محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827608312
با تقدير از «ريچارد ليكاك» و ركوردداري «ميدان بيحصار»، دومين جشنوارهي بينالمللي سينما حقيقت به سكانس پاياني رسيد
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با تقدير از «ريچارد ليكاك» و ركوردداري «ميدان بيحصار»، دومين جشنوارهي بينالمللي سينما حقيقت به سكانس پاياني رسيد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
دومين جشنواره بينالمللي سينما حقيقت شامگاه گذشته با اهداي پنج تنديس طلايي به مستند «ميدان بيحصار» مهرداد زاهديان به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)؛ در اين مراسم كه در تالار وحدت برگزار ميشود پس از قرائت قرآن و پخش سرود ملي، مستند «سند يك نامه» كه مستندي كوتاه درباره ديدار امام (ره) با گرباچوف است، مراسم اعطاي جوايز آغاز شد.
در اولين بخش، محمدرضا دزفولي ـ دبير پخش 30 سال انقلاب ـ و محمد آفريده ـ مديرعامل مركز گسترش سينماي مستند و تجربي ـ به روي سن رفتند و لوح تقدير اين بخش را همراه با دو سكه بهار آزادي به مهدي بماني كارگردان مستند «سند يك نامه»، عباس اميني كارگردان مستند «قصه شب»، لقمان خالدي كارگردان مستند «يكي مثل هميشه» و حبيب والينژاد تهيهكننده مجموعه فيلمهاي مستند با موضوع انقلاب اعطا كردند.
لقمان خالدي به هنگام دريافت جايزهاش گفت: از استادم آرش رصافي، مشاورم مهرداد اسكويي و تهيهكنندهام كه بيشتر از آنكه تهيهكننده باشد، دوست من بوده تشكر ميكنم.
عباس اميني نيز محمدرضا دزفولي را مالك حقوق معنوي اين فيلم دانست و از مركز گسترش سينماي مستند و تجربي كه امكان نمايش اين فيلم در آبادان را فراهم آوردند تشكر كرد و از نامگذاري يك خيابان به نام «ركس» و ساخت فرهنگسرايي در محل سينما ركس خبر داد.
سپس محمدرضا جعفريجلوه، معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به همراه محمد آفريده از «ريچارد ليكاك» مستندساز سينماي انگلستان تقدير كردند.
ليكاك هم در سخناني كوتاه اين سفر را اولين سفر خود به ايران دانست و گفت: افتخار ميكنم كه اينجا بودم و از لحظه به لحظه اين جشنواره لذت بردم و ايران و تمامي شما را دوست دارم.
در ادامه اين مراسم، حميدرضا مدقق به نمايندگي از داوران بخش انجمن منتقدان به اعطاي جوايز اين بخش پرداخت.
در ادامه، با تقدير از مستند نيمهبلند «444 روز» ساخته محمد شيرواني، جايزه مستندهاي نيمهبلند اين بخش كه شامل تنديس انجمن، لوح افتخار و يكونيم سكه بهار آزادي بود به «بانوي گل سرخ» به كارگرداني مجتبي ميرتهماسب اهدا شد و ميرتهماسب با اشاره به زماني كه فيلمهاي مستند تنها يك جايزه كوچك در حاشيه جشنوارهها داشتند، از اينكه اين مراسم به فيلمهاي مستند اختصاص دارد، اظهار خوشحالي كرد.
در بخش مستندهاي كوتاه نيز با تقدير از «افسون» ساخته هيوا اميننژاد، جايزه اين بخش به «ميدان بيحصار» ساخته مهرداد زاهديان اعطا شد و زاهديان نيز از گرفتن اين جايزه اظهار خرسندي كرد.
اين جايزه شامل تنديس انجمن، لوح افتخار و يكونيم سكه بهار آزادي بود.
در ادامه اين برنامه، حسين يزدانشناس به نمايندگي از بخش دانشجويي برگزيدگان اين بخش را معرفي كرد.
يزدان شناس گفت: براي انتخاب فيلم كار سختي داشتيم و جا دارد از فيلمهايي مانند «تينار»، «چهره غمگين من» و «سكوت» و «پرو آخر» نيز ياد كنم.
در اين بخش، ديپلم افتخار و دو سكه بهار آزادي به سيد محمدصادق جعفري كارگردان مستند «طلبخيز» اهدا شد و يك ديپلم افتخار و يك سكه بهار آزادي نيز براي «روياهاي فراموششده» به مهدي نادري تعلق گرفت كه هيچيك از اين دو در سالن حضور نداشتند و حميد نجفي راد تدوينگر فيلم، به نمايندگي از مهدي نادري جايزه او را دريافت كرد.
در بخش بعدي اين مراسم نيز عنوان فيلمهاي مورد انتخاب صندوق حمايت از طرحهاي مستند اعلام شد و از ميان 64 اثر ارايهشده، 3 اثر «وطن درم» به كارگرداني ارسلان اميري، «تپه با تپه» به كارگرداني مهدي گنجي و «ورود ممنوع» به كارگرداني سيداحمد ميراحسان بدون الويتبندي به عنوان منتخبان اين بخش معرفي شدند. كه صندوق حمايت از مستند به هريك از آنها مبلغ 70 ميليون ريال براي ساخت فيلم اهدا ميكند.
همچنين طرح مستند «مهرايزد» به كارگرداني حسن نقاشي نيز مورد تقدير كميته انتخاب قرار گرفت و مبلغ 30 ميليون ريال نيز جهت حمايت از توليد اين مستند به حسن نقاشي اعطا شد.
به گزارش ايسنا، در بخش اعطاي جوايز بخش مسابقه ملي نيز با پخش كليپي هيأت داوران معرفي شدند و سپس حبيب احمدزاده، مهدي جعفري، مرتضي سرهنگي، احمد ضابطي جهرمي و ابراهيم مختاري به عنوان داوران اين بخش براي اعطاي جوايز برروي صحنه رفتند.
در اين دوره از جشنواره سينما حقيقت به پيشنهاد هيأت داوران بخش مسابقه ملي از 2 بخش به سه بخش كوتاه، نيمهبلند و بلند تقسيم شد و در ادامه اين برنامه، با قرائت تمامي نامزدهاي بهترين پژوهش، تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ بيست ميليون ريال به مهرداد زاهديان پژوهشگر مستند «ميدان بيحصار» اعطا شد و زاهديان نيز به هنگام دريافت جايزه از اينكه فيلمش مورد توجه هيأت داوران قرار گرفته اظهار خوشحالي كرد و گفت: خوشحالترم كه اين جشنواره برگزار ميشود و اميدوارم اين نهال تازه كاشته شده روزي صدساله شود.
او در عينحال از اينكه حيطه مستند مورد تعرض قرار ميگيرد و عدهاي خارج از سالن سينما به عربدهكشي ميپردازند اظهار تأسف كرد.
در ادامه، تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ 20 ميليون ريال به مهرداد زاهديان نويسنده گفتار متن فيلم مستند «ميدان بيحصار» اهدا شد و در بخش بهترين تصويربرداري تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ 20 ميليون ريال به امير جغتايي تصويربرار فيلم مستند «حباب» اعطا شد.
جغتايي نيز به هنگام دريافت جايزه از استاد فيلمبرداري خود، تورج اصلاني تشكر كرد.
در ادامه اين برنامه، براي بهترين تدوين، تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ 20 ميليون ريال به محمدمعين كريمالديني تدوينگر فيلم مستند «تينار» اعطا شد و كريمالديني پس از دريافت جايزه خود گفت: افتخار ميكنم كه اين جايزه را از اين هيأت داوران و از دست استادم احمد ضابطي جهرمي ميگيريم و در عينحال احترام ميگذارم به تصاوير زيباي محمدحسن پريشان و نگاه ژرف مهدي منيري و از صبر و تحمل همسرم نيز تشكر ميكنم چراكه بدون صبر او هرگز تدوين اين فيلم به پايان نميرسيد.
در بخش بهترين تهيهكننده نيز تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ 20 ميليون ريال به سيد رضا فتاح تهيهكننده «جاذبه» اهدا شد و فتاح در صحبتي كوتاه، پروسه توليد اين فيلم را روندي پنجساله خواند كه طي آن برخي از دوستان او جان خود را از دست داده و يا به شدت مجروح شدهاند و از جمع خواست براي دوست از دست داده او طلب آمرزش و براي بهبودي ساير دوستان مجروح او دعا كنند.
در ادامه اين برنامه، معاونت سينمايي نيز به جمع هيأت داوران پيوست و در بخش بهترين فيلم مستند كوتاه لوح تقدير، ديپلم افتخار و دو سكه بهار آزادي را به هيوا اميننژاد كارگردان فيلم مستند كوتاه «افسون» اعطا كردند.
تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ 70 ميليون ريال جايزه اين بخش نيز به مهرداد زاهديان كارگردان مستند «ميدان بيحصار» تعلق گرفت.
در بخش بهترين مستند نيمهبلند نيز ديپلم افتخار و 2 سكه بهار آزادي به امير جغتايي كارگردان مستند «حباب» و تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ 30 ميليون ريال به محمدحسن دامنزن كارگردان فيلم مستند «طرقه» اهدا شد و دامنزن نيز به هنگام دريافت جايزهاش گفت: بسيار خوشحالم كه اين جايزه را ميگيرم، اما دوست داشتم اين جايزه را در 23 سالگي ميگرفتم، اما آن زمان مجبور به سفر به كشورهاي مختلف بودم.
به گزارش ايسنا، در بخش بهترين فيلم مستند بلند نيز هيأت داوران ديپلم افتخار و مبلغ دو سكه بهار آزادي را به ابراهيم سعيدي و زهاوي سنجاوي كارگردانان فيلم مستند «همه مادران من» و تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ يكصد ميليون ريال را به مهدي منيري كارگردان فيلم مستند «تينار» اعطا كرد.
ابراهيم سعيدي هم به هنگام دريافت جايزهاش از مركز گسترش سينماي مستند و تجربي و محمد آفريده تشكر كرد و گفت: اين فيلم در مدتي كه از ساخته شدنش ميگذرد، مورد بيمهري برخي دوستان قرار گرفت و من اينجا از مسوولان اين جشنواره كه فرصتي فراهم كردند اين فيلم دراين جشنواره نفس بكشد تشكر ميكنم.
مهدي منيري نيز به هنگام دريافت جايزهاش، با اشاره به حضار خواست احمد ضابطي را نيز مورد تشويق قرار دهند و شاگردي استاد ضابطي جهرمي را از افتخارات خود خواند و به حضور پدرش در اين مراسم اشاره كرد.
او همچنين عنوان كرد: به عنوان يك كارمند صداوسيما اميدوارم پس از چندين جايزهاي كه گرفتم، مرا از دخمهي شبكه 3 بيرون آورند و در يك قسمت كوچك مربوط به مستند به كار گيرند.
در ادامه اين مراسم در بخش «جايزه ويژه مدير جشنواره» كه به پيشنهاد هيأت داوران به بخشهاي اين جشنواره افزوده شده، لوح تقدير و مبلغ 10 ميليون ريال به مجتبي ميرتهماسب كارگردان مستند «بانوي گل سرخ» و لوح تقدير و پنج سكه بهار آزادي هم به رضا برجي كارگردان مستند «سواح اشك و زيتون» اهدا شد و مجتبي ميرتهماسب ضمن تشكر از هيأت داوران، گفت: البته ضابطي جهرمي استاد همه ماست، اما من اولين كار مستندم را با دستياري ابراهيم مختاري آغاز كردم و اين جايزه را متعلق به شهين دخت صنعتي (بانوي گل سرخ) و همايون صنعتي كه از گنجينههاي ارزشمند ايران هستند، ميدانم.
برجي نيز از اينكه زنده است و دومين دوره جشنواره سينما حقيقت را ميبيند، خدا را شكر كرد.
در ادامه اين مراسم، جايزه ويژه هيأت داوران شامل تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ 3 هزار يورو براي ساخت مستندي موثر از يك فاجعه جنگي به ابراهيم سعيدي و زهاوي سنجاوي كارگردانان مستند «همه مادران من» اعطا شد و در بخش بهترين فيلم از نگاه تماشاگران نيز تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و سه سكه بهار آزادي به مهرداد زاهديان كارگردان مستند «ميدان بيحصار» اعطا شد.
به گزارش ايسنا، اجراي موسيقي سنتي توسط ميلاد كيايي و داريوش اسحاقي بخش ديگري از اين مراسم بود كه پس از آن، محمد سلوكي، مجري برنامه، از جاافتادن يكي از بخشها خبر داد و با دعوت از محمد آفريده براي اهداي جايزه، جايزه بهترين صداگذاري شامل تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ 20 ميليون ريال به اصغر آبگون صدابردار مستند «طرقه» اعطا شد.
در ادامه اين مراسم، هيأت داوران بخش فيلمهاي كوتاه بينالملل برروي صحنه رفتند و ضمن قرائت بيانيه خود، تقدير ويژه خود را براي ارايه تصويري همدردانه از شخصيتي درگير با جامعه در معرض فنا به فيلم «والس» ساخته «ويكتور اسيلوي» از كشور بلاروس اعطا كرد كه ركا سالكايي از مجارستان به نمايندگي از او اين جايزه را گرفت.
همچنين اين هيأت، به دليل بازنمايي انساندوستانه يك شخصيت درگير با مسايل طبقاتي خاص در كشور هند، جايزه ويژه خود شامل تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ دوهزار يورو را به «نيشتا جين» كارگردان مستند «لاكشمي و من» از هند اعطا كرد و «لينا كيل پلانين» به نمايندگي از كارگردان فيلم اين جايزه را دريافت كرد.
هيأت داوران مستندهايي بينالمللي زير 60 دقيقه در بخش مسابقه نيز جايزه خود را به خاطر انسجام در روايت، خلاقيت در استفاده از صدا و تصويركردن روحيه سرزنده يك خياط به رضا حائري كارگردان فيلم «پرو آخر» اعطا كرد كه اين جايزه شامل تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ هفت هزار يورو است.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين مراسم، هيأت داوران بينالملل بخش مستندهاي بلند نيز با پخش تيزري معرفي شدند و پس از آن با قرائت بيانيه، اين هيأت از فيلم «تينار» ساخته مهدي منيري تقدير ويژه بهعمل آورد و ديپلم افتخار اين بخش را به او اهدا كرد و جايزه ويژه اين هيأت نيز به فيلم «همه مادران من» ساخته ابراهيم سعيدي و زهاوي سنجاوي اعطا شد كه اين جايزه شامل تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و مبلغ سههزار يورو بود.
جايزه بزرگ اين بخش نيز دو جايزه به مستندهاي بلند «هستي» ساخته مارلين كوثر الكا از لهستان و «قلعه» ساخته فرناند ملگر از سوئيس اهدا شد كه اين جايزه شامل تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و پنجهزار يورو است.
پس از اين بخش، خسرو سينايي، كارگردان و مستندساز و عضو هيأت داوران بخش مستندهاي بلند بينالملل گفت: در اين مراسم براي همه فيلمسازان دست زديم، اما هنوز كسي را كه چنين موقعيتي را فراهم كرد تشويق نكردهايم. موقعيتي كه من در 41 سال فعاليت مشابه آن را كمتر ديدهام و يا اصلا نديدهام.
او ادامه داد: سالن هنوز پُر پُر نيست اما، اگر اين جشنواره به همين روال پيش برود، اين سالن پر خواهد شد.
سينايي ضمن تشكر از برگزاركنندگان اين جشنواره به حضور بزرگترين فيلمسازان عرصه بينالملل در اين جشنواره اشاره كرد و گفت: اميدوارم رسانهها و صداوسيما اين لحظه را در سينماي مستند قدر بدانند و بيشتر به آن بپردازند.
او همچنين شكلگيري اين اتفاق را حاصل تلاش و زحمات افرادي دانست كه اين مسئوليت را برعهده گرفته و اين جشنواره را حمايت كردهاند و خاطرنشان كرد: اگر اين تلاشها و حمايتها نبود،شايد هيچگاه چنين جشني كه در تاريخ سينماي مستند ايران ماندگار خواهد بود، برپا نميشد و اينجا از طرف خود به عنوان يك مستندساز قديمي و از طرف بسياري از مستندسازان جوان از محمد آفريده و محمدرضا جعفري جلوه تشكر ميكنم.
ابراهيم سعيدي نيز به هنگام دريافت جايزهاش، دريافت جايزه از دست سينايي را افتخاري بزرگ خواند و جايزه خود را به افرادي كه مدت ششماه با آنها كار كردند تقديم و عنوان كرد: ممكن است در اين فيلم حتا يكدهم سختيهاي اين افراد هم به تصوير درنيامده باشد.
گفتني است: اين مراسم بدون هيج سخنراني و تا ساعت 21 ادامه داشت.
انتهاي پيام
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]
-
گوناگون
پربازدیدترینها