واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: اولين مديرعامل شركت:مزايدههاي سازمان خصوصيسازي به فرابورس ميرود
فارس- مديرعامل شركت فرابورس از توافقات اوليه بين سازمان خصوصيسازي و بورس براي انجام معاملات مزايدهاي در فرابورس خبر داد.
مصطفي اميد قائمي، در پاسخ به اين سوال كه آيا امكان عرضههاي اوليه سازمان خصوصيسازي و شركتهاي اصل 44 در فرابورس وجود دارد يا خير؟ تصريح كرد: اين موضوع به ضوابط و تصميمگيري سازمان بورس بستگي دارد. در اين رابطه هم بين سازمانهاي خصوصيسازي و بورس براي معاملات مزايدهاي توافقاتي شده كه براي اين گونه معاملات بايد دستورالعمل جداگانهاي تهيه شود.وي درباره اولويتها و برنامههاي كاري شركت فرابورس اظهار داشت: از مهمترين اولويت ها و برنامهها تهيه دستورالعملهاي مربوط به پذيرش شركتها و معاملات سهام، افشاي اطلاعات، تعيين محل فعاليت شركت، انتخاب كارگزاران و استخدام محدود نيروي انساني است. اميد قائمي افزود: اما مهمترين اقدام مدنظر شركت فرابورس انجام اولين معامله بر روي سهام شركتهاي پذيرفته شده است.
استقرار سيستم معاملاتي
اولين مديرعامل شركت فرابورس با اشاره به اينكه تاكنون بر روي بازارهاي فرابورس چند كشور مطالعاتي انجام شده، در رابطه با ديگر اولويتهاي كاري شركت فرابورس اظهار داشت: در رابطه با استقرار سيستم معاملاتي، يكي از دو سيستم معاملاتي كنوني و جديد (آتوس) به كار گرفته خواهد شد كه در اين رابطه با هماهنگي هياتمديره شركت و نظر سازمان و شركت بورس تصميمگيري خواهد شد.
اخراجيهاي بورس در راه فرابورس ...
اميد قائمي در خصوص اين موضوع كه چه شركتهايي وارد اين بورس جديد خواهند شد اظهار داشت: شركتهاي سهامي عام علاقهمند به حضور در بازار سرمايه، شركتهاي اخراج شده از بورس، شركتهايي زيان ده اما با چشمانداز مثبت، شركتهايي با زيان انباشته اما قابل حل با استانداردها و سختگيريهاي كمتري ميتوانند وارد فرابورس شوند. وي با بيان اين كه به شخصه ترجيح ميدهم شركتهاي برتر كشور وارد بورس اصلي شوند،ادامه داد: بورس جايي است كه شركتهاي برتر كشور وارد آن ميشوند و وضعيت آن دماسنج اقتصاد است، اما فرا بورس جايي است كه شركتها آمادگي حضور در بورس اصلي را پيدا كرده و در خصوص مواردي چون اطلاعرساني آزموده ميشوند.
فقط قانوني هستيم
اميد قائمي ادامه داد: در حالي بازارهاي فرابورس مختلفي تاكنون فعاليت ميكردند كه به دليل عدم سازمان دهي و نظارت پذيري چندان موفق نبودند، اما باتوجه به نظارت سازمان بورس به عملكرد بازار فرابورس، شركتها و سرمايهگذاران از اين بازار استقبال خواهند كرد. وي افزود: بازار فرابورس اصفهان و سازمان گسترش در حالي بر روي سهام شركتهاي سهامي خاص و مالكيت زمينهاي شركتها معاملاتي را انجام ميدهند كه وظيفه اصلي اين بازارها چنين معاملاتي نبوده و نيست.
وي با بيان اينكه اين بازارها فقط از اسم OTC استفاده ميكنند، تصريح كرد: بازارهاي OTC اگر مشمول قوانين و نظارت سازمان بورس نبوده و سهام شركتهاي سهامي عام را معامله نكنند، غيرقانونياند و بعد از اين استفاده از واژه OTC نيز غيرقانوني است. به گفته وي آنچه مربوط به عموم باشد بايد در بازار فرابورس و تحت نظارت سازمان بورس انجام شود و فعاليت ديگر بازارهاي موازي كه داراي ماهيت و ساختار ديگري هستند، غيرقابل توجيه است.
ريسك فرا بورس بيشتر است!
اميد قائمي در رابطه با ماهيت بازار فرابورس اظهار داشت: باتوجه به اين كه بازار فرابورس از محدوديتها و استانداردهاي كمتري برخوردار است داراي ريسك بيشتري نسبت به بورس اصلي بوده و به همين دليل بايد بيشتر سرمايهگذاران حرفهاي با تحليلهاي بيشتري وارد آن شوند.
فضاي مجازي يا فيزيكي؟
وي در برابر پرسش ديگري مبني بر اينكه آيا معاملات بازار فرابورس در فضاي مجازي انجام خواهد شد يا فضاي فيزيكي؟اظهار داشت: باتوجه به نوپا بودن اين بازار سوالات متعددي مطرح است كه بايد به آن پاسخ داده شود كه يكي از اين سوالات فضاي فعاليت بازار فرابورس است كه بايد هياتمديره و سازمان و شركت بورس در اين باره تصميم گيري كنند. وي ادامه داد: اما بر اين باورم به دليل ماهيت اعتباري شركتهاي بورس و نياز به افزايش اعتبار و همچنين عادت مردم و سرمايهگذاران به حضور در فضاي فيزيكي معاملات و همچنين تازه بودن اين بازار بهتر است فضاي فيزيكي براي آن در نظرگرفته شود.
تركيب هياترييسه فرابورس
اعضاي هياتمديره شركت فرا بورس شامل علي روحي به نمايندگي از شركت بورس (مالك 20درصدي شركت بورس)، رسول سعدي از سپردهگذاري مركزي اوراق بهادار، به عنوان رييس، علي سنگينيان از مركز مالي ايران (هر دو از جانب شركت بورس) به عنوان نايبرييس، محمدجواد شيخ از سرمايهگذاري استاني تهران، مجتبي كباري از بانك پاسارگاد، اسكويي از كارگزاري بانك پارسيان و فرهاد عبدا...زاده از كارگزاري نهايتنگر هستند.
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]