تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837527944




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اقتصاد در حضيض نفت


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: اقتصاد در حضيض نفت
گروه انرژي- محسن ايلچي : برآورد تحليل‌گران مالي براي تداوم ركود اقتصادي در كشورهاي صنعتي به همان اندازه براي اين كشورها نگران‌كننده است كه كشورهاي توليد‌كننده نفت را وادار مي‌سازد ارزش دارايي حاصل از فروش نفت بشكه‌اي 147 دلاري (اوج قيمت نفت در ماه جولاي) را اين روزها بيشتر بدانند.
تداوم كاهش بهاي نفت كه متاثر از گسترش سايه بحران در اقتصاد كشورهاي غربي است باعث شده كه كشورهاي توليد‌كننده نفت، بهاي درآمد حاصل از فروش هر بشكه نفت در بودجه سالانه خود را تعديل كرده و احيانا در صورت تداوم كاهش بهاي نفت خام، يك دوره رياضت مالي را فراروي خود ترسيم كنند. هم اكنون بهاي هر بشكه نفت خام وست‌تگزاس اينترمدئيت حدود 71دلار و 85 سنت، برنت حدود 67دلار و 69 سنت و قيمت سبد نفت خام اوپك كمتر از اين مبلغ است.
اين روزها كاهش بهاي نفت خام باعث شده كه كشورهاي توليد‌كننده در سناريوهاي متصور براي درآمدهاي حاصل از فروش نفت خام خود بازنگري كرده و ارقام جديدي را براي منابع درآمدي بودجه سالانه خود درج كنند.
در اين ميان ايران قصد دارد بودجه سال آينده‌اش را با در نظر گرفتن قيمت 55 تا 60 دلاري براي هر بشكه نفت تنظيم كند كه اين رقم بالاتر از بودجه كنوني كشور (50دلار)، ولي همچنان پايين‌تر از قيمت نفت در بازارهاي جهاني است. ايران به عنوان دومين توليد كننده نفت در اوپك، در پي رشد قيمت نفت در بازارهاي جهاني همچون ساير توليدكنندگان با افزايش درآمدهاي نفتي مواجه بوده، ولي در پي كاهش 45درصدي قيمت نفت در هفته‌هاي گذشته، برخي از كارشناسان مستقل و مسوولان از جمله رييس كل بانك مركزي از اين موضوع ابراز نگراني كرده‌اند.
كارشناسان در مورد آثار و تبعات كاهش قيمت نفت در ايران به كاهش سطح درآمدهاي نفتي و اثر آن بر تنزل موجودي حساب ذخيره ارزي اشاره مي‌كنند و معتقدند در صورت تداوم اين روند، دولت مجبور مي‌شود بودجه انقباضي را در شرايطي كه سياست‌هاي كلي دستگاه‌هاي اجرايي انبساطي است، ارائه كند.
كارشناسان بر اين باورند كه دولت مجبور است با اتخاذ انضباط مالي در اولويت‌هاي هزينه‌اي كشور در بودجه سالانه بازنگري كند.
از آنجايي كه طي 3 سال گذشته، دولت با تدوين و اجراي بودجه‌هاي انبساطي، اضافه برداشت از حساب ذخيره ارزي و تامين هزينه از طريق كسري بودجه، گذران امور داشته، حال با سقوط قيمت نفت، همانند گذشته امكان اجراي اهداف بودجه‌اي در بخش عمراني و اجرايي را ندارد.در همين حال دولت مجبور است در زمان كاهش بهاي نفت، وابستگي خود را در بودجه سالانه به منابع درآمدي درون‌زا يعني درآمد حاصل از ماليات، فروش كالا و خدمات دولتي نظير آب، برق و... را افزايش دهد كه اين به نوبه خود در كوتاه‌مدت امكان‌پذير نيست. از سوي ديگر كاهش بهاي نفت محدوديت‌هاي ديگري را براي ايران به وجود مي‌آورد و آن اينكه اجراي برخي سياست‌‌گذاري‌هاي عمومي نظير اجراي بسته‌هاي طرح تحول اقتصادي را شايد به تعويق بياندازد. وقتي قيمت نفت بالا است، براي دولت امكان‌ تامين مالي هزينه‌هاي اجرا و اعمال سياست‌هاي اقتصادي بيشتر فراهم است. اجراي طرحي نظير هدفمند كردن يارانه‌ها كه تغيير در سمت‌وسوي پرداخت‌هاي انتقالي را دنبال مي‌كند، در هنگامي كه بهاي نفت به سمت پايين ميل دارد، بسيار دشوارتر است. در اين ميان برخي بر اين باورند كه اين اتفاق زماني بيشتر رخ مي‌دهد كه قيمت نفت به زير بشكه‌اي 55 تا 60دلار برسد، يعني كمتر از برآورد مندرج در بودجه سال 88.اين در حالي است كه تصميمات دولت نشان مي‌دهد كه برداشت‌هاي دولت از حساب ذخيره ارزي و هزينه‌هاي عمومي بسيار فراتر از رقم مندرج در بودجه سالانه بوده است. در همين حال بسياري از كارشناسان معتقدند كه كاهش بهاي نفت آثار مثبت اصلاحي نيز به دنبال دارد.
اول اينكه ميزان كارايي و بازده هزينه‌هاي اقتصادي دولت به دليل اينكه رويكردهاي احتياطي به تخصيص منابع دارد، افزايش خواهد يافت. از سوي ديگر دولت تلاش مي‌كند كه از منابع خارجي در اجراي پروژه‌هاي عمران بيشتر استفاده كرده و تعامل خود را با ساير كشورها بيشتر كند. به هر حال با توجه به بي‌ثباتي شديد بازار نفت در اثر بحران مالي جهان، كشورهاي نفت‌خيز در تنظيم بودجه سال 2009 خود بايد با احتياط و محافظه‌كاري كامل عمل كنند.
 شنبه 27 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن