» نويسنده به هيچ وجه دچار احساسات كه كار معمول نويسندگان است ، نشده است.
به گفته زنوزي جلالي «سفر به گراي 270 درجه »، « گردان چهار نفره» و ساير كارها مربوط به زمان جنگ است اما «من قاتل پسرتان هستم» مربوط به تبعات جنگ است . ويرانگري ها هميشه مربوط به بعد از جنگ است و اين همان امري بود كه باعث شد پس از اين جريان خيلي ها به دهقان تاختند.
زنوزي جلالي تصريح كرد: ما نمي توانيم براي نويسنده نسخه بپيچيم هرچند از فكر او خوشمان نيايد. نكته ديگر نيز اين است كه نويسنده چقدر مي تواند نسبت به محيط اطراف خود بي تفاوت باشد. اگر كساني كه به « من قاتل پسرتان هستم» اعتراض داشتند بتوانند به اين سئوالات پاسخ دهند ديگر حرفي وجود ندارد.
وي تاكيد كرد: اين داستان يك زنگ خطر براي مسئولين است كه بدانند در كجا ايستاده اند. ضمن اينكه نيازبه شجاعت براي شجاعت دارد.
اين نويسنده درباره « سفر به گراي 270 درجه » دهقان نيز با اشاره به اينكه يك اثر متفاوت درباره جنگ است، اظهار داشت:در اين كتاب نشان داده شده است؛ انسان هايي كه مي جنگند آدم هاي تافته جدا بافته اي نيستند. خيلي از ما شخصيت هاي اصلي داستان هايمان را در نور خفه كرديم به همين دليل دست نيافتني شده اند.اما در « سفر به گراي 270 درجه » با نويسنده اي روبه رو هستيم كه بي واسطه مي خواهد ما را در جايگاهي قرار دهد كه مدار جغرافيايي دارد.
وي ادامه داد: آدم ها ملموس و شفاف و به دور از شعار زدگي هستند و طنز خاص كه در آثار دهقان وجود دارد نشان مي دهد كه در اوج جنگ آدم ها چقدر راحت و صميمي بوده اند و اين امر بسيار تا ثيرگذار است.
زنوزي جلالي خاطرنشان كرد: نسل جوان ما علاوه بر اينكه نياز دارند تارخ جنگ را بدانند بايد وضعيت فعلي بازماندگان را هم بفهمند. در حقيقت يكي از نكته هاي مهم « من قاتل پسرتان هستم» نيزهمين جاست.
در ادمه جلسه دانشجويان حاضر در كارگاه سئوالات و انتقادات خود را به آثار دهقان با او در ميان گذاشتند كه دهقان به برخي از انها پاسخ گفت.
وي در پاسخ به برخي ايرادات كه مطرح شد ،گفت: من در پايان هر داستاني كه مي نويسم تاريخ اتمام ان را مي نويسم. در هنگام چاپ داستان ها نيز آنها را بازنويسي نمي كنم چون معتقدم اين داستان مربوط به تفكر و دانش من در آن زمان است. اما همين حالا من مي توانم بسياري از داستان ها را نقد كنم و ايرادات را بگويم. به هر حال من نيز هر روز چيزهاي جديدي ياد مي گيرم. به همين دليل من هيچ پشت داستان هايم قرار نمي گيرم.
پايان پيام
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]