واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /خبرهاي دريافتي هنري/ نقد و بررسي «آواز گنجشكها» در اصفهان، نواي سيتار و...
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر
سركولين لوكاس رئيس كتابخانههاي انگليس به همراه دكتر محمدعيسي والي و گراهام شاودوتن ديگر از
مقامهاي اين كتابخانه از موزه سينما ديدن كردند.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، لوكاس و همراهان پس از بازديد از قسمتهاي مختلف موزه سينما از وجود چنين موزهاي درايران ابراز شگفتي و خرسندي كردند.
آن ها در يادداشتهاي جداگانه خود با اشاره به حضور بينالمللي و موفق سينماي ايران براي پيشرفت و تعالي سينماي كشورمان و دست اندركاران آن آرزوي موفقيت كردند.
موزه سينما داراي هفت سالن است كه در آن سير تحول سينما در ايران از آغاز تاكنون در معرض ديد عموم گذاشته شده است.
***
***
مجيد مجيدي براي نمايش و نقد و بررسي آخرين ساخته سينمايي خود «آواز گنجشكها» ساعت 17 روز يكشنبه پنجم آبان در سينما سعدي شيراز حاضر ميشود.
در اين نشست كه با حضور رضا درستكار منتقد سينما برگزار ميشود مجيدي در مورد نحوه ساخت اين فيلم صحبت ميكند و به سوالات علاقهمندان و منتقدان پاسخ ميدهد.
***
نواي سيتار و طبلاي هندوستان در مجموعه آسمان فرهنگستان هنر طنينانداز ميشود.
در نخستين برنامه از سلسله برنامههاي موسيقي ملل (تكنوازي اساتيد) روز چهارشنبه و پنجشنبه 1 و 2 آبانماه استاد آرويند پاريكا سيتار نواز هندي با همراهي طبلاي آنتوش در مجموعه آسمان فرهنگستان هنر به اجراي برنامه خواهند پرداخت.
اين كنسرت به همت معاونت امور هنري و با همكاري گروه موسيقي فرهنگستان هنر از ساعت 18 در سالن اصلي مجموعه آسمان برگزار خواهد شد.
***
16 اثر بخش جنبي (فيلمنامه و ايده) موفق به حضور در رقابت چهارمين جشنواره فيلم كوتاه رويش شدند.
"مينو فرشچي" ،" محمود عبداللهي" و "عزيزاله حاجي مشهدي" 512 عنوان فيلمنامه و ايده را مورد بررسي و ارزيابي قرار دادند و از ميان آنها 16 اثر را براي حضور در رقابت بخش جنبي چهارمين دوره از جشنواره رويش برگزيدند.
اسامي فيلمنامههاي راه يافته به بخش مسابقه عبارتنداز: همدلي (عليرضا حسنزاده فرد)، دستان آفتاب (محمد بكراني)، فرياد نقاشي (سيد محمدصادق عابديني گيلاني)، علاج لاعلاج (بهروز كيا)، يك بطري آب سرد (فرخ حنيفهنژاد)، شما آدمها (امير شريفينويسي)، دبستان دنج كلا (بابك ناصري معبود)، تنگ بلور (مهدي رضازاده)، نذر مرضيه (مريم كتابفروش بدري)، آق آت (غريب منوچهري)، فصلي از باران (هادي آفريده)، برات (طاهره مدرسي)
اسامي ايدههاي راه يافته به بخش مسابقه عبارتند از: "شمرخون" (زهره شعباني)، "طرحي از خدا" (متين غضنفري)، "به تماشا سوگند" (كريم فائقيان)، آقادار (محمدعلي هاشمپور).
چهارمين جشنواره سراسري فيلم رويش به همت حوزه هنري، از 6تا 9 آبان ماه در مشهد مقدس برگزار ميشود.
****
كوتاهترين وبلندترين آثاري كه به بخش مسابقه سومين جشنواره ملي فيلم دانشجويي دانشكده صدا و سيما راه يافتهاند، مشخص شد .
از ميان چهل و نه اثر برگزيده در بخش داستاني ، كوتاهترين زمان فيلمها به ترتيب « ايستگاه اتوبوس » به مدت يك دقيقه و سي ونه ثانيه ، «كليد » به مدت دو دقيقه و سي و هشت ثانيه و«فريبكار» به مدت دو دقيقه و پنجاه و پنج ثانيه است.
بلندترين زمان فيلمها در اين بخش نيز به ترتيب «بازگشت» به مدت بيست و شش دقيقه و سي و شش ثانيه ، «سرنوشت» به مدت بيست و چهار دقيقه و هشت صدم ثانيه و «داستان سرنوشت»بيست و سه دقيقه و چهارده ثانيه است.
از ميان چهل و يك اثر برگزيده در بخش مستند، كوتاهترين زمان فيلمها به ترتيب «تاك» به مدت دو دقيقه و پنجاه و دو ثانيه ، « فرش جبين »به مدت چهار دقيقه و چهار صدم ثانيه و « فرش قم » به مدت چهار دقيقه و شش صدم ثانيه است.
بلندترين زمان فيلمها به ترتيب «عموزادههاي ايرانيان»، به مدت سي و شش دقيقه و سي و چهار ثانيه ، « تو را من چشم در راهم » به مدت سي و شش دقيقه و نه صدم ثانيه و «كراك» به مدت سي و سه دقيقه و پنجاه ثانيه است.
از ميان بيستوشش اثر برگزيده در بخش انيميشن كوتاهترين زمان فيلمها به ترتيب «ذوالجناح» به مدت يك دقيقه و بيست و پنج ثانيه ، «به كوتاهي زندگي» يك دقيقه و پنجاه ثانيه و «تاب» به مدت دو دقيقه و بيست و هشت ثانيه است .
بلندترين زمان فيلمها به ترتيب « آن كس كه مادر است »به مدت هفده دقيقه و پنجاه و نه ثانيه ، «ابر صورتي» به مدت پانزده دقيقه و چهل ثانيه ، «نقطه نهايي» به مدت چهارده دقيقه ونه صدم ثانيه است.
بر پايه اين گزارش؛ از ميان بيست و نه اثر برگزيده در بخش ويدئو گرافيك كوتاهترين زمان فيلمها به ترتيب «كارت هديه بانك اقتصاد نوين» به مدت هفده ثانيه ،«تيزر ايرانسل» به مدت بيست و سه ثانيه و «چي توز حلقهاي» به مدت بيست و پنج ثانيه است.
بلندترين زمان فيلمها در اين بخش به ترتيب «مجموعه كارهاي Graphic motion» به مدت هفت دقيقه و سي و نه ثانيه ،«شماره عمومي»هفت دقيقه و سي و پنج ثانيه و« تاريخ سينما » به مدت پنج دقيقه و نوزده ثانيه است .
از ميان هفت اثر برگزيده در موضوع تله تئاتر كوتاهترين زمان به ترتيب «كمپوت گيلاس»به مدت بيست دقيقه و پنجاه و سه ثانيه ، «بانو آئويي»به مدت بيست و هفت دقيقه و پنجاه و يك ثانيه و«بازي نامه باستان»به مدت سي ودو دقيقه و بيست و چهار ثانيه است .
بلندترين زمان فيلمها در اين بخش به ترتيب «آخرين پريوش زنده» به مدت يك ساعت و دوازده دقيقه و چهار صدم ثانيه ، «پيراهن هزار يوسف» به مدت يك ساعت و سه دقيقه وشش ثانيه و «يك قطعه از سكوت» به مدت پنجاه و چهار دقيقه و دوازده ثانيه است .
***
مهلت شركت در جشنواره موسيقي معلولان كه قرار است با عنوان «سهراوا» و همزمان با روز جهاني معلولان برگزار شود، تمديد شد.
مهلت شركت براي علاقهمندان در اين جشنواره تا 20 آبان تمديد شد.
براساس اين گزارش، هنرمندان معلول براي شركت در اين جشنواره ميتوانند اثار خود را به صورت لوح فشرده تصويري يا نوار ويديويي به دبيرخانه جشنواره واقع در خيابان كريمخان زند، بين خيابان ايرانشهر و سپهبد قرني، شماره 188 ساختمان معاونت فرهنگي و پيشگيري سازمان بهزيستي كشور، طبقه دوم ارسال كنند.
اين جشنواره در دو بخش رقابتي و جنبي شامل موسيقي سنتي، تلفيقي، نواحي، كلاسيك، پاپ و سرود به صور تكنوازي يا گروه نوازي برگزار ميشود.
بنابر اين گزارش، دومين جشنواره موسيقي معلولان كشور «مهر آوا» آذر سال جاري از سوي بنياد آفرينشهاي هنري سازمان بهزيستي كشور با همكاري مركز موسيقي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران برگزار ميشود.
***
نخستين جشنواره سراسري فيلم مستند كتاب همزمان با هفته كتاب و كتابخواني در بخشهاي «آزاد» و
«دانشآموزي» نيمه دوم آبانماه در تهران برپا ميشود.
موضوعاتي چون، «كتاب، نگارش و تأليف»، «توليد كتاب، مراحل فني توليد و مسايل و مشكلات اين حوزه»، «كتابخواني»، «اثرات و راهكارهاي ترويج فرهنگ كتابخواني»، «عوامل پايينبودن آمار كتابخواني در ايران»، «پديدآورندگان، مولفان و مترجمان و ناشران برجسته زندگينامه و شرح حال آنها»، «كتابخانه، كتابداري و فروشگاههاي عرضه محصولات فرهنگي» از جمله موضوعات قابل بحث در اين جشنواره است.
متقاضيان ميتوانند آثار خود را تا تاريخ 17 آبانماه به دبيرخانه اين جشنواره واقع در ميدان فاطمي، خيابان جويبار – كوچه غفاري، پلاك 38 ارسال كنند.
نخستين جشنواره سراسري فيلم مستند كتاب از 21 تا 23 آبانماه در تهران برگزار ميشود.
***
سومين شماره نشريه تصوير شهر منتشر شد
سومين شماره نشريه تخصصي ـ پژوهشي جشنواره بينالمللي فيلم شهر، همزمان با برگزاري جشنواره سينما حقيقت منتشر شد.
نشريه ماهانه سومين جشنواره بينالمللي فيلم شهر با رويكرد چگونگي انجام سفارش توليد فيلم شهري، علاوه بر چرايي آن كه در دو شماره پيشين اين نشريه بررسي شد، و همچنين تبديل اين چگونگي از روشهاي معمول فردي به روشهاي روزآمد و كاربردي به سردبيري «علياكبر عبدالعليزاده» منتشر شده است.
در اين شماره از تصوير شهر، مطالبي از «سيد محمدهادي ايازي» مشاور شهردار تهران، «احمد مسجدجامعي» عضو شوراي شهر تهران، «سيد رضا مصطفوي» مديركل دفتر مطالعات اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران، «محمود اربابي» مدير نظارت و ارزشيابي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، «مسعود كرباسيان» معاون خدمات شهري شهرداري تهران، «بيژن نوباوه» عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، «مرتضي كاظمي» عضو كميسيون فرهنگي، اجتماعي و زيست شهري شوراي اسلامي شهر تهران، «محمدتقي فهيم»، «محمد آفريده»، «كيانوش عياري»، «حبيبالله كاسهساز»، «ابراهيم جعفري»، «ادهم زرقام»، «محمدعلي الستي»، «مهدي نادري»، «مهدي كرمپور»، «سيد ابوالحسن رياضي»، «شهرام درخشان»، «فرحناز شريفي»، «حسن نقاشي»، «سيد ماني ميرصادقي»، «پژمان مظاهري»، «مينا كشاورز»، «هادي آفريده»، «مهدي محمدي»، «مهرداد زاهديان»، «عباس اميني» و «مهدي موسيوند» و گزارش نشستي با حضور «فريد فرخندهكيش»، «محمدرضا اصلاني»، «منوچهر مشيري»، «عليرضا قاسمخان»، «مرتضي رزاقكريمي»، «مصطفي رزاقكريمي»، «مجتبي ميرطهماسب»، «علي لقماني» و
«ناصر ممدوح» به رشته تحرير در آمده است.
اين نشريه حاصل تلاش معاونت فرهنگي و اطلاع رساني جشنواره است و «سيداحد ميكائيلزاده» به عنوان جانشين مديرمسؤول مسؤوليت انتشار آن را بر عهده دارد.
سومين جشنواره بينالمللي فيلم شهر، 12 تا 17 اسفندماه سال جاري توسط سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران برگزار ميشود.
انتهاي پيام
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 374]