واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اصول تبليغات در صدا و سيما
اصل 1- آگهيها بايد از هر جهت منطبق بر موازين قانوني جمهوري اسلامي ايران باشد و با رعايت ادب اجتماعي، احترام افراد و صداقت توليد شود.
اصل 2- در آگهي بايد به حساسيتهاي بينندگان توجه شود و به سليقههاي افراد و اقشار در آن توهين نشود.
اصل 3- در آگهيهاي راديويي و تلويزيوني بايد به اديان رسمي كشور آداب، رسوم، قوميت ها، لهجهها و گويشهاي مختلف بديده احترام نگاه شود.
اصل 4- آگهي نبايد مروج عقايد خرافي بوده و يا با بهره گيري از آن تهيه شود.
اصل 5- آگهيهاي راديويي و تلويزيوني نبايد اسباب رنجش گروههايي از بينندگان را مانند افرادي كه از معلوليتها رنج ميبرند فراهم كند.
اصل 6- در آگهيهاي راديويي و تلويزيوني نبايد از تصاوير و يا نام افراد بدون كسب اجازه قبلي استفاده شود در مواردي كه در يك آگهي از تصاوير و يا نام فرد يا افرادي بدون اجازه استفاده شده باشد، در صورت اعتراض، پخش آگهي متوقف و جبران خسارات احتمالي به عهده سفارش دهنده و يا سازنده خواهد بود.
اصل 7- آگهيها بايد از نظر اجراء و سبك به نحوي ساخته شوند كه بينندگان و شنوندگان به سادگي آنها را از برنامههاي تلويزيوني و راديويي تميز دهند.
اصل 8- سفارش دهندگان و سازندگان آگهيها بايد مستندات لازم قانع كننده و قانوني براي ادعاها و استدلالهاي موضوع آگهي را ارائه كنند.
اصل 9- در آگهي يك كالا و يا خدمت خاص نبايد تلويحا و يا تصريحا كالا و خدمت مشابه ديگري نفي شود و يا تلاش شود كه موضوع آگهي در مقايسه با ديگر كالاها و خدمات اثبات شود.
اصل 10- در آگهيها نبايد به صراحت و يا تلويح محصولات توليد داخل در مقايسه با انواع خارجي در سطح پايين تري نشان داده شود.
اصل 11- آگهي نبايد به هيچ وجه متضمن فريب بوده و فراتر از واقعيت كالا يا خدمات مورد نظر را با ادعاي خلاف واقع معرفي كند. همچنين از اغراق بايد پرهيز شود.
اصل 12- استفاده از عبارات و قيود تكراري اخباري چون اطلاعيه، اطلاعيه - توجه، توجه - مژده، مژده - اطمينان، بخش - مطمئن، كاملا سالم - كاملا بهداشتي و ....در آگهي مجاز نيست . استفاده از صفات مطلق ساز و اغراق آميز نيز جايز نيست .
اصل 13- آگهي نبايد با استفاده از ذكر صفات تفضيلي و عالي به صورت صريح و يا بكارگيري هر شيوه ديگري در نگارش يا قرائت متن، مفهوم برتر يا برترين بودن موضوع آگهي را القاء كند.
اصل 14- در آگهي نبايد با استفاده از تمهيدات فني و با قصد گمراه كردن بيننده ويژگيهاي كالاي موضوع آگهي برتر از واقعيت آن به تصوير كشيده و نشان داده شود.
اصل 15- در آگهيها نبايد با استفاده از تمهيدات فني و يا بكارگيري تصاوير با زمانهاي كوتاه و يا شيوههاي ديگر ضمير ناخودآگاه مخاطب تحت تاثير قرار گيرد و پيام مورد نظر بدون دادن آگاهي لازم به بينندگان منتقل شود و اذهان آنان را تحت تاثير قرار دهد.
اصل 16- چنانچه اطلاعاتي به صورت نوشتار به تنهايي و يا بر روي تصاوير ديگر حك شود، بايد به قدر كافي بر روي صفحه تلويزيون باقي بماند تا بينندگان عادي بتوانند تمامي پيام را بخوانند.
تبصره: رهنمودها و توضيحات بيشتر در مورد استاندارد نوشته و نوع خط و ابعاد پيامهاي زير نويس به صورت جداگانه ابلاغ خواهد شد.
اصل 17- تاكيد بر روي كالا و محصول بايد متناسب با اهميت آن محصول باشد و آگهيهاي توليد شده نبايد بيش ازاندازه پر سر و صدا و هياهو باشند به نحوي كه بيننده بدون دريافت آگاهي لازم تحت تاثير واقع شود.
اصل 18- استفاده از صحنههاي استعمال دخانيات و موارد مشابه ديگر كه مضر به سلامت انسان بوده و يا اعتيادآور باشند در آگهيها مجاز نيست .
اصل 19- در آگهيهاي راديويي و تلويزيوني نبايد رفتارهايي نمايش داده شود كه براي بهداشت وايمني فردي و اجتماعي زيان آور باشد.
اصل 20- آگهي نبايد القاء وحشت و خشونت كند.
تبصره: در جريان آگهيهاي تلويزيوني نبايد آزار ديدن هيچ جانداري به تصوير كشيده شود و يا به نظر رسد كه براي ساخت آگهي، جاندار حاضر در آگهي آزار ديده است .
اصل 21- در آگهيها بهنگام نشان دادن رانندگي با اتومبيل و ساير وسايل نقليه بايد رعايت كامل مقررات راهنمايي و رانندگي مانند سرعت مجاز، ملاحظه قوانين جادهها و بزرگراه ها، در نظر داشتن ضوابطايمني براي سرنشينان بدقت رعايت شود.
اصل 22- نمايش مجسمه كامل در آگهي مجاز نميباشد.
اصل 23- آگهي نبايد مروج تجمل گرايي باشد.
اصل 24- آگهي نبايد به گونهاي طراحي و ساخته شوند كه در آن مردم به مصرف بيش از نياز و اسراف در استفاده از امكانات تشويق شوند.
اصل 25- تعيين جايزه براي تشويق مخاطبين آگهي به خريد و مصرف بي رويه مجاز نيست .
اصل 26- در آگهي اعلام تخفيف در صورتي مجاز است كه قيمت كالا نيز طبق تاييد مراجع ذيصلاح در آگهي با صراحت اعلام شود.
اصل 27- در صورتيكه موضوع آگهي مواد خوراكي غير متناسب با فرهنگ ايراني باشد، آگهي نبايد تداعي كننده اين باشد كه موضوع آگهي غذاي غالب خانوادههاي ايراني است .
اصل 28- پوشش و آرايش شخصيتهاي مورد استفاده در آگهي بايد متناسب با عرف جامعه بوده و با موقعيت سني و اجتماعي آنها متناسب باشد.
اصل 29- آگهيهاي مربوط به فيلمهاي سينمايي بايد از تطابق كافي با محتواي فيلم مورد آگهي برخوردار باشند. بر اين اساس هنگام ارائه آگهي بايد خلاصه موضوع فيلم براي اعلام نظر اداره كل بازرگاني نيز تسليم شود.
اصل 30- نشان دادن تاثير آني استفاده از وسايل درماني مانند لاغر شدن فوري و يا به تصوير كشيدن فرآيند تاثير داروها، شامپوها، مواد شوينده، روغن ها، بر بدن انسان به هر شيوهاي از آن جمله تمهيدات انيميشن مجاز نميباشد.
خواندن اصل فايل
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]