واضح آرشیو وب فارسی:فارس: به دليل فعاليتهاي مستمر قرآني صورت ميگيرد تقدير ويژه اولين كنفرانس بينالمللي راديوهاي قرآني از آيتالله مكارم
خبرگزاري فارس: اولين كنفرانس بينالمللي راديوهاي قرآني و اسلامي با تقدير ويژه از آيت الله مكارم شيرازي به دليل فعاليتهاي مستمر قرآني برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار راديو و تلويزيون فارس، جلسه مطبوعاتي اولين كنفرانس بينالمللي راديوهاي قرآني و اسلامي امروز با حضور محمدحسين محمدزاده مدير راديو قرآن و رئيس جشنواره، محمدرضا گليزاده دبير جشنواره ، شهريار ضياء آذري دبير كميته علمي و پژوهشي جشنواره و غلامرضا سيدان دبير كميته تشريفات جشنواره در ساختمان مطالعات خاورميانه برگزار شد.
بنا بر اين گزارش در اين جلسه محمدزاده گفت: بدون شك تاسيس راديو قرآن در سال 62 نشان دهنده اهميت نظام جمهوري اسلامي ايران به امر قرآن كريم است.
موسس اين راديو شخص مقام معظم رهبري در دوران رياست جمهوري بودهاند اين شبكه فرآيندهاي بسياري را طي كرد تا اينكه در سال 77 به شبكه 24 ساعته و سراسري تبديل شده است.
وي افزود: از روز تا به حال فعاليتهاي مختلفي در امر پخش برنامههاي قرآني داشته و سعي داشته برنامههاي موفقي در جذب مخاطبان داشته باشد.
وي در ادامه گفت: ما در ابتداي سال نوآوري و شكوفايي فكر كرديم زمان پرواز ديگري براي راديو قرآن فراهم است و در عرصه بينالملل ميتوانيم از لحاظ گردآوري بهترين قاريان و كارشناسان امور قرآني و ديني فضاي نويني را در عرصه بينالمللي تجربه كنيم.
وي با بيان اينكه ايده برگزاري اين كنفرانس توسط حسن خجسته رئيس راديو فراهم شده تصريح كرد: برگزاي اين كنفرانس از طرف راديو قرآن در حال پيگيري است و ما در قرآن كريم داريم كه انسان در دوره زندگي خود اقراري نسبت به خداوند دارد كه پروردگارا ما شنيديم صدايي را كه منادي سخنان تو بود و اگر واقعا مصداق منادي داشته باشيم يكي از اين مصاديق كامل و بارز پيامبر اكرم (ص) بوده است.
برخي ديگر نكات ديگري ميگويند كه اگرچه مصداق پيامبر است اما مصاديق ديگري نيز دارد. در هر زماني قومي از طرف منادي حق به راه حق گرايش پيدا ميكنند. يا جو نوراني در زندگيشان به وجود مي آيد.
ما بررسي كرديم و بر اساس حضور بينالمللي قراء بين المللي بر اين باوريم كه مناديان حق در سراسر دنيا زياد هستند.
محمدزاده ادامه داد: بهترين راه را در اين زمينه بررسي و رصد راديوهايي دانستيم كه در اين زمينه كار ميكنند و با ما همفكري دارند تا آنها يك جا دور هم ببينيم و همفكري همه جانبهاي داشته باشيم.
وي ادامه داد يكي از اهداف ما همگرايي و نشست عمومي تا جايي كه امكانات ما اجازه بدهد است و يكي از رهاوردهاي اين كنفرانس ايجاد اتحاديهاي بين راديوهاي قرآني و اسلامي است كه تنها در قالب برگزاري نشستهاي ساليانه نباشد و ما اين تعامل را به طور هميشگي داشته باشيم.
وي در ادامه اظهار داشت: همچنين ما معتقديم ايران مركز ثقل فرهنگي و قرآني جهان اسلام و دنياست و اين كنفرانس نقش مهمي در اشاعه فرهنگ قرآني دارد.
طبق بررسيهايي كه انجام داديم خيلي از راديوهايي كه در حال نشر معارف هستند بنيه خوبي از لحاظ رقابتهاي ناب يا كارشناس ندارند و ما تصور داريم كمك و مساعدتي در جهت تقويت بنيه صوتي و محتوايي راديوهاي هم جهت خودمان داشته باشيم.
وي گفت: ما آمادگي داريم كه حتي اگر منطقه جغرافيايي خواستار تاسيس راديويي اسلامي قرآني باشد در اين راه به آنها كمك كنيم و با توجه به فعاليتهايي كه در اين زمينه انجام دادهايم راهكارهاي راهاندازي راديوها در دسترس است.
وي تصريح كرد: به جنبه انديشهاي و علمي نيز رونق بخشيدهايم و كميته علمي مقالاتي را در چند محور انجام دادهايم و مراسم اختتاميه نيز در شبستان امام خميني حرم حضرت معصومه (س) خواهد بود كه در آن تكريم و تقدير از مقام قرآني آيت الله مكارم شيرازي خواهيم داشت.
در ادامه اين مراسم ضياءآبادي گفت: اساس دعوت از مهمانان داخلي و خارجي براي اينكه دقايقي از وقت كنفرانس را صحبت كنند و نه اينكه فقط حضور داشته باشند بر اين پايه بوده كه مطلبي براي گفتن داشته باشند و كشورهاي مختلف از آن استفاده كنند و پس از سخنانشان جمع احساس كنند كه بر اندوختههاي دينيشان افزوده شده است.
وي افزود: طبيعي است كه در چنين كنفرانسهايي از چهرههاي شاخص دعوت ميشود و تنها براي آن دسته از مهمانان وقت بگذاريم كه چنين ويژگيهايي داشته باشند.
وي در توضيح آغاز به كار فعاليت اين جشنواره نيز اظهار داشت: شروع كار با مقالاتي بود كه از اوايل سال به دبيرخانه ارسال شده و بيشتر مقالات در نيمه دوم مرداد رسيد و كميته علمي و پژوهشي نيز كار بررسي مقالات را تا 90 درصد به پايان رساندند و 10 درصد باقيمانده نيز صرف انتخاب بين خوب و بهتر است.
ضياء آبادي تصريح كرد: تا به حال صاحبان مقالات برگزيده كاملا در بخش پنل رسانه مشخص هستند و مباحثي كه در اين كنفرانس مطرح ميشود مستقيما بر برنامهسازي راديو تاثير نميگذارد اما تاثيرات آن در درازمدت ناگزير است.
وي ادامه داد در اين كنفرانس مباحثي نظير انتقال تجارب رسانهاي نيز خواهيم داشت و تمام مقالات ارائه شده در كنفرانس را در كتابي از سوي مركز پژوهشهاي راديو به چاپ خواهيم رساند.
وي با بيان اينكه مقالات ارسالي از كشورهايي نظير سوئد ، فرانسه،آلمان ، استراليا، آفريقاي جنوبي، لبنان، عراق و ايران هستند گفت: در طول برگزاري كنفرانس نمايشگاهي در دو بخش جنبي نيز ارائه ميشود كه يكي بخش توانمنديهاي صدا و پخش معرفي محصولات قرآني است و ديگري نمايشگاه عكسي از همين كنفرانس است.
همچنين سرود ويژه كنفرانس در سه زبان اجرا خواهد شد و روز دوم نيز مهمانان بازديدي از استوديو راديو قرآن و آرشيو راديو قرآن ، بازديد از موزه قرآن و كتابخانه ملي خواهند داشت.
گروه اهل بيت با خوانندگي آزرم با شعري از سهيل محمودي براي مهمانانمان سرود ويژهاي را در سه زبان فارسي، انگليسي و عربي تدارك ديدهاند.
وي در پايان سخنانش گفت: سخنران ويژه بخش افتتاحيه اين مراسم آيت الله هاشمي رفسنجاني و سخنران مراسم اختتاميه سيد احمد خاتمي خواهد بود كه در خصوص مقام قرآني آيت الله مكارم شيرازي در قم سخنراني خواهد كرد.
گليزاده به اشاره به اهداف برگزاري نخستين كنفرانس جهاني راديوهاي قرآني و اسلامي گفت: ايجاد همگرايي و همدلي ميان اين راديوها و گفتمان آني در راديوهاي اسلامي يكي از اهداف برگزاري اين كنفرانس است.
گليزاده نيز در اين نشست گفت:در آغاز كميتهاي براي فراهمكردن مقدمات برگزاري اين كنفرانس تشكيل داديم كه محورهاي فراخوان را تعيين كرد و مديران گروههاي قرآن و كارشناسان تا اواخر آبانماه در اتاق فكر 10 محور را براي فراخوان اين كنفرانس طراحي كردند.در اين ميان 11 هزار و 700 شبكه در اين زمينه وجود دارد كه 235 شبكه از بين آنها داراي فرستنده هستند كه هم تبليغ اسلام ميكنند و هم تلاوت قرآن پخش ميكنند. از اين تعداد 130 راديو هم تلاوت پخش ميكنند و هم به معارف ديني ميپردازند، 35 شبكه تنها تلاوت و 75 راديو هم فقط به تبليغ اسلام ميپردازد.
انتهاي پيام/ش
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]