تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هرگاه صبح مى‏شد پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله دست نوازش بر سر فرزندان و نوه هاى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837538996




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اتفاق و شانس در‌تسلسل‌هاي‌ متغير


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: اتفاق و شانس در‌تسلسل‌هاي‌ متغير
نقاشي- فرزانه فخريان:
سال 1963 عكاسي به نام جورج لوينسكي، به آتليه بيكن در لندن رفت و اجازه خواست تا چند عكس از اين هنرمند بگيرد.

بيكن بعد از اينكه نگاهي به مجموعه‌اي از آثار او انداخت، به لوينسكي اجازه داد در ميان آشفتگي‌هاي آتليه عكاسي و در كنار آينه‌ گرد شكسته‌، ظرف‌هاي رنگ و قوطي‌هاي قلم‌مو، از او عكس بگيرد. موضوع اين عكاسي‌ها مشخص بود: هنرمند مي‌خواست كه جامعه، سرچشمه‌هاي خلاقيت او را ببينند.

هنر فرانسيس بيكن، آتليه‌اش را فراگرفته بود؛ او از در و ديوار به‌عنوان پالت رنگ استفاده مي‌كرد و مقالات و تصاوير الهام‌بخشي كه از كتاب‌ها و روزنامه‌ها جدا كرده بود، هر سو روي زمين پراكنده بودند. بعضي نيروي اين آتليه و خلاقيت و آفرينندگي‌اي كه به يادگار نگه مي‌دارد را باورنكردني مي‌دانند؛ فضايي كه زندگي يك هنرمند در ميان ذهن و عمل را به بيننده نشان مي‌دهد.

اگر چه نقاشي‌هاي فرانسيس بيكن به همان اندازه كه مورد احترام هستند، درست فهميده نشده‌اند، اما امروز او يكي از غول‌هاي هنري قرن بيستم محسوب مي‌شود.
چندي پيش نقاشي سه‌لته‌اي از او در حراجي ساتبي به قيمت بيش از 86 ميليون دلار فروخته شد؛ بيشترين رقمي كه براي يك اثر هنري پس از جنگ در مزايده پرداخت شده است. اخيراً گالري تيت بريتانيا نيز مجموعه بزرگي از آثار او را به نمايش گذاشته‌است. تقريباً‌ دو دهه پس از مرگ بيكن، هنوز ناشناخته‌هايي درباره اين نابغه وجود دارد.

بعد از اقامت در لندن در 1929، بيكن كارش را به‌عنوان يك طراح داخلي آغاز كرد، اما خيلي زود به نقاشي روي آورد. برخورد با كارهاي اوليه او، به‌طوركلي مأيوس‌كننده بود.
سال 1937 او در نمايشگاه گروهي «هنرمندان جوان بريتانيايي» شركت كرد، اما نتيجه آنچنان دلسردكننده بود كه بيكن آثار فروخته‌نشده‌اش را از بين برد و هنر را رها كرد. بعد از گذراندن سال‌هاي جنگ، او به‌ناگاه خودش را با سه‌لته ديدني «مطالعه سه فيگور» دوباره به مركز عرصه هنر انداخت. اين اثر براي اولين بار در 1945 به نمايش گذاشته شد.

بيكن در جايي گفته كه مي‌خواسته هنر او، زندگي در قرن بيستم را ثبت كند، بنابراين در سراسر فعاليت حرفه‌اي‌ خود، آثارش را به‌آن كرانه‌هايي سوق مي‌داد كه براي جامعه قابل‌ پذيرش بود. گرچه بسياري از هنرمندان قرن بيستم سنت‌هاي هنر باختر را به رسميت نمي‌شناختند، فرانسيس بيكن آن را پذيرفت.

او در عين حال كه باور داشت فيلم و عكاسي جايگزين هنر فيگوراتيو سنتي شده‌اند، مي‌خواست پيكر انسان را ترسيم كند، زيرا احساس مي‌كرد تجرد، گرايش غالب، اما صوري و سطحي در هنر پس از جنگ است. روش او اين بود كه شخصيت انسان را بر حسب سطح و ترازي نشان دهد كه نفوذ نقاشي به آن بيشتر از دوربين است.

تأكيد بيكن بر خصوصيت‌هاي ناب سوژه‌هايش، در ممارست او بر نقاشي روي سمت غيرآماده ـ و درواقع، ناب و نارس ـ كرباس منعكس مي‌شد. امروزه چنين موضوعي وارد جريان اصلي هنر مدرن شده‌است: هنرمنداني مانند دمين هرست انگليسي ـ كه معترف به دين خود به بيكن است ـ زمينه‌هاي مشابهي را تجربه كرده‌اند. با اينكه ديد و گرايش موجود، هنر بيكن را همراه با خشونت مي‌نگرد، اما او نقاشي‌هاي بسيار لطيفي هم خلق كرده‌است.

«چگونه يك هنرمند مي‌تواند هم اين‌طور دقيق صورت مردم واقعي را به تصوير بكشد و هم عظيم‌ترين افكار و احساسات آنها را عميقاً در نقاشي‌هايش رمزگشايي كند؟» اين پرسش ستايشگرانه درباره ولاسكز اسپانيايي را بيكن گفته‌است. او كتاب‌هايي كه راجع به ولاسكز بود را جمع‌آوري مي‌كرد تا براي خلق دوباره اثري از او به روش خودش، سرچشمه‌هاي احساس و كرانه‌هاي تخيل بر او گشوده شود.

بيكن معتقد بود كه قالب سه‌لته براي نقاشي به او اين امكان را مي‌دهد كه موضوعات را مانند يك فيلم در «تسلسلي تغييركننده» نمايش دهد. عكاسي نيز به‌طور بنيادي براي هنر بيكن بااهميت بود، او حتي از عكس‌هاي ‌آثار خودش به‌عنوان سرچشمه كارهاي بعدي استفاده مي‌كرد. بيكن در جايي گفته كه مكررا به عكس‌ها مراجعه مي‌كرده است. او از آنها به‌جاي طراحي‌هاي مقدماتي استفاده كرده و غالباً قبل از نقاشي روي خود كرباس، پيش‌طرح‌هايش را روي اين عكس‌ها كار مي‌كرده است. لكه‌هاي رنگ روي ديوارهاي آتليه بيكن، به عقيده خودش ـ و البته به شوخي ـ تنها آثار آبستره او بودند؛ امروز اين آتليه به‌عنوان نمونه‌اي از چيدمان هنري مورد توجه است.

بديهي است كه هنر بيكن سنجيده‌تر و ذهني‌تر از آن بود كه او بخواهد آن را نمايان كند، بنابراين مي‌گفت كه اتفاق و شانس، عنصر مهمي در نقاشي‌هاي او است. اما اين ميل وافر به ريسك، اصلاً به آن معنا نيست كه هنرمند نامنظمي بود. اگر كار يك نقاشي بيش از آنچه بايد، طول مي‌كشيد يا آنطور كه مي‌خواست‌ در نمي‌آمد، بدون هيچ افسوسي آن را خراب مي‌كرد.

بسياري از مجموعه‌داران و فروشندگان بين‌المللي از همه دنيا با شناخت هنر بيكن، آثاري از او درخواست كردند. اولين موزه‌اي كه يكي از نقاشي‌هاي او را خريد، موزه هنر مدرن نيويورك‌ در سال 1948 بود. بيكن از كثرت برنامه‌ نمايشگاه‌ها در گالري‌هاي تجاري و نمايشگاه‌ها حمايت مي‌كرد. اما با نگاهي به منش او در داوري و سپس تخريب آثارش، مي‌توان دريافت كه در حيطه تجاري هنر او، تقاضا هميشه از عرضه، جلوتر ظاهر شده است.

در طول دوران حيات، شهرت بيكن همواره در حال فزوني بوده‌است. سال 1971 زماني كه يكي از مجلات تخصصي هنر فرانسوي از كارشناسان هنري خواست ده هنرمند برتر زنده را مشخص كنند، بيكن اولين جايگاه را نصيب خود كرد.

شايد بتوان تنها نمونه قضاوت اشتباه بيكن در دوران طولاني و موفق زندگي حرفه‌اي‌‌اش را، ترديد راجع به باقي‌ماندن نامش پس از مرگ دانست. او بيش از هر هنرمند ديگري در قرن بيستم انتقادها را به‌خود اختصاص داد و امروز نزديك به 600 اثر اين هنرمند، همچنان هيجان فزاينده‌اي در ميان نسل جديد مجموعه‌داران براي مالكيت حتي يك اثر بيكن به‌وجود مي‌آورد.
 دوشنبه 29 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن