واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تاكيد معاون وزير بازرگاني بر لزوم توسعه كارخانه هاي نان صنعتي در كشور
تهران / واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/07/28
معاون وزير بازرگاني بر لزوم توسعه كارخانه هاي نان صنعتي با حفظ اصالت در توليد اين محصول تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر ، پارسانيا در برنامة گفتگوي ويژه خبري شبكه دو سيما افزود: مي توان با حفظ اصالت، طعم، مزه و حتي شكل و اندازه نان ، اين كالا را به روش انبوه صنعتي و داراي كيفيت و شناسنامه ثابت توليد كرد.
وي با اشاره به چالش هاي كنوني در توليد نان سنتي دركشورگفت: ارتقاي بهداشت، ثبات كيفيت، نيروي انساني كارآمد ، جلوگيري از اتلاف وقت مردم مشكلاتي است كه در توليد صنعتي نان مي توان آن را ساماندهي كرد.
پارسانيا افزود: درحالي كه بسياري از پديده هاي اجتماعي دچار تحول شده است كمترين تحول را در حوزه توليد نان شاهد بوده ايم و هنوز به سبك و ساختار گذشته توليد مي شود.
وي گفت: استفاده نكردن از دستاوردهاي علمي در بهبود كيفيت، ايجاد تنوع و بهبود انواع مغذي ها در توليد نان در كشور نادرست بوده است در حالي كه كشورهاي ديگر در اين زمينه از فناوري ها و دانش نوين استفاده كرده اند.
پارسانيا افزود: زندگي سريع و صنعتي الزاماتي دارد و توليد حجم بسيار نان با كيفيت ثابت با ساختار واحدهاي سنتي ممكن نيست .
وي گفت: توليد بهداشتي نان با شرايط استاندارد در واحدهاي سنتي نانوايي ها ممكن نيست در حالي كه در واحدهاي صنعتي مي توان انواع نان با ويژگي هاي مشخص و سفارش شده را با شرايط ماندگاري معين و طعم مشخص توليد كرد.
معاون وزير بازرگاني با اشاره به علاقه مردم ايران به نان داغ گفت: براي تامين نان صنعتي داغ نيز راهكارهايي يافته اند به نحوي كه 85 درصد عمليات توليد نان در صنعت اجرا و مرحله نهايي پخت به محل مصرف واگذار شود و با حفظ اصالت ها ميتوان نان داغ مصرف كرد اما با اطمينان از اين كه مراحل توليد به خوبي انجام شده است.
پارسانيا افزود: ما در توليد گندم با شتاب خوبي خودكفا شديم اما فضاي استاندارد نگهداري گندم كه از حلقه هاي چرخه توليد نان مرغوب است نداشتيم كه با اقدام دولت در جلب مشاركت بخش خصوصي و اقبال آنان به فعاليت در اين زمينه ، اكنون خودكفا شده ايم.
وي گفت: حلقه ديگر، ايجاد كارخانه هاي استاندارد با كيفيت بالاست تا بتوان از گندم بهترين آرد را توليد كرد كه وزارت بازرگاني با اقدامات لازم كارخانه ها را در پنج گروه دسته بندي و به تدريج واحدهاي دسته پنجم را حذف كرد و اكنون در صدد حذف دسته چهار است.
پارسانيا افزود: ما اكنون كارخانه هايي داريم كه با فناوري نوين بايد كار كنند و موفق به دريافت استانداردهاي لازم براي توليد شوند كه اين هم از دستاوردهايي است كه مي تواند ما را به تكميل چرخة نان مطلوب برساند.
معاون وزير بازرگاني گفت: حلقة ديگر، ايجاد محيطي است كه نان مغذي در آن توليد شود كه براي تحقق اين امر حمايت هاي لازم از واحدهاي سنتي توليد نان پيش بيني شده است به نحوي كه وام هاي ارزان قيمت به آنان داده شود تا به استانداردسازي فضاي كار و محل نگهداري مواد اوليه و ابزارهاي خود بپردازند.
وي افزود: برخي واحدهاي نانوايي مانند واحدهاي توليد نان سنگك به فضاهاي بزرگتري براي توليد صنعتي اين نان نياز است به همين علت تسهيلات بيشتري به اين واحدها داده مي شود.
پارسانيا با بيان اين كه در واحدهاي كوچك توليد نان سنتي امكان توليد صنعتي وجود ندارد افزود: اين واحدها به علت استقرار در بافت هاي جمعيتي مي توانند به واحد توزيع نان صنعتي تبديل شود و اشتغال كاركنان آن نيز با مشكل مواجه نمي شود.
پارسانيا اضافه كرد: در واحدهاي كوچك سنتي هم مي توان با استفاده از فر، نان هاي صنعتي آماده طبخ را پخت و به شكل داغ به مردم عرضه كرد.
وي گفت: واحد شماره يك نان صنعتي از طريق مطالعه و يافتن ذائقه مصرف كننده، نان مصرف كنندگان را توليد مي كند و در توليد نان به سمت كيفيت، بهداشت، تنوع و توليدات متناسب با ذائقه مردم و سفارش آنان حركت مي كنيم.
معاون وزير بازرگاني افزود: بر اساس باوري نادرست، كيفيت نان به سفيدي آن ارزيابي مي شود كه اين از مشكلات فرهنگي است زيرا بخش زيادي از سبوس گندم
جداگانه فروخته مي شود و معلوم نيست چرا آنرا از نان حذف مي كنند.
پارسانيا گفت: مي توان با فرهنگ سازي به مردم توضيح داد كه بخشي از مشكلات و بيماري ها مانند چاقي و ديابت ناشي از نوع مصرف نان است.
معاون وزير بازرگاني گفت: نگرش ما در توسعه كارخانه نان صنعتي شتاب زده و بي مقصد نيست اگر چه در گذشته سعي محدودي براي تغيير ساختار توليد و مصرف نان صنعتي شده است اما در آن اشتباهاتي بوده كه اكنون به آن توجه شده است.
وي افزود: اكنون بخش خصوصي در فضاي كنوني احساس مي كند كه مي تواند در زمينه نان صنعتي سرمايه گذاري كند و با ارزيابي و شناخت نياز مصرف كنندگان در اين زمينه فعال شده است .
پارسانيا تاكيد كرد: البته نان سنتي هم بايد توليد شود و ما آن را كامل خواهيم كرد اما واقعيت موجود آن است كه دولت 4000 ميليارد تومان براي يارانه ها هزينه مي كند و نارضايتي مردم از كيفيت نامرغوب نان مورد تاييد است.
وي گفت: حدود 70 واحد صنعتي در حال ساخت است و برخي از اين واحد ها از بانك ها پيش افتاده و با اختصاص بودجه در حال ايجاد خط توليد هستند كه اگر به بهره برداري برسد فقط 7 درصد نان كشور را تأمين مي كند.
پارسانيا افزود: البته انتظار داريم با بهره برداري از اين واحدهاي صنعتي از ضايعات 20 تا 30 درصدي اين محصول پيشگيري شود.
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]