واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: محمد صدر با اشاره به راي ايران نسبت به راي ژاپن در سازمان ملل : موقعيت بين المللي دولت نهم نامناسب است
معاون وزارتخارجه دولت اصلاحات گفت: دولت عاقل، دولتي است كه براي پيشبرد ديپلماسي و منافع ملي ازهمه امكانات خود به ويژه چهرههايي كه داراي وجـهـه بـيـنالـمـلـلـي هـسـتـنـد، اسـتـفـاده نـمـايد. محمدصدر درگفتگو با "ايلنا" با اشاره به 32 راي ايران در برابر 158راي ژاپن براي عضويت در شورايامنيت سازمان ملل، اظهارداشت: با توجه به اينكه اين راي گيري درمجمع عمومي انجام شد، حتي كشورهاي عضو جنبش عدمتعهد هم از ما حمايت نكردند.وي با بيان اينكه موقعيت بينالمللي دولت، نامناسب است، افزود: دولت نهم درسازمان ملل مشكل جدي دارد، به همين خاطر بهتر است از موقعيت بينالمللي افرادي همچون خاتمي بهتر استفاده شود.معاون عربيآفريقايي وزارت خارجه دولت اصلاحات استفاده از وجهه بينالمللي شخصيتها را دركشورهاي ديگر داراي سابقه دانست و تصريح كرد: "جيمي كارتر" با تاسيس يك بنياد به همين نام به عنوان نماينده كشورآمريكا در انتخابات فلسطين حاضر شد و نظارت كرد و در برخي كشورهاي ديگر مانند نيكاراگوئه نيز به عنوان نماينده كشورآمريكا رفت وآمد دارد، بدون آنكه نماينده دولت آمريكا باشد. "توني بلر" نيز پس از پايان دوره نخست وزيري به عنوان نماينده اتـحـاديـه اروپـا در مـسـئـله صلح فلسطين وارد شد وهمچنان فعاليت ميكند.صدر با اشاره به حضور سفير سابق سوريه در كنگره حزب اعتماد ملي به عنوان نماينده بشار اسد اضافه كرد: استفاده از چهرههاي برجسته كشورها درمناسبات بينالمللي نه تنها در كشورهاي توسعه يافته، بلكه در سوريه كه يك كشور جـهـان سـومـي اسـت هـم پـيـگـيـري مـيشـود.معاون وزيرخارجه دولت اصلاحات فعاليتهاي خاتمي را دخالت در ديپلماسي كشورندانست .
علت راي به ژاپن درسازمان ملل توانمنديهاي اقتصادي بود
نايب رئيس اول كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي گفت: اروپايي ها و آمريكايي ها بسيج شده بودند تا ايران به عضويت غير دائم شوراي امنيت درنيايد حتي در اين راه نيز بسياري از كشورها را به دنبال خود كشيدند. اسماعيل كوثري در گفتگو با ايسكانيوز، با بيان اينكه متاسفانه در سازمان ملل حاكميت با كساني است كه در آنجا نفوذ زيادي دارند، اظهارداشت: برخوردهاي يك جانبه و غير منصفانه در اين سازمان، بيانگر اين مسئله است. نماينده تهران با اشاره به اينكه اروپايي ها و آمريكايي ها براي اينكه ايران راي نياورد، بسياري از كشورها را به دنبال خود كشاندند تا رقابت ميان ايران و ژاپن به نفع ژاپن تمام شود، افزود: علت حمايت آنها از ژاپن نيز توانمندي هايش به لحاظ اقتصادي نسبت به ايران بود.كوثري خاطرنشانكرد: با توجه به همه جوسازي ها، ايران آراي خوبي را كسب كرده ولي قطعا اين راه بايد ادامه پيدا كند و رايزني ها با كشورها در اين راستا نيز ادامه دار باشد.
تاخيردستگاه ديپلماسي براي جمع آوري راي
يك عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اشاره به انتخاب نشدن جمهوري اسلامي ايران براي كسب كرسي عضويت غير دائم در شوراي امنيت گفت: فضاي اسلام هراسي كه در غرب و كشورهاي اروپايي ايجاد شده است و لابي صهيونيستي، علت اصلي راي نياوردن ايران بود. فاطمه آليا در گفتگو با ايسنا، با بيان اين مطلب، افزود: از افق كلي حضور ايران درشوراي امنيت و تخصيص يك كرسي از كرسيهاي غيردائم آن به ايران به عنوان كشوري با تمدن و سابقه ديرينه كه وضعيتي تثبيتي به لحاظ امنيتي وموقعيت جغرافيايي در خاورميانه و جهان را دارد حق جمهوري اسلامي ايران بود. وي همچنين به تلاش هاي اخير وزارت امور خارجه به عنوان دستگاه رسمي ديپلماسي كشور و رايزني با كشورهاي دنيا در اين ارتباط اشاره كرد وگفت: البته مي بايست از زمان جلوتر اين اقدامات صورت ميگرفت و در نشستها و رايزنيها به اين نقطه خاص يعني كسب يك كرسي در شوراي امنيت سازمان ملل تاكيد ميشد. آليا يادآور شد: بايد از ظرفيت و حسن نيت كشورهاي عضو جنبش غيرمتعهد استفاده ميكرديم، زيرا آنها ميدانند كه اگر ايران چنين كرسي را به دست آورد در جهت استقرار عدالت و استكبارستيزي در دنيا تلاش خواهد كرد و اين به نفع كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد و ساير كشورهاي دنيا خواهد بود.
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]