واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *جشن صادرات يكصدهزارمين خودرو* مديرعامل ايرانخودرو: تا سال 1395به رقم600 هزار دستگاه صادرات ميرسيم قرار نيست دوباره پيكان را توليد كنيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: خودرو
در حالي ايران خودرو صادرات 100هزارمين خودرو خود را امروز جشن گرفت كه اين روزها اعتراضات زيادي درخصوص كمبود خودرو در نمايندگيها و تعداد كم خودروهاي صفر ايران خودرو در بازار شنيده ميشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منوچهر منطقي - مديرعامل ايرانخودرو - در برنامهاي كه با تاخير حدود 45 تا 50 دقيقهاي در آن حاضر شد، به سوالات خبرنگاران طي زمان كوتاهي پاسخ داد.
در ابتدا وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه در بحث صادرات، برنامههاي اين شركت در خصوص افزايش كيفيت چيست؟ گفت: در اين خصوص نبايد بازار داخلي را مبنا قرار دهيم. در حال حاضر دو دسته خودرو صادر ميكنيم؛ يك دسته مربوط به خودروهايي مثل پژو 206 هاچ بك و اسدي است كه با كيفيت روز جهاني توليد ميشوند و دسته ديگر خودرويي مثل سمند است كه بايد سعي كنيم كيفيت آن را به دسته اول برسانيم.
وي افزود: در حال حاضر بازارهاي جهاني كيفيت سمند صادراتي را معادل كيفيت بازارهاي محصولات هيوندايي ارزيابي ميكنند كه كيفيت قابل قبولي است.
او در پاسخ به اينكه با توجه به برنامه صادرات 600 هزار دستگاه تا سال 1395 چه حجم از محصولات صادراتي ايرانخودرو را پژو 206 تشكيل خواهد داد؟ اظهار كرد: تا سال 1395 كه به رقم 600 هزار دستگاه صادرات برسيم، ديگر پژو 206 هاچ بك و اس دي دربازار صادراتي نخواهند بود و براي هر مقطع زماني خودروهاي خاصي مورد توجه قرار ميگيرند. اگر محصول قديمي داشته باشيم تا مقدار قابل مشخصي ميتوانيم كيفيت آن را ارتقا دهيم، ولي محصولات جديد ديگر اين طور نيستند.
به گزارش ايسنا، طبق آنچه كه چندي پيش و با گردهمايي نمايندگيهاي ايران خودرو از كشورهاي مختلف عنوان ميشد، اين نكته مطرح بود كه با وجود اينكه نمايندگان خارجي از ايران خودرو تقاضاي صادرات بيشتري را كرده بودند، اين شركت فقط حجم كمي از تقاضاهاي آن را جوابگو بوده و اين موضوع را در اين گردهمايي به عنوان گله از اين شركت مطرح ميكردند.
منطقي در اين باره نيز عنوان كرد: اينكه ما درخواست آنها را پاسخگو نبوديم، به اين دليل بود كه آنها خودرو با تغييرات خاص را تقاضا ميكردند و براي آنها و قطعات درخواستي ميبايست اين قطعات را از خارج كشور وارد ميكرديم كه اين موضوع صرفه اقتصادي نداشت و بهتر آن بود كه اين تجهيزات از داخل كشور تامين شود، بنابراين در صادرات خيلي از زمينهها و شرايط بايد با هم فراهم شوند تا صادرات قابل قبولي انجام شود.
وي افزود: ما امسال سرعتمان را در زمينه صادرات با توجه به عوامل مختلفي كه مطرح شد، پايينتر آورديم كه يكي از اين دلايل انجام تعهدات داخلي بود، ولي بايد توجه داشت كه با وجود ايجاد ظرفيت توليد يك ميليون دستگاهي و همچنين ايجاد 200 هزار دستگاه ظرفيت در سايتهاي خارجي، محقق كردن 40 درصد از توليد به عنوان صادرات خيلي پيچيده نيست.
از سوي ديگر نمايشگاهداران داخلي از كمبود محصولات ايرانخودرو براي عرضه به مشتري گلايه ميكنند.
مديرعامل ايران خودرو امروز تلويحا صحه بر شرايط نابهسامان تحويل به روز خودرو گذاشت و گفت: امسال سرعت صادرات خود را پايينتر آوريم كه يكي از دلايل آن انجام تعهدات داخلي بوده است.
* رد توليد دوباره پيكان در شركت ايران خودرو
او همچنين ضمن رد توليد دوباره پيكان در شركت ايران خودرو با توجه به بحثهاي اخير مطرح شده راجع به اين خودرو يادآور شد: بحث پيكان مطرح نيست، بلكه يك خودرو مردمي توليد خواهيم كرد كه هفته آينده در خصوص جزئيات آن توضيحاتي را به صورت كامل ارائه ميكنيم.
* با كاهش تعرفه واردات خودرو ديگر توان رقابتي نخواهيم داشت
بحث تعرفه سوال ديگري بود كه از مديرعامل ايران خودرو پرسيده شد كه با اظهار نظر جالب وي همراه بود.
منطقي با اشاره به اينكه با رسيدن تعرفه واردات خودرو از90 به 30 درصد ديگر توان رقابتي نخواهيم داشت، اظهار كرد:البته نبايد فقط اين مساله را مورد توجه قرار داد، بلكه در كشور ما با هزينههاي ديگري نيز مواجهيم كه ساير خودروسازان چنين مشكلاتي را ندارند.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر تعرفههايي داريم كه فاصله رقابتي ما را با ساير خودروسازان كاهش ميدهد. به عنوان مثال 25 درصد تعرفه براي واردات مواد اوليه پرداخت ميكنيم، در حالي كه اين رقم براي كرهايها صفر است؛ ضمن اينكه يك سري شرايط كسب وكار ديگر نيز داريم كه براي شركتي مثل ما هزينههاي زيادي دارد، بنابراين بايد تصوير مساله را به صورت كامل بينيم.
* تاييد صادرات محدود تندر90 به عراق
تندر90 و بحث صادرات آن موضوع مطرح شده بعدي در اين كنفرانس مطبوعاتي بود. البته بحث تندر90 و صادرات اين خودرو سال گذشته به صورت جدي مورد تاكيد قرار گرفته بود؛ به طوري كه حتي مفيدي ـ رئيس وقت سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران ـ از صادرات تندر90 در همان سال خبرداده بود كه البته در پايان سال ياد شده نه تنها اين كار انجام نشد، بلكه ايران خودرو و پارس خودرو نتوانسته بودند تقاضاهاي ثبت نام كنندگان اين خودرو را كه از اسفند سال 1385 اقدام به ثبت نام كرده بودند را نيز جوابگو باشند؛ ضمن اين كه در حال حاضر نيز اين داستان هنوز در مورد ايران خودرو به پايان نرسيده است.
جداي از اين مسايل نكته مهم در اينجا بحث اخير صادرات تندر90 ايران خودرو به عراق بود كه به شدت مورد توجه قرار گرفت.
چندي پيش عنوان شد كه با توجه به اينكه ايران خودرو هنوز نتوانسته به انجام 90 درصد از تعهدات تندر90 خود دست يابد، صادراتي به عراق داشته كه اين مساله از سوي بخش فروش اين شركت تكذيب شد، ولي نكته جالب در اينجا اين بود كه امروز منطقي صادرات تندر90 به صورت محدود به عراق را مورد تاييد قرار داد و در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا گفت: در اين زمينه در عراق صادرات كاملا محدودي داشتيم، ولي امسال و در سه ماهه چهارم قصد صادرات اين خودرو به عراق را داريم كه اين كار را با تيراژ كمتر از هزار دستگاه انجام ميدهيم.
* محفوظ بودن حق صادرات 20 درصدي تندر90 در سال جاري
رئيس هيات مديره ايران خودرو در پاسخ به سوال ديگر ايسنا مبني بر اينكه آيا امسال ايران خودرو صادرات ديگري از تندر90 خواهد داشت؟ اظهار كرد: در برنامهريزيهاي انجام شده صادرات 20 درصدي از اين خودرو در نظر گرفته شده كه حق ما در اين زمينه محفوظ است. البته در زمينه تامين قطعه نيز شركت رنو پارس كند عمل كرد؛ ضمن اينكه شركت نيز در اين زمينه به مشتريان خود تعهد داشت كه هر زمان اين دو شرط برطرف شد، ما نيز اين خودرو را صادر ميكنيم. البته استفاده از پلتفرم اين خودرو نيز براي صادرات را در سبد محصولات خود براي سالهاي آينده در نظر گرفتهايم.
* سياستهاي پژو در قبال صادرات ايران خودرو
سياستهاي پژو در قبال صادرات ايران خودرو موضوع ديگري بود كه مورد سوال قرار گرفت و منطقي در اين باره شكايت پژو را از صادرات پژو 206 مورد توجه قرار داد و خاطرنشان كرد: پژو در ابتداي صادرات محصولات ايران خودرو مقاومت ميكرد و حتي براي صادرات پژو 206 به بازار روسيه شكايتي را مطرح كرد، ولي بعد كه متوجه اصرار ايران خودرو در اين باره شد، كوتاه آمد و حتي در خصوص صادراتمان به مصر به عنوان پاي سوم معامله و شريك جلو آمد و ضمانت كيفيت خودرو را نيز متقبل شد.
* واگذاري ايرانخودرو به بورس
وي همچنين درباره مقاومت ايران خودرو در روند خصوصي سازي و واگذاري اين شركت به بورس توضيح داد: در خصوص واگذاري سهام شركت به بورس، ما تصميم گيرنده نيستيم و سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران و وزارت صنايع و معادن بايد سياست لازم را اتخاذ كنند. البته ميتوانيم اطلاعات لازم در خصوص شفافيت سازي ميزان داراييهاي شركت را نيز در اختيار سازمان بورس قرار دهيم؛ كما اينكه اين اطلاعات را نيز دارند.
* انتقاد رئيس پليس راهور ناجا در زمينه تيراژ توليد موتور ملي
وي در خصوص انتقاد رئيس پليس راهور ناجا در زمينه تيراژ توليد موتور ملي گفت: در زمينه موتور ملي سه محصول داريم كه احتمالا انتقاد رئيس پليس در زمينه يكي از محصولات ما بوده كه حق با ايشان است. وقتي يكي از موتورهاي پايه گازسوز را روي محصولات خود بهينهسازي كرديم، 10 درصد قطعات آن جديد بود و بالا بردن تيراژ آن نيز پيچيدگي نداشت كه روي محصولات روآ و وانت بار دو نيز نصب شد.
او تصريح كرد: موتور TU5 را نيز پايه گازسوز كرديم كه در اين زمينه تغييرات محدودي داريم، ولي اگر كليه قطعات موتور بخواهد تغيير كند و با تكنولوژي روز دنيا به توليد برسد، بسيار پيچيده است.
وي ادامه داد: براي رسيدن به تيراژ مطلوب بايد سازندگان به سطح كيفي مطلوب و به تيراژ بالا ميرسيدند كه در مورد موتور ملي با اين مشكل مواجه شديم، چرا كه كل قطعات اين موتور جديد است و سازندگان ما در اين خصوص ضايعات بالايي دارند. به عنوان مثال در بخش سيلندر و سرسيلندر در ابتداي كار 70 درصد ضايعات داشتيم كه بايد به 7 درصد ميرسيد.
انتهاي پيام
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 317]