واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: مردم فاروج كالاهاي موردنياز خود را از شهرهاي ديگر خريداري مي كنند!
مهربان نظارت بر قيمت كالاها و سامان دهي اصناف و تعاوني هاي عرضه كننده كالا به شهروندان، بر عهده اداره بازرگاني و ستاد نظارت بر قيمت اجناس اين نهاد است كه متأسفانه شهرستان فاروج از استقرار اين نهاد مؤثر در نظارت بر كالاها و متخلفان و گران فروشان بي بهره است، به گونه اي كه قيمت اجناس با كيفيت يكسان از يك مغازه تا مغازه اي ديگر در شهر فاروج بسيار متفاوت است و به جرأت مي توان گفت قيمت ها به اختيار كسبه تعيين مي شوند و تفاوت چشمگيري با شهرهاي هم جوار دارند كه سبب گلايه شهروندان شده است.
يكي از شهروندان مي گويد: به علت قيمت بالاي اجناس مختلف در شهر فاروج نسبت به ديگر شهرهاي استان مجبوريم براي خريد به شهرهاي هم جوار مراجعه كنيم.
خاكشور اضافه مي كند: ظاهرا بر قيمت كالاها در فاروج نظارتي نمي شود و فروشندگان به دلخواه خود نرخ تعيين مي كنند.
وي عنوان مي كند: قيمت ها به گونه اي بالاست كه بعضي مواقع كه براي خريد از منزل خارج مي شوم با ديدن قيمت بالاي جنس مورد نظر مردد مي شوم. به گفته وي قيمت يك مانتو در شهر فاروج ۲ برابر قيمت آن در ديگر شهرهاي استان است.
يكي ديگر از شهروندان اظهار مي كند: تفاوت در قيمت ميوه نيز در شهر فاروج بين چند مغازه ميوه فروشي بسيار مشهود است.
صاحبي اضافه مي كند: با توجه به قيمت بالاي عرضه ميوه در شهر فاروج خانواده ها كم كم ميوه را از سبد غذايي خود حذف مي كنند.
وي بيان مي كند: با قيمت گذاري متفاوت بر اجناس توسط كسبه به بهانه هاي مختلف چون بالا بودن اجاره مغازه و هزينه هاي باربري و ... شهروندان براي تهيه كالاي مورد نياز خود با مشكل روبه رو مي شوند. نيري شهروند ديگري است كه مي گويد: بيشتر خانواده ها براي خريد مايحتاج خود به ديگر شهرها مراجعه مي كنند كه براي خانواده ها پرهزينه است و از سويي نيز به اقتصاد شهرستان صدمه مي زند.وي مي افزايد: خانواده هايي كه با درآمد پايين گذران زندگي مي كنند در نوسان قيمت ها بيشترين آسيب را مي بينند.وي بيان مي كند: اين خانواده ها نه قادر به خريد از شهرهاي هم جوارند و نه از عهده نوسان قيمت ها در شهر فاروج بر مي آيند چرا كه قدرت اقتصادي آن ها آن قدر نيست كه براي تهيه كالا به ديگر شهرها مراجعه كنند يا كالايي را با قيمت بالا در شهر فاروج تهيه كنند.
خانم خانه داري اظهار مي كند: با داشتن چند فرزند تهيه اجناس مورد نياز آن ها با توجه به وضعيت اقتصادي خانواده و قيمت بالاي كالاها در فاروج، بسيار دشوار است.
شهروند ديگري عنوان مي كند: بيشتر فروشندگان در قبال اعتراض خريداران براي نرخ بالاي كالاها چنين توجيه مي كنند كه اجناس را از مشهد يا تهران خريداري مي كنند و بايد به نحوي هزينه خريد و حمل آن ها به شهرستان تأمين شود.
وي اظهار مي كند: اين در حالي است كه همين اجناس در شهرهاي مجاور كه فاصله كمي با فاروج دارند و كالاي خود را از مشهد و تهران نيز خريداري مي كنند، با قيمت مناسب تري عرضه مي شود.
شهروند ديگري مي گويد: نبود اداره بازرگاني در شهرستان نظارت را بر قيمت كالاها كمتر كرده است و شهروندان نيز دسترسي كمتري به مسئولان اين نهاد براي بيان شكايات خود دارند.
رئيس اداره بازرگاني شهرستان شيروان مي گويد: با وجود كمبود شديد نيروي انساني در اداره بازرگاني شيروان هفته اي ۲بار فعاليت هاي نظارتي در شهرستان فاروج انجام مي شود و هم اكنون نيز يكي از كاركنان اين اداره مشغول انجام فعاليت هاي مربوطه است.
صدرزاده مي افزايد: بعضي فروشندگان كه سرمايه اي در اختيار دارند اجناس را به صورت نقد تهيه مي كنند و با 20 درصدي كه بر آن مي افزايند قيمت تمام شده كالا براي خريداران مطلوب به نظر مي رسد. اما برخي فروشندگان كه به صورت قسط و وام كالا خريداري مي كنند به ناچار چند درصد گران تر كالاها را عرضه مي كنند.
وي عنوان مي كند: تنوع جنس به ويژه در بازار پوشاك زياد است و اجناسي كه از شهرهاي مختلف براي عرضه خريداري مي شود با توجه به نوع دوخت و جنس متفاوت است لذا قيمت هاي آن نيز همواره در نوسان مي باشد.
به گفته وي هزينه حمل و نقل از محل خريد تا فروش نيز براي كسبه متفاوت است كه با توجه به هزينه تمام شده حمل و نقل كالاها با قيمت متفاوت عرضه مي شوند.وي با بيان اين كه تفاوت در قيمت اجناس طبيعي است مي گويد: با توجه به شرايط مطرح شده براي كسبه، نوسان قيمت ها طبيعي است اما در صورت گزارش مردمي با گران فروشان برخورد مي شود.
به گفته وي نرخ اجناس در خراسان شمالي نسبت به ديگر استان ها مناسب تر است.
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]