واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /همايش«ياوران آفتاب» دردانشگاه آزاد واحدعلوم وتحقيقات/ سراج: مديريت تحول و فرصت در چارچوب منافع ملي، دستآوردهاي بزرگي را براي كشور به ارمغان ميآورد
![](http://64.130.220.65/Thumbnails/pics/1386/10/Politic/wh120-194.jpg)
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
رضا سراج، رييس سازمان بسيج دانشجويي كشور در همايش ياوران آفتاب كه از سوي بسيج دانشجويي دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقيقات برگزار شد درباره چرايي مهندسي دهه چهارم انقلاب اسلامي گفت: مهندسي عدالت و پيشرفت منافع ملي را براي ما به همراه خواهد داشت و مقام معظم رهبري با نگاه مبتني بر كلاننگري و جامعهنگري كه جزو مولفههاي مهندسي دهه چهارم انقلاب اسلامي است اين مبحث را مطرح كردند كه پيشرفت و عدالت نيز تاثيرگذار است.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا وي با بيان اين كه اين مهندسي ناظر بر يك نگاه آسيبشناسانه است، درباره انقلابهاي بزرگ دنيا گفت: انقلاب بزرگ، انقلابي است كه مرحله استقرار و تثبيت را پشت سرميگذارد و بعد موفق به گفتمانسازي ميشود و پس از آن نيز ميتواند اصول و آرمانهايش را فراتر از مرزهاي خودش عملياتي كند.
سراج ادامه داد: در بررسي انقلابهاي بزرگ دنيا ميتوان به سه انقلاب 1978 فرانسه كه منشاء گفتمان ليبراليستي، 1917 روسيه منشاء گفتمان سوسياليست و انقلاب اسلامي ايران كه منشاء گفتمان بيداري اسلامي شده است اشاره كرد كه اين سه انقلاب، انقلابهايي هستند كه سه مرحله مبارزه و پيروزي، استقرار و تثبيت را طي كردند كه در اين ميان انقلابهاي روسيه و فرانسه از اصول و آرمانهاي خود و همچنين از شعار آزادي و برابري فاصله گرفتهاند و در آن انقلابها هيچ كدام از ارزشها و آرمانها به نسل دوم انقلاب انتقال نيافت.
وي با بيان اينكه در نسل دوم انقلاب روسيه انفصال از آرمانها و ارزشها شكل گرفت، اظهار كرد: در واقع اصول و بنيانهايي كه به خاطر آن انقلاب روسيه شكل گرفته بود در نسل دوم آن كمرنگ شد و نسل دوم انقلاب روسيه مسير ديگري را در پيش گرفت و درواقع نسلهاي دوم براي اين دو انقلاب روسيه و فرانسه نسل فرصت نبوده؛ بلكه نسل تهديد بودند.
وي با بيان اينكه نسل دوم انقلاب اسلامي ايران متوجه اين آسيب شدند، گفت: در واقع نسل دوم نسلي است كه ممكن است خلاقيت و نوآوري داشته و خواهان تحول باشد. در واقع دهه چهارم انقلاب اسلامي دهه پيشرفت عدالت و مديريت تحول، فرصتسازي و استفاده از فرصتها است.
سراج در ادامه تصريح كرد: از اين دو منظر متوجه ميشويم كه نسل دوم انقلاب به دليل پيوند با ارزشها و آرمانهاي امام (ره) و انقلاب پنانسيل باارزش و گران قيمتي است كه ميتوانيم از آن به نحو احسن استفاده كنيم تا به دستآوردهاي بزرگي چون پيشرفت عدالت برسيم.
سراج با بيان اينكه عدالت يك حركت عمقي و پيشرفت يك حركت عرضي است و جمع اين دو ميتواند الگوسازي كند، گفت: طرح موضوع مهندسي دهه چهارم انقلاب اسلامي و الگوي ناظر بر پيشرفت عدالت از سوي مقام معظم رهبري نگاه رو به جلو بينش مبتني بر آيندهنگري ايشان را نشان ميدهد.
وي با بيان اينكه دنيا در حال حاضر دو موج جابهجايي ديده است، گفت: موج اول جابجايي از قرن پانزدهم آغاز شد كه در آن جابجايي ثروت، علم و قدرت از شرق به غرب بود و موج دوم جابجايي كه از اواخر قرن نوزدهم شروع شد. منشا آن ظهور قدرتي به نام آمريكا بود كه سعي ميكردند با مديريتي كه انجام ميدهند علم، ثروت و قدرت را در چارچوب آمريكا به انحصار بگيرند و اين امر را به موج سومي تبديل كنند كه در حال حاضر غربيها از آن به نام تئوريپردازي ياد ميكنند.
وي افزود: اين موج دوم شروع شد ولي نتوانست شكل بگيرد و در همان آغاز راه افول كرد و درواقع موج سوم هم بر اساس آنچه كه آمريكاييها و اروپاييها فكر ميكنند نيست.
سراج با بيان اينكه به نظر ميرسد اين جابجايي علم، قدرت و ثروت از غرب به شرق آغاز شده و تا 10 سال ديگر هم عملياتي و آشكار ميشود، گفت: در واقع دهه چهارم انقلاب اسلامي، دههي پيشرفت، عدالت، كلانگري و آيندهگري است.
وي افزود: امروز الگوي ليبرال دموكراسي دچار افول و ناكارآمدي شده و اين افول تبديل به يك صعود براي الگوي اسلامي و بيداري اسلامي شد.
وي نسل سوم را نسلي عنوان كرد كه ميتواند تبديل به يك فرصت استراتژيك براي انقلاب باشد و ميتواند از تحولات استفاده مطلوب كند.
به اعتقاد ريس بسيج دانشجويي كشور، ملت ايران هيچ وقت مانند امروز در معرض اين همه فرصت طلايي نبوده و اگر در دهه چهارم انقلاب اسلامي پيشرفت و عدالت شكل بگيرد ما شاهد كارآمدي خواهيم بود.
وي با تاكيد بر اين كه ما بايد از جابجايي قدرت، ثروت و علم از غرب به شرق نهايت استفاده را كنيم، اظهار كرد: در اين دهه دنيا به شدت تشنهي عدالت و مباحث و ارزشهاي ديني خواهد شد چون تازيانههاي دينزدايي را به پيكره خود ديده و درد آن را درك كرده است و در واقع رويكرد به عدالت و دين يكي از تحولاتي است كه در دهه چهارم خواهد بود.
سراج گفت: مديريت تحول و فرصت در چارچوب منافع ملي، دستآوردهاي بزرگي را براي جمهوري اسلامي ايران به ارمغان ميآورد كه در اين خصوص نيز مقام معظم رهبري نقشهي راه را كه همان سند چشمانداز است براي پيشرفت عدالت مشخص كردهاند.
وي با بيان اين كه افول و موج برگشت از غرب به شرق حتمي است و آمريكاييها و غربيها چارهاي ندارند و بايد به اين برگشت تن بدهند، گفت: در حوزه اجتماعي آمريكا تا 10 سال آينده با توجه به اينكه ميبايست براي واردات نفت خود 30 ميليون دلار هزينه كند مشخص است كه با مشكلات اقتصادي مواجه ميشوند و آمريكاييها نه ميتوانند اين الگو را عوض كنند و نه فرصت آن را دارند.
وي با بيان اينكه ذخاير نفت آمريكا 22 ميليارد بشكه است، گفت: تا 10 سال آينده منابع داخلي آمريكاييها تمام ميشود و آنها تازه مشكلاتشان شروع ميشود و با توجه به اينكه نفت كه كاركرد راهبردي يعني امنيت ملي و برتري جهاني براي آمريكاييها دارد در صورت تمام شدن نفت، آنها اين دو راهبرد را از دست ميدهند و در واقع اين افول با افول سياسي، اقتصادي و نظامي آمريكاييها مواجه شده است.
وي در ادامه تاكيد كرد: اين موج برگشت قطعي است اما بسيج به عنوان يك تشكل راهبردي كه امام آن را بينانگذاري كرد بر اساس مهندسي پيشرفت عدالت با فرمايشات مقام معظم رهبري و طرح تحول و تعالي، 12 راهبرد كلان دارد كه شامل شش راهبرد اصلي و شش راهبرد عملياتي ميشود.
وي با بيان اينكه در ميان راهبردهاي عملياتي يك رويكرد مهم توسعهي منابع انساني است، گفت: با توجه به اينكه توسعهي كمي و كيفي نيز در بسيج مطرح است از نظر توسعه كيفي بسيج بايد به تقويت بصيرت و معنويت بپردازد و از نظر توسعهي كمي چتر بسيج را باز كند و بر اساس توانمنديهاي خود حركت كند كه البته اين امر زمان زيادي را ميطلبد.
انتهاي پيام
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]