واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: كوتاه از بهارستان
نامه 182 نماينده به احمدي نژاد
نماينده مردم جهرم و فارس در خانه ملت، با اشاره به آنچه اختلاف سليقه هاي پيش آمده بين بانك مركزي و وزارت كار بر سر وام دهي كارگاه هاي زودبازده مي ناميد، گفت: 182 تن از نمايندگان مجلس طي نامه اي از روساي جمهور و مجلس درخواست كرده اند كه پرداخت اين وام ها كه متوقف شده است مجددا آغاز شود.
محمدرضا رضايي، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي، در گفت وگو با ايسنا، با اظهار ناخشنودي از اين كه از سوي كارگاه هاي زودبازده فعلا هيچ پرداختي صورت نمي گيرد، گفت: وام هاي اين كارگاه ها كاملا متوقف شده و لذا جمع كثيري از نمايندگان نامه به رييس جمهور و رييس مجلس را تنظيم كرده اند.
وي با بيان اين كه مصرانه از رييس جمهور و رييس مجلس مي خواهيم كه اين مسئله را پيگيري كنند، گفت: حدود يكسال است كه اين دعواها و كش و قوس ها ادامه دارد و اين مردم هستند كه از قبل اين مسئله متضرر مي شوند; لذا درخواست جدي ما اين است كه اين مساله پيگيري شود.
كنترل قاچاق مهم ترين اهرم
اجراي ماليات بر ارزش افزوده
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي گفت: برقراري شفافيت ميان بازار توليد و مصرف كالا در كشور مهم ترين مزيت اجراي طرح ماليات بر ارزش افزوده است.
به گزارش ايسنا، سيدحسين حسيني در خصوص ديگر مزاياي اجراي اين طرح در اقتصاد كشور بيان داشت: كنترل قاچاق مهم ترين اهرم اجراي اين طرح براي اصلاح ساختار اقتصادي كشور محسوب مي شود. وي طرح ماليات بر ارزش افزوده را از بهترين طرح هاي مالياتي كشور خواند و افزود: در اين طرح معافيت هاي مالياتي بسياري براي كالاهاي اساسي در نظر گرفته شده است كه در نتيجه منجر به كنترل مصرف كالاهاي غيرضروري از طريق افزايش حدود 2 درصد در قيمت نهايي و در نتيجه مبارزه با فرهنگ مصرف گرايي خواهد شد.
نماينده مردم فريمان و سرخس در مجلس تاكيد كرد: واردكنندگان اجناس قاچاق و كساني كه شفافيت بازارهاي توليد و مصرف به ضرر آن ها محسوب مي شود، مخالفان اجراي اين طرح هستند. حسيني حركت به سمت درآمدهاي مالياتي براي دولت را از الزامات توسعه و اصلاح ساختار اقتصادي كشور دانست و تاكيد كرد: اداره دولت نبايد به درآمد نفتي وابسته باشد.
نماينده مردم فريمان و سرخس در مجلس با انتقاد از فرهنگ سازي ضعيف مسوولان قبل از اجراي اين طرح گفت: براي فرهنگ سازي و شناساندن مزاياي اين طرح خوب اقتصادي، بايد با برنامه اي جامع و هدفمند پيش مي رفتيم.
اظهارات لاريجاني پس از سفر پنج روزه
به سوئيس و فنلاند
رييس مجلس شوراي اسلامي پس از پايان سفر پنج روزه خود به سوييس و فنلاند، وارد تهران شد و در جمع خبرنگاران به سوالات آنان پاسخ گفت.
به گزارش ايسنا، علي لاريجاني در خصوص دستاوردهاي سفر خود به سوييس و فنلاند گفت: اين سفر به منظور شركت در نشست پاييزه اجلاس بين المجالس بود كه در آن موضوعات مهمي از قبيل پيوستن پارلمان فلسطين به اتحاديه بين المجالس مطرح شد كه با وجود مخالفت رژيم صهيونيستي، راي معناداري آورد.
وي تصريح كرد: فضاي غالب بر كنفرانس بحث بحران مالي بود كه از آمريكا آغاز شده و بر ديگر كشورها تاثير گذاشته است كه در همين راستا جمهوري اسلامي ايران با كمك چهار كشور ديگردر همين راستا پيشنهادي ارائه كردند.
رييس مجلس در ادامه گفت: خيلي از كشورها بر اين نظر بودند كه نتيجه يكجانبه گرايي و جنگ طلبي آمريكا باعث بروز اين بحران اقتصادي شده است.
وي تصريح كرد: مسئله ديگر بحث خلع سلاح بود كه از موضوعات مطرح در اين كنفرانس بود و گزارشاتي نيز پيرامون اين موضوع ارائه شد كه گزارش دبيرخانه اجلاس اتحاديه بين المجالس بسيار واقع گرايانه بود، هم چنين قرار شد مرزبندي بين غني سازي صلح آميز و ساخت سلاح اتمي صورت گيرد.
رييس مجلس ضمن اشاره به ديدارهاي خود با چهره هاي سياسي برخي كشورها گفت: در اين ديدارها در مورد موضوع هسته اي و موضوعات منطقه اي مانند افغانستان و عراق، بحث هاي سودمندي انجام گرفت. لاريجاني با اشاره به سفر خود به كشور فنلاند در پايان نشست پاييزه گفت: در سفر به فنلاند با رييس مجلس و رييس جمهور گفت وگوهاي دوجانبه صورت گرفت و نشست هايي با برخي كميته ها برگزار شد. هم چنين در زمينه بالا بردن مراودات اقتصادي و همكاري پارلماني بين دو كشور قرار شد طي دو هفته آينده، هياتي از فنلاند به ايران سفر كند.
اقداماتي براي جبران خسارات پرورش دهندگان ميگو
رييس كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه سازمان دامپزشكي ادعا كرده كه بيماري سفيدك ميگو را مهار كرده است، گفت: براي جبران خسارات پرورش دهندگان ميگو اقداماتي شده و بانك كشاورزي هم فعاليت هايي راشروع كرده است.
عباس رجايي در گفت وگو با ايسنا، افزود: ما فكر مي كنيم با توجه به قول هاي دولت و بخشودگي ها و نيز اعلام مهار بيماري، موضوع مشكلات بخش ميگو در حال حل شدن است. وي اظهار كرد: به نظر من بايد به موضوع ميگو، ريشه اي تر رسيدگي شود و اساسا مزارع پرورش ميگو بايداز ابتداي كار تحت شرايط قرنطينه خاص قرار بگيرند و فعاليت هاي آنها از مرحله آبگيري تا برداشت تحت نظارت دامپزشكي باشد تا بتواند مجموع خسارات را كاهش دهد.
برخي خصوصي سازي، اختصاصي سازي شده است
نماينده مردم ملاير در مجلس شوراي اسلامي در بيان چالش هاي پيش روي اجراي اصل 44 قانون اساسي، گفت: اعمال سليقه برخي مديران باعث شده خصوصي سازي با اختصاصي سازي اشتباه گرفته شود.
حسن ونايي در گفت وگو با ايسنا، با بيان اين مطلب، مدعي شد: اين واگذاري ها به افراد منتسب و وابسته به خودشان انجام گرفته و مديران اين شركت ها و نهادهاي دولتي هستند، در واقع اين شركت ها را به جاي واگذاري به مردم از دولت مي گيريم و به دولت واگذار مي كنيم كه اين كار در تضاد با شكل واگذاري است كه مد نظر قانونگذاران بوده است.
ونايي اظهار داشت: اين شركت ها شبه دولتي محسوب مي شوند; چرا كه به جاي واگذاري به مردم از طريق بورس يا راه هاي ديگر به شبه دولت واگذار شده اند.
ونايي خاطرنشان كرد: اين شركت ها بايد تجديد ارزيابي شوند.
وي هم چنين ديگر چالش پيش روي خصوصي سازي را مشخص نبودن دارايي ها اعلام كرد و افزود: اين واگذاري ها با قيمت ارزان تر انجام شده است.
ونايي يادآور شد: در راستاي چشم انداز 20 ساله برنامه جديدي به دست مجمع تشخيص مصلحت نظام رسيده و توسط مقام معظم رهبري نيز ابلاغ شده است.
وي در پايان تصريح كرد: دولت هاي قبل و دولت كنوني در كل به موفقيت چشمگيري در زمينه خصوصي سازي دست نيافته اند.
اساس مذاكره آمريكا و انگليس
با طالبان شكست است
يك عضو هيات رييسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: اساس مذاكره آمريكا و انگليس با طالبان يك شكست براي آنها خواهد بود.
محمد كرمي راد در گفت و گو با ايسنا، با بيان اين كه طالبان دست پرورده آمريكا و انگليس بوده و اساسا آنچه تا به حال در منطقه اتفاق افتاده با حمايت هاي همين كشورها بوده است، افزود: پس از حادثه 11 سپتامبر يك نوع واگرايي بين طالبان و آمريكايي ها به وجود آمد و نهايتا آمريكايي ها به بهانه مبارزه با تروريسم به افغانستان حمله كردند.
نماينده مردم كرمانشاه در خانه ملت خاطر نشان كرد: البته اصل سناريوي 11 سپتامبر نيز زير سوال است كه بهانه اي براي حضور گسترده نيروهاي نظامي آمريكا در منطقه و شايد محاصره ايران به لحاظ فيزيكي بود.
وي درادامه با طرح اين سوال كه بايد ببينيم امروز چه شده است كه آمريكايي ها علي رغم ادعاي مبارزه با طالبان به سمت مذاكره با اين گروه مي روند اظهارداشت: شايد آنها از يكپارچگي دولت مردمي كه با انتخابات بر سر كار آمده ترس دارند و از طرفي عمليات هاي نظامي از سوي گروه طالبان صورت مي گيرد كه آنها از اين موضوع نيز مي هراسند.
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]