واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: بانك داري مكانيزه هم نتوانست نارضايتي مردم را كاهش دهد
بانك مركزي ايران در حالي از گسترش بانك داري الكترونيك سخن مي گويد كه هنوز متقاضيان بانك ها، به منظور پرداخت قبوض و انتقال پول از حسابي به حساب ديگر و براي پرداخت و دريافت وجه نقد ساعت ها در صف هاي طولاني انتظار مي كشند.
در شيوه جديد، كارت جاي اسكناس و چك و ... را گرفته است و مشتريان مي توانند بدون مراجعه به بانك خدمات بانكي دريافت كنند. اين در حالي است كه هنوز هم شهروندان براي جابه جا كردن پول از حسابي به حساب ديگر يا پرداخت قبوض در بانك ازدحام مي كنند.
يكي از شهروندان كه در بانك ... منتظر دريافت وجه نقد است مي گويد: بانك ها يكي از بنگاه هاي حساس اقتصادي محسوب مي شوند بنابراين نياز است كاركنان اين بخش در ارائه خدمات، دقت نظر بيشتري داشته باشند.
بهمني اظهار مي كند: بهتر است براي صرفه جويي در وقت مشتريان و كاركنان بانك ها، سيستم بانكي به تجهيزات الكترونيك متصل باشد.وي مي افزايد: در حال حاضر برخي امور در بانك ها به صورت الكترونيك انجام مي شود اما هنوز هم از سرعت و دقت بالايي برخوردار نيست.يكي ديگر از مراجعان به بانك ها مي گويد: به دليل خرابي سيستم الكترونيك بانكي شهروندان بسياري در بانك ها براي وصول چك، پرداخت قبوض و ... در صف هاي طولاني منتظر مي مانند.
وي اضافه مي كند: بانك ها از نظر اتصال به شبكه دولت الكترونيك نسبت به ساير نهادها جلوترند اما متصل نبودن ساير نهاد ها به اين شبكه در امور بانك ها خلل ايجاد مي كند.
مريم.ن يكي از مراجعان به بانك ... مركزي نيز تصريح مي كند: كمبود نيروي كار يكي از مشكلات اساسي بانك ها محسوب مي شود زيرا هر كارمندي، انجام وظايف بيشتري را به عهده دارد كه اين امر از دقت و سرعت آنان براي ارائه خدمات مي كاهد.
وي اضافه مي كند: متاسفانه مسئولان مربوطه براي ارائه خدمات بهتر به جاي استخدام نيروي جديد اقدام به تاسيس شعبه هاي بيشتري مي كنند كه اين امر هيچ تغييري در ارائه خدمات ايجاد نمي كند.
وي خاطرنشان مي كند: هر شخصي براي انجام امور بانكي بايد مدت زمان زيادي را درنظر بگيرد زيرا همچنان با ازدحام و صف هاي طولاني در بانك ها مواجهيم.پيرمردي كه از انتظار طولاني در صف پرداخت قبوض خسته شده است، مي گويد: خدمت رساني در بانك ها بايد طوري باشد كه حتي يك نفر هم در صف منتظر نماند اما در حال حاضر با اين كه خدمت رساني جديد از سرعت بالايي برخوردار است، همچنان انتظار در صف هاي طولاني بانك ادامه دارد.
يك كارمند كه براي انجام امور بانكي خود آمده است، بيان مي كند: باتوجه به اين كه ساعت كاري بانك ها هم زمان با ساير ادارات است، كاركنان اين ادارات ناچارند براي انجام امور بانكي از مرخصي ساعتي استفاده كنند.
وي اظهار مي كند: اگر بانك ها مجهز به سيستم الكترونيكي باشند به طور حتم هيچ فردي دغدغه اتلاف وقت نخواهد داشت.
يكي از كاركنان بانك ... در خصوص چگونگي ارائه خدمات به شهروندان مي گويد: در حال حاضر اغلب امور بانكي از جمله خودپردازها به صورت الكترونيكي انجام مي شود اما برخي شهروندان چگونگي استفاده را از اين دستگاه ها نمي دانند و داخل بانك ازدحام مي كنند.
رضايي بيان مي كند: خدمت رساني جديدي در حال حاضر انجام مي شود كه از اتلاف وقت بسياري از شهروندان جلوگيري مي كند.
وي خاطرنشان مي كند: شهروندان براي استفاده از سيستم الكترونيك نياز به فرهنگ سازي و اطلاع رساني دارند زيرا هنوز هم برخي افراد در بانك ها بدون تعيين نوبت از طريق دستگاه در انتظار مي نشينند كه اين امر موجب ازدحام جمعيت مي شود.
وي مي افزايد: باتوجه به گسترش شعبات بانكي و توزيع نيروي كار در اين شعبه ها، بانك ها با كمبود نيروي كار مواجه هستند كه اين امر نيز تا حدودي به افزايش ازدحام جمعيت دامن مي زند.
وي تصريح مي كند: اغلب اوقات قطعي برق شبكه و از كار افتادن دستگاه هاي خودپرداز نيز باعث ازدحام جمعيت در بانك ها مي شود.
يكي ديگر از كاركنان بانك نيز معتقد است باتوجه به حجم كاري و تعداد زياد مراجعه كنندگان با كمبود نيروي انساني در بانك مواجهيم. وي تصريح مي كند: اگر مراجعان به بانك ها از بحث و جدل با كاركنان براي اين كه نوبت شان شده است، خودداري كنند به طور حتم هر فردي نيم ساعت بيشتر منتظر نخواهند ماند.
وي اضافه مي كند: متاسفانه برخي مراجعان تحمل لحظه اي انتظار را در بانك ندارند و از كم كاري كاركنان گلايه مي كنند كه اين كار آن ها باعث مي شود كاركنان با اعصاب و روان آشفته به كار خود بپردازند و در اين ميان ممكن است از دقت آن ها كاسته شود.يكي از كاركنان بانك ...نيز مي گويد: سيستم نوبت دهي مشتريان به صورت آزمايشي در برخي شعب راه اندازي شده و مردم همه از آن رضايت دارند.وي اظهار مي كند: مراجعان به بانك ها 2 گروه عمده سپرده گذار و متقاضيان خدمات بانكي اند كه متاسفانه مشتريان اعتباري بانك ها تمايلي به استفاده از سيستم نوبت دهي ندارند.وي استفاده از اين سيستم را در شعب، مستلزم تامين برخي امكانات شامل چيدمان و صندلي كافي براي مراجعان مي داند و مي افزايد: اگر نواقص موجود رفع شود استفاده از اين سيستم براي همه به راحتي انجام خواهد شد.
وي تصريح مي كند: متاسفانه هنوز مردم به استفاده از سيستم نوبت دهي عادت نكرده اند و براي دريافت خدمات و پرداخت قبوض به طور مستقيم به باجه مراجعه مي كنند.
وي معتقد است: در شعبي كه روزانه به 200 مراجعه كننده خدمات بانكي ارائه مي كند، استفاده از اين سيستم كارآيي خوبي دارد اما در شعبه هاي پرتردد اين كار عملا امكان پذير نيست.
به گفته وي با ارائه اين خدمات و افزايش تعداد شعب، بانك ها با كمبود نيروي انساني مواجهند و در ارائه خدمات با مشكل مواجه مي شوند.
يك كارشناس انفورماتيك مي گويد: كاربري كيوسك هاي اطلاع رساني چندمنظوره ونوبت دهي در بانك ها ايجاد نظم و انضباط را به دنبال دارد.رحيمي خاطرنشان مي كند: در حال حاضر كيوسك هاي نوبت دهي در امر خدمات رساني، بسط و گسترش فرهنگ IT، تكريم ارباب رجوع، جلوگيري از اتلاف وقت و سردرگمي مراجعان و به حداقل رساندن مدت انتظار تاثير بسيار زيادي دارد.
وي اظهار مي كند: باتوجه به رضايت مردم ومسئولان از سيستم نوبت دهي، به نظر مي رسد بانك هاي دولتي بايد راه اندازي آن را تسريع بخشند.سرپرست شعب بانك رفاه كارگران خراسان شمالي در خصوص نارضايتي مردم از صف هاي طولاني در بانك ها مي گويد: چارت سازماني اغلب بانك هاي استان با كمبود نيرو مواجه است با اين حال در بانك رفاه كارگران استان اعلام كرده ايم ارباب رجوعي كه براي دريافت خدمات بانكي بيش از 20 دقيقه در انتظار بماند براي رسيدگي نزد رئيس شعبه مراجعه كند.
نادلي خاطرنشان مي كند: شعب بانك رفاه داراي هزار و 100 نيروست كه متاسفانه باتوجه به افزايش تعداد شعباتي كه مورد نياز است با كمبود نيرو مواجه شده ايم.
سرپرست شعب بانك تجارت نيز خاطرنشان مي كند: در حال حاضر ازدحام جمعيت در شعب مختلف بانك ها به دليل فرهنگ سازي نشدن استفاده از سيستم هاي نوبت دهي است.
لطيفي اظهار مي كند: براي استفاده از سيستم هاي نوين بانكي نياز به آموزش و اطلاع رساني از طريق رسانه هاي جمعي در حد كلان است زيرا در حال حاضر اين مشكل در اغلب بانك هاي كشور وجود دارد.
وي با بيان اين كه بانك تجارت استان نياز به 20 نيرو دارد مي گويد: براي رفع مشكل نيرو، نياز است مجوز استخدامي در منطقه مورد تجديدنظر قرار گيرد زيرا در حال حاضر استخدام هر نيرو مدت زمان زيادي به طول مي انجامد.
دبير كميسيون هماهنگي بانك هاي استان با بيان اين كه در حال حاضر 148 شعبه و 26 باجه در كل استان به مشتريان خدمات رساني مي كنند، مي گويد: باتوجه به افزايش شعب و نوع خدمات رساني، نياز به جذب پرسنل بيشتري است.صادقي خاطرنشان مي كند: بانك هاي خراسان شمالي از سال 85 با كمبود نيرو مواجهند كه افزايش شعب، تنوع خدمات رساني جديد و ... ازدحام را در شعب مختلف بانك ها افزايش داده است.
به گفته وي كل شعب بانك هاي استان با كمبود 373 نيرو مواجهند.
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]