واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: همسريابي اينترنتي در بوته نقد / 16يك دكتراي روانشناسي:ضرورت كنترل همسريابي اينترنتي توسط دولت غيرقابل انكار است
گروه اجتماعي: همانطوركه در حال حاضر نهادهاي دولتي بر عملكرد برخي از بنگاههاي اقتصادي در فضاي مجازي نظارت ميكنند، حضور نهادهاي دولتي در روند كنترلي فضاي مجازي بهويژه در مقوله ازدواج امري ضروري و غيرقابل انكار است.
«فريده حميدي» دكتراي روانشناسي و استاديار دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، درباره مؤلفههاي مورد نياز در وقوع يك ازدواج موفق گفت: آشنايي طرفين ازدواج با مهارتهاي بين فردي نقش زيادي در قوام زندگي مشترك دارد و غفلت از آن ميتواند زمينه مشاجره بين زوجين را فراهم كند.
وي برخورداري از هوش هيجاني را يكي ديگر از عوامل مؤثر در دستيابي به ازدواج موفق عنوان كرد و افزود: همه ما كم و بيش از بهره هوشي كه جنبه ارثي دارد برخورداريم اما بهرهمندي از هوش هيجاني نيز در ايجاد تعامل با ديگران مهم است زيرا با استفاده از اين هوش ميتوانيم نحوه برخورد فرد با موقعيتهاي خشم و شادي و همچنين نيازهاي دروني وي را بشناسيم.
به عقيده اين دكتراي روانشناسي بهرهمندي از هوش هيجاني يكي ديگر از ابزارهاي دستيابي به ازدواج موفق است زيرا اين نوع هوش در برخوردهاي چهرهبه چهره به ما كمك ميكند لذا با توجه به اين تعريف فضاي مجازي فاقد ارائه اين امكان به كاربران است پس ما ميتوانيم اطلاعات غلط و ناقصي از خود ارائه دهيم و كسي نيز متوجه اين مسئله نشود.
استاديار دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي با اشاره به تجربه كاري خود در حوزه مشاوره اظهار كرد: روزانه با زوجهاي جوان زيادي مواجهم كه به واسطه همين آشناييهاي ناقص تصميم به ازدواج گرفتهاند و به اين دلخوش بودهاند كه در طول زندگي از ساير شرايط يكديگر آگاه شوند و همين سهلانگاري باعث شده است كه زندگيشان به شكست بينجامد.
اين متخصص خانواده درماني با اظهار تأسف از اينكه حتي اين آسيبها در مراكز ويژه همسريابي نيز ديده ميشود، گفت: در برخي از اين مراكز افرادي به اين كار اهتمام دارند كه بدون هيچ احساس مسئوليتي زمينه اعتماد بين دختر و پسر را فراهم ميكنند و به عواقب اين عمل خودشان يا اعتنا نميكنند و يا گاهي نيز بيخبرند.
وي درباره ضرورت ساماندهي مقوله همسريابي اينترنتي افزود: ما در فرهنگي زندگي ميكنيم كه بر خلاف اروپا، زندگي مشترك فراتر از تصميم و اراده زوجين است و بخش اعظمي از آن به خانوادهها مربوط ميشود لذا ما بايد فرهنگي را در فضاي مجازي نهادينه كنيم كه طبق آن كاربران بهدور از هرگونه فريبكاري به پيشنهاد ازدواج بپردازند و در گام بعد نيز خانوادهشان را در جريان اين رابطه قرار دهند.
حميدي درباره نظارت نهادهاي دولتي بر روند ازدواج اينترنتي تصريح كرد: نهادهاي دولتي بر عملكرد برخي از بنگاههاي اقتصادي كه در فضاي مجازي راهاندازي شدهاند، نظارت ميكنند، پس كنترل فضاي مجازي بهويژه درباره موضوعي همچون ازدواج كه جامعه را تحت تأثير قرار ميدهد امري ضروري و غيرقابل انكار است.
اين دكتراي روانشناسي در پايان اظهار كرد: نظام تعليم و تربيتي كشور ما نسبت به آموزش مهارتهاي زندگي مشترك بياعتناست و متوليان از اين موضوع غافلند كه همين بيتوجهي باعث شده برخي افراد به دليل كمرويي به اين پايگاهها مراجعه كنند از همينرو آشنايي با آسيبهاي اين پديده نقش مهمي در كنترل آسيبهاي آن دارد.
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 351]