واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: محمدرضا تهامي در نشست پنج فيلم مستند سينماي هلند: فيلم هاي تجربي بيشتر به هنر نزديك اند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: امروز پنج فيلم مستند تجربي از سينماي هلند در سالن سينمايي موزه هنرهاي معاصر تهران به نمايش درآمد.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، درابتداي مراسم پنج فيلم مستند تجربي از سينماي هلند با حضور مستندسازان خارجي و جمعي از مسوولين موزه هنرهاي معاصر به نمايش در آمد.
پس از نمايش فيلم محمدرضا تهامي عكاس هنري و فيلم ساز مستند تجربي گفت: فيلم هايي كه ديديم فيلم هاي مستند تجربي از سينماي هلند بود كه امسال به جشنواره اضافه كرده بوديم. فيلم هاي تجربي كه مرز بين مستند تجربي هستند و نياز به تجربه هم دارند و به همين دليل قسمتي با اين مضمون گرفتيم.
تهامي در ادامه افزود: اين پنج فيلم برگرفته از 13 فيلمي بود كه در هلند، توسط فيلمسازان هلندي تهيه شده بود و من از هلند آورده بودم.
وي خاطرنشان كرد: مركزي هست به نام كينگ پانه كه در سال 2001 در هلند تهيه شده و انگيزه از به وجود آوردن چنين مركزي تشويق وترغيب فيلم سازان اين حرفه بود به اين دليل كه فيلمي كه خيلي از فيلم سازان تجربي و كوتاه خارج از هلند بيشتر از داخل اين كشور شناخته شده بودند و اين انگيزه اصلي چنين مركزي بود و دقيقا به اين خاطر كه بيننده هاي هلندي را بيشتر با فيلم هايي كه مدت ها در طبق بود، آشنا كند و بعد از آن تصميم گرفت فيلم ها را در خارج از كشور نمايش دهند كار امروز برنامه ريزي در داخل و خارج هلند است.
اين مستندسازي در مورد نگاهش به اين فيلم ها توضيح داد: من خودم با عكاسي و كار فيلم هاي تجربي عجين هستم و در جمع فيلم هاي بدون ديالوگ و تصويري را دنبال مي كنم شبيه فيلم هايي كه ديديد مسلما فيلم هاي تربي به قواعد اصولي كه براي فيلم هاي فيلكشن و مستند پايبند هستند اهميت نمي دهند.
وي در ادامه تصريح كرد: من فكر مي كنم كم و بيش همه جا همين طور است به اين دليل كه فيلم هاي كوتاه تجربي نمي توانند در كنار فيلم هاي بلند و داستاني به نمايش در آيند و زمانشان نيز به برنامه هاي تلويزيوني نمي خورد، در حالي كه فيلم هاي بلند اين توانايي را دارند و از طرف ديگر اين فيلم ها مخاطبان خاصي هم دارند و همه نمي توانند با آنها ارتباط برقرار كنند.
تهامي در ادامه گفت: بايد بينندگان كمي هم صبر كنند كه بتوانند با آنها ارتباط برقرار كنند و به همين دليل هست كه در همه كشورها اين مساله اين وجود دارد و من فكر مي كنم در هلند بيشتر بود و به همين دليل در اين زمينه كمتر فيلم تهيه شده بود و كينگ پانه سعي كرده در اين زمينه برنامه تهيه كند.
اين فيلم ساز تجربي خاطرنشان كرد: من فكر مي كنم فيلمسازان تجربي براي دل خودشان بيشتر بايد اين كار را بكنند چون فيلم تچربي بيشتر به هنر نزديك است تا فيلم داستاني و من براي همين فكر نمي كنم انتقال پيام خاصي بايد در فيلم هاي تجربي باشد.
وي درخصوص نگاه مخاطبان به اين فيلم ها گفت: من اصلا در اين فستيوال فيدبكي از مخاطبان نداشتم فكر نمي كنم تماما به اين خاطر بود كه مخاطب نداشته چون من هيچ وقت نتوانستم به موقع در اين فيلم ها حاضر باشم.
تهامي در پايان مراسم احضار كرد: اميدوارم شرايطي براي پخش فيلم هاي حاضرين در جلسه در اين مكان (سالن نمايش موزه هنرهاي معاصر) فراهم شود نه اينكه بخواهيم اين فيلم ها را در سينماي آزادي و فلسطين و ... نمايش دهيم./01 /120
گودرزي
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 385]