واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: گريه كودكان و نگراني مادران
ديگر از گريه هايش كلافه شده اي، نمي داني كه چه بايد بكني، گاهي وقت ها توي دلت آرزو مي كني كه اي كاش او هم زبان حرف زدن مي داشت و مي توانست بگويد كه چه مي خواهد. صداي گريه هايش آزارت مي دهد ولي كاري از دستت بر نمي آيد! اگر هم برآيد نمي داني كه چه انجام دهي! گاهي آن قدر كلافه مي شوي كه با خودت مي گويي: اي كاش مادر نمي شدم، گاهي هم طفل نوزادت را در آغوش مي كشي و راهي مطب دكتر مي شوي، در اين ميان اگر مادري باتجربه داشته باشي گاهي هم به او سري مي زني تا دوايي براي گريه نوزادت بيابد.بچه ها زياد گريه مي كنند و هيچ روشي براي فهميدن اين كه چرا آن ها گريه مي كنند، وجود ندارد.ولي گريه هاي آن ها براي ارتباط برقرار كردن با ماست، بچه با گريه كردن مي خواهد خواسته اش را به ما بفهماند! ممكن است بپرسيد كه چگونه مي توان فهميد كه او چه مي خواهد؟ اين موضوع نگراني امروز شماست كه نمي دانيد مفهوم گريه هاي دلبندتان چيست!
؛گريه و نگراني
نگران نباشيد؛ چرا كه درك گريه هاي كودكان در ابتدا ممكن است مشكل باشد اما شما مي توانيد آن را ياد بگيريد چرا كه مي آموزيد احتياجاتش را پيش بيني كنيد و به گريه هايش پاسخ دهيد. دلايل عمومي زيادي براي گريه هاي نوزاد وجود دارد كه در ادامه اين مطلب ما به ذكر پاره اي از آن ها در گفت وگويي كه با دكتر مريم ديانتي فر متخصص اطفال داشته ايم، مي پردازيم.
؛گريه و گرسنگي
اولين عاملي كه دكتر ديانتي فر به آن اشاره مي كند گرسنگي و تغذيه نوزادان است. در اين حالت نوزاد نق مي زند، سر و صدا راه مي اندازد و اگر از شير تغذيه مي كند به طرف شما مي چرخد. قبل از اين كه او فرياد كشيدن را شروع كند، پس از مدتي تمرين به خوبي عادت خواهيد كرد كه او را تغذيه كنيد. اما قبل از تغذيه بايد مطمئن شويد كه او گرسنه است يا نه! گاهي وقت ها بعد از شروع تغذيه گريه بچه ها قطع نمي شود، در اين زمان بهتر است از غذا دادن به او دست بكشيد، چرا كه معده اش پر است و مشكلي ديگر دارد.
؛گريه و كهنه
گاهي بچه ها با گريه هايشان مي خواهند به شما بفهمانند كه به عوض شدن نياز دارند، البته هستند بچه هايي هم كه به كثيفي كهنه هايشان اهميتي نمي دهند. در هر حال عوض كردن كهنه هاي كثيف، راحتي و آسايش به همراه خواهد داشت.
؛گريه و نوازش
بچه ها محتاج ناز و نوازش هستند. آن ها دوست دارند صورت والدينشان را ببينند، صدايشان را بشنوند و در حالي كه در آغوش آن ها جاي دارند، بوي آن ها را استشمام كنند، به ويژه بوي شير مادرشان را! حتي بيشتر بچه ها بعد از تغذيه شدن، آروغ زدن و يا عوض شدن، مي خواهند در آغوش بمانند و نوازش شوند.ممكن است شما فكر كنيد كه با اين نوازش ها او را لوس خواهيد كرد، اما اين گونه نيست و طي چند ماه اول زندگي چنين چيزي امكان ندارد. بعضي ممكن است به توجه زياد نياز داشته باشند و در مقابل يك عده ديگر به آرامي با خود مشغول شوند و احتياجي به نوازش نداشته باشند. در هر حال اگر بچه شما به نوازش نياز دارد، اين نياز او را رفع كنيد.
؛گريه و نخواستن
ممكن است كودك شما وقتي با اعضاي فاميل هستيد يا در انتهاي روز كه هيچ دليلي براي گريه كردن وجود ندارد، گريه كند. اين گريه به تحريك پذيري آن ها باز مي گردد كه از بزرگسالان متفاوت است. نور و صدا مي تواند از دلايل گريه بچه ها در اين مواقع باشد. آن ها با اين كار مي خواهند بگويند كه ديگر خسته شده اند و كافي است! در اين حالت فرزندتان را به مكان دنج و آرامي ببريد تا در آن جا به آرامش برسد.
؛گريه و بيماري
بعضي از حالت ها و دلايل گريه پس از مدتي براي مادران قابل درك خواهد شد، يكي از اين حالات، وقتي است كه كودك به خاطر بيماري گريه مي كند. در اين مواقع شما مي توانيد با اندازه گيري دماي بدن نوزادتان و تشخيص اين كه تب دارد يا نه و حالش خوش نيست به دكتر مراجعه كنيد تا مشكل رفع شود.
؛گريه و نيافتن دليل
بعضي وقت ها شما توانايي حل مشكل را نداريد و هيچ كدام از موارد بالا به كارتان نمي آيد، براي اين مواقع دكتر ديانتي فر نظرشان اين است كه: بعضي نوزادان نق زدن دوره اي دارند، كه هيچ چيزي آنان را تسكين نمي دهد. ممكن است اين گريه دوره اي از درد شكم باشد. قولنج نوزادان به قدري تسلي ناپذير است كه دست كم نوزاد براي ٣ ساعت در روز يا ٣ روز در هفته گريه مي كند و سازگار شدن او با درد خيلي مشكل است.نوزادان دوست دارند به همان اندازه كه در رحم مادر گرم بودند، گرم نگه داشته شوند و ايمن باشند پس سعي كنيد بچه تان را لاي يك پتو بگذاريد و او را ببنديد. يا او را در آغوش بگيريد. بعضي بچه ها به آغوش گرفتن و محفوظ نگه داشتن بهتر جواب مي دهند.ممكن است مكيدن يك پستانك نيز به همان اندازه او را آرام كند، حركت گهواره نيز به آرامش كودكان كمك مي كند. با توجه به اين كه اغلب بچه ها مشكل نفخ شكم دارند و دل درد شديد آن ها را ناراحت مي كند، ماليدن شكم و پشت بچه بهترين تسكيني است كه شما مي توانيد براي او انجام دهيد. علاوه بر اين اجازه دهيد كه چيزي را بمكد حتي زماني كه نوزاد گرسنه نيست. مك زدن، مي تواند سرعت ضربان قلبش را يكنواخت سازد، تمدد اعصاب معده كند و به او آرامش دهد.
؛گريه و باز هم گريه
گاهي بچه تان را روي زمين بگذاريد و اجازه دهيد براي مدتي گريه كند، اجازه دهيد كه شخص ديگري غير از شما ساعتي از او مواظبت كند و در اين بين به خود فرصت نيرو گرفتن بدهيد، گوش دادن به موسيقي هاي ملايم براي اين كه حواستان پرت شود، موثر است. با چند نفس عميق هم در مواقع خستگي مي توانيد تمدد اعصاب كنيد. اين كه بگذاريد كودكتان كمي گريه كند، رفتاري غيرمنصفانه نيست چرا كه گريه كردن هيچ صدمه اي به او نمي رساند.خوشبختانه بچه ها و همچنين والدين خود را براي حل مشكلات با محيط وفق مي دهند و با گريه هاي دوره اي نوزاد به طريقي كنار مي آيند. وقتي سن بچه شما به ٦ تا ٨ هفته رسيد، او براي تسكين دادن خود توانايي و استقامت بيشتري خواهد داشت و بيشتر فريادهايش متوقف خواهد شد، پس شجاع باشيد و اجازه دهيد گاهي گريه كند.
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]