واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: استقرار نظام پايش سلامت زنان، اولويت نظام سلامت
سلامتي- گروه سلامت – مريم غفاري:
رئيس اداره سلامت زنان و ميانسالان وزارت بهداشت، از تهيه راهنماي درمان باليني سرطان پستان، ناباروري، مشكلات و ناتواني جنسي كشور تا پايان سال خبر داد و گفت:
هماكنون برنامه ادغام يافته دوران يائسگي در 5 دانشگاه علوم پزشكي كشور در حال اجراي آزمايشي است.
با توجه به اهميت سلامت زنان در جامعه، روز 28 مهر در كشور بهعنوان «روز ملي سلامت زنان» نامگذاري شده است و تحقيقات جهاني نيز حاكي از آن است كه همه ساله 70 هزار مادر در سراسر دنيا از سقط جنينهاي غيربهداشتي ميميرند كه مرگ مادر يكي از دردناكترين حوادث براي هر خانواده به شمار ميرود.
رئيس اداره سلامت زنان و ميانسالان وزارت بهداشت، از توزيع بستههاي آموزشي ويژه بانوان و ارائه مراقبتهاي بهداشتي و پيشگيرانه در مراكز بهداشت و درمان كشور بهعنوان برنامههاي روز ملي سلامت زنان نام برد و افزود: براي سومين سال متوالي در كشور 28 مهر ماه با شعار «سلامت زنان محور توسعه» بهعنوان روز ملي سلامت زنان برگزار ميشود.
دكتر سيد خليل پستهاي، به همشهري گفت: هدف از برگزاري روز ملي سلامت زنان، حساسسازي جامعه زنان و ساير بخشهاي مرتبط با سلامت است.
وي تصريح كرد: اجراي برنامه روز ملي سلامت زنان سال سوم را پشت سر ميگذارد ولي هنوز نتوانستهايم به آن هدف مطلوبي كه مدنظرمان است برسيم و اين امر مستلزم اين است كه در كنار دستگاههاي خدمتگزار در اين خصوص خود افراد هم به سلامت خودشان حساسيت نشان دهند تا بتوانيم به هدف نهايي خود برسيم.
وي تغيير آگاهي زنان نسبت به سلامت خودشان و تداوم اين امر و تبديل شدن به تغيير نگرش را مهمترين هدف از نامگذاري اين روز دانست و اظهار داشت: در سالهاي گذشته ساير سازمانها و ارگانها نظير سازمان نظام پزشكي و انجمنها به فراخور توان خود از برنامههاي اين روز حمايت كردند.
وي به اعلام آمادگي شهرداريها و كميته مشاور امور زنان رياستجمهوري و ساير انجمنها براي حمايت از برنامههاي اين روز اشاره و عنوان كرد: محوريت برنامه روي بحثهاي مراقبتي و پيشگيرانه است تا براي بيماريها با تشخيص زودهنگام، درمان مناسب ارائه شود.
وي در پاسخ به اين سؤال همشهري كه آيا در كشورهاي توسعه يافته نيز چنين روزي با اين نام وجود دارد يا خير يادآور شد: روز ملي سلامت زنان تنها در كشور مالزي وجود دارد ودر كشورهاي توسعه يافته بهدليل اينكه زنان در قالب پزشك خانواده پوشش كامل درماني و حمايتي ميگيرند ديگر نيازي به نامگذاري مشخص اين روز وجود ندارد ولي متأسفانه اجراي طرح پزشك خانواده بهدليل اينكه در كشور ما تعريف كاملي ندارد و صرفا انجام همان پروسه درماني در مطبهاست كه در روستاها انجام ميشود و ضعفهايي هم دارد كه فعلا اجراي آن در روستاها هم منوط به رفع اين كاستيهاست.
دكتر پستهاي با اشاره به بيماريهايي چون سرطان، پرفشاري خون، قلب و عروق، ديابت و چاقي خاطرنشان كرد: در سالجاري زنان با مراجعه به مراكز بهداشتي درماني سراسر كشور خدمات مراقبتي پيشگيرانه را دريافت ميكنند و با آموزش ضمن دريافت خدمات مناسب از كيفيت و طول عمر بيشتري برخوردار ميشوند.
رئيس اداره ميانسالان وزارت بهداشت، از تهيه راهنماي درمان باليني (گايدلاين) سرطان پستان، ناباروري، مشكلات و ناتواني جنسي كشور تا پايان سال خبر داد و گفت: هماكنون برنامه ادغام يافته دوران يائسگي در 5 دانشگاه علوم پزشكي كشور در حال اجراي آزمايشي است.
دكتر پستهاي با اشاره به تشكيل ادارات گروههاي سني اعم از نوزادان، كودكان، نوجوانان و جوانان، ميانسالان و سالمندان در وزارت بهداشت در ادامه اظهار كرد: اين ادارات ميبايستي برنامههاي منسجم ادغام يافتهاي را براي هر گروه سني داشته باشند.
وي، اولويت اساسي اداره ميانسالان را پيشگيري از بيماريهاي قلب و عروق، رواني، سرطانهاي شايع دهانه رحم، پستان و كولون و بيماريهايي با فراواني بار و تاثيرگذاري بيشتر روي كيفيت زندگي اعلام كرد و يادآور شد: كمر درد، درد زانو، بيماريهاي اسكلتي - عضلاني و عوارض دوران يائسگي از اين جملهاند.
رئيس اداره ميانسالان وزارت بهداشت، اجراي كامل بستههاي خدمتي تعريف شده براي گروههاي سني مختلف را منوط به ايجاد فضايي توسعه يافته با اجراي برنامه پزشك خانواده برشمرد و ادامه داد: در برنامههاي تدوين شده وزارت بهداشت ارزيابي دورهاي 25 تا 45 سالهها هر 3 سال يكبار و ارزيابي 40 تا 60 سالهها سالانه است.
دكتر پستهاي، اجراي بهتر پزشك خانواده را مستلزم همكاري وزارت رفاه و بهداشت عنوان و تأكيد كرد: بدين ترتيب برنامه سلامت ميانسالان در قالب برنامه پزشك خانواده قابليت اجرا پيدا ميكند.
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]