واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: حريفان ايران در جامجهاني را بشناسيم
انتظار درخشش نوجوانان ايران
جام جم آنلاين: ديدارهاي گروه B مسابقات فوتبال جام جهاني نوجوانان در حالي از روز سوم آبانماه در شهر کالابار نيجريه آغاز مي شود که قهرمان آفريقا و آسيا، نايب قهرمان اروپا و تيم چهارم قاره آمريکاي جنوبي در اين گروه حضور دارند.
در گروه B مرحله مقدماتي رقابتهاي جهاني نوجوانان (زير 17 سال) جهان در نيجريه ، چهار تيم ايران، کلمبيا، گامبيا و هلند حضور دارند که تيم کلمبيا براي چهارمين بار در مسابقات جهاني حضور يافته و از اين حيث بهترين تيم اين گروه محسوب مي شود، ضمن اينکه هلند هم که در جام جهاني 2005 پرو با کسب عنوان سوم جهان پر افتخارترين تيم اين گروه در ادوار محتلف جام جهاني است.
همچنين در اين گروه تيم ايران با 11 پيروزي متوالي برابر رقيبان جهت کسب سهميه جهاني و همچنين بدست آوردن عنوان قهرمان آسيا، بهترين عملکرد را در اين گروه نسبت به تيمهاي ديگر جهت صعود به مسابقات جهاني داشته است اما ساير تيمهاي اين گروه در مراحل مقدماتي اين مسابقات بارها طعم شکست و مساوي را چشيده اند.
در زير شرايط صعود اين چهار تيم و تاريخچه حضور آنها در مسابقات قهرماني نوجوانان جهان را مي خوانيد:
کلمبيامرحله گروهي:
مسابقات مرحله گروهي مقدماتي قهرماني نوجوانان آمريکاي جنوبي در سال 2009 به ميزباني شيلي برگزار شد که در مرحله نخست 10 تيم حاضر در اين رقابتها در دو گروه A و B به رقابت با يکديگر پرداختند. در اين بين تيم کلمبيا در گروه A و با تيمهاي برزيل، بوليوي، پاراگوئه و پرو همگروه بود که با کسب 2 پيروزي و 2 تساوي، پس از برزيل در رده دوم گروه خود قرار گرفت و به مرحله نهايي اين مسابقات صعود کرد. مرحله نهايي:
تيمهاي فوتبال کلمبيا و بوليوي به عنوان تيمهاي دوم و سوم گروه A به همراه اکوادور و اروگوئه تيمهاي دوم و سوم گروه B در مرحله نهايي مسابقات مقدماتي قهرماني نوجوانان آمريکاي جنوبي در سال 2009 حضور داشتند تا پس از تيمهاي برزيل و آرژانتين که به عنوان تيمهاي برتر گروههاي دوگانه جواز حضور در جام جهاني را کسب کرده بودند، پس از انجام مسابقات دوره اي در کشور 2 تيم برتر اين گروه 4 تيمي جواز حضور در جام جهاني نيجريه را بدست آورد.
در اين مرحله تيم کلمبيا با 2 پيروزي و يک شکست، پس از تيم اروگوئه، به عنوان تيم چهارم و آخر قاره آمريکاي جنوبي جواز حضور در مسابقات جام جهاني 2009 نيجريه را کسب کرد.
پيشينه حضور در مسابقات جام جهاني نوجوانانتيم کلمبيا پيش از حضور در مسابقات جام جهاني زير 17 سال(نوجوانان) جهان 2009 نيجريه، تجربه شرکت در 4 دوره اين مسابقات را در کارنامه اش دارد که مهمترين عنوان اين تيم کسب رتبه چهارم جهاني در سال 2003 و در کشور فنلاند است.
اين تيم در سال 1989 در سومين دوره اين رقابتها که در کشور اسکاتلند برگزار شد، در گروه D مرحله مقدماتي ابتدا برابر گينه به نتيجه يک بر يک دست يافت اما با دو شکست متوالي 3 بر 2 برابر پرتغال و يک بر صفر مقابل عربستان، به عنوان تيم چهارم اين گروه از گردونه مسابقات کنار رفت.
در پنجمين دوره مسابقات جام جهاني زير 17 سال(نوجوانان) جهان که در سال 1993 در ژاپن برگزار شد، اين تيم در گروه C ابتدا با 2 گل برابر قطر تن به شکست داد اما در مسابقه دوم با نتيجه 2 بر يک از سد آمريکا گذشت. البته شکست 3 بر يک برابر جمهوري چک در مسابقه آخر، اين تيم را به رده سوم گروه فرستاد تا اين تيم از راهيابي به مرحله بعدي اين جام بازماند.
پس از 5 دوره غيبت، در دهمين دوره اين رقابتها کلمبيا عملکرد قابل قبولي از خود برجاي گذاشت. در اين مسابقات که در سال 2003 به ميزباني فنلاند برگزار شد، کلمبيا در گام نخست برابر مکزيک به تساوي بدون گل دست يافت اما با پيروزي 2 بر يک برابر چين و 9 بر يک مقابل فنلاند، به عنوان تيم نخست گروه به مرحله بعد صعود کرد. در مرحله يک چهارم با نتيجه 2 بر صفر کاستاريکا را مغلوب کرد اما با شکست 2 بر صفر برابر برزيل در مرحله نيمه نهايي، از راهيابي به فينال بازماند. اين تيم در مسابقه رده بندي هم در ضربات پنالتي با نتيجه 5 بر 4 مقابل آرژانتين شکست خورد تا تنها به عنوان چهارم جهان اکتفا کند.
اين تيم در جام جهاني 2007 کره جنوبي هم حضور داشت. تساوي 3 بر 3 برابر آلمان در گام نخست و پيروزي 5 بر صفر برابر ترينيداد و توباگو زمينه صعود اين تيم به مرحله بعدي مسابقات را فراهم کرد، گرچه در مسابقه آخر برابر غنا با نتيجه 2 بر يک شکست خورد.
کلمبيا تيم سوم گروه F در مرحله يک هشتم نهايي برابر نيجريه تيم اول گروه D (قهرمان مسابقات) قرار گرفت ولي با شکست 2 بر يک برابر اين تيم، از گردونه مسابقات کنار رفت.
هلندمرحله نخست گروهي:
تيم هلند در مرحله نخست مقدماتي قهرماني نوجوانان اروپا در گروه نهم قرار داشت، مسابقاتي که به ميزباني شهر کاتانياي ايتاليا برگزار شد که طي آن نارنجي پوشان با کسب 2 پيروزي و يک تساوي، بالاتر از تيم ميزبان که به عنوان تيم دوم راهي مرحله بعد شد، جواز حضور در مرحله نهايي اين رقابتها را بدست آورد
مرحله دوم گروهي:
تيم هلند در مرحله دوم گروهي مسابقات که در لوکزامبورگ برگزار شد، با 3 پيروزي مقابل کرواسي، لوکزامبورگ و آذربايجان جواز حضور در مرحله نهايي اين رقابتها که در آلمان برگزار مي شد، را بدست آورد.
مرحله نهايي:
تيم هلند در مرحله نهايي مسابقات قهرماني نوجوانان اروپا که در آلمان برگزار شد، در گروه B و با تيمهاي آلمان ميزبان، انگلستان و ترکيه همگروه بود که با يک پيروزي، يک تساوي و يک شکست به عنوان تيم دوم گروه ضمن کسب جواز صعود به مسابقات جهاني، راهي مرحله نيمه نهايي اين مسابقات شد.
در آن مرحله هلنديها 2 بر يک سوئيس را شکست دادند ولي در ديدار فينال که مسابقهاي تکراري براي آنها بود، مقابل آلمان مجددا تن به شکست دادند تا به عنوان تيم دوم قاره اروپا راهي جام جهاني نيجريه شوند.
پيشينه حضور در مسابقات جام جهاني نوجوانانتيم هلند در 12 دوره پيشين مسابقات جام جهاني نوجوانان جهان تنها در مسابقات 2005 پرو حضور داشت که در مرحله گروهي آن مسابقات در گروه D و با تيمهاي قطر، برزيل و گامبيا همگروه بود.
در آن رقابتها تيم هلند در بازي نخست با نتيجه 5 بر 3 از سد قطر گذشت اما در مسابقه دوم برابر برزيل تن به شکست 2 بر يک داد و براي صعود به مرحله بعدي، تنها بايد تيم گامبيا که در 2 مسابقه قبلي اش پيروز شده بود را شکست مي داد.
البته اين اتفاق هم رخ داد و نارنجي پوشان اروپا در گام سوم با نتيجه 2 بر صفر از سد گامبيا گذشتند تا به خاطر تفاضل بهتر(تنها يک گل زده بيشتر) نسبت به اين حريف آفريقايي به عنوان تيم دوم گروه و پس از برزيل راهي مرحله بعدي مسابقات شوند. در مرحله دوم(يک چهارم نهايي) اين تيم برابر آمريکا با نتيجه 2 بر صفر پيروز شد تا به جمع 4 تيم برتر آن مسابقات صعود کند. شکست 4 بر صفر برابر مکزيک قهرماني مسابقات مانع صعود اين تيم به ديدار نهايي شد اما هلنديها در ديدار رده بندي با نتيجه 2 بر يک از سد ترکيه گذشتند و عنوان سوم جهان را از آن خود کردند.
گامبيامرحله مقدماتي:
تيم گامبيا در مرحله نخست مقدماتي مسابقات قهرماني نوجوانان آفريقا که 16 تيم بصورت رفت و برگشت و تک حذفي حضور داشتند، شرکت نکرد و از مرحله دوم راهي اين مسابقات شد.
اين تيم در اين مرحله برابر سيرالئون به ميدان رفت که در بازي نخست با نتيجه 4 بر يک و در بازي برگشت در خانه حريف با نتيجه 3 بر صفر و در مجموع با نتيجه 7 بر يک از سد اين تيم آفريقايي گذشت تا راهي مرحله سوم اين مسابقات شود.
حريف گامبيا در اين مرحله از مسابقات تيم قدرتمند غنا بود که اين تيم در بازي نخست در زمين غنا با نتيجه 3 بر يک تن به شکست داد اما در بازي برگشت در ورزشگاه خانگي با 2 گل اين ايم را شکست داد تا در محموع دو بازي رفت و برگشت مقابل اين تيم به تساوي 3 بر 3 رضايت داده و تنها به خاطر گل زده در زمين حريف، به مرحله نهايي مسابقات قهرماني نوجوانان آفريقا صعود کند.
مرحله نهايي:
مسابقات قهرماني نوجوانان آفريقا در الجزاير و با حضور 8 تيم برتر اين قاره برگزار شد که تيم گامبيا در گروه A و با تيمهاي الجزاير، گينه و کامرون همگروه بود.
اين تيم در مسابقه نخست با يک گل از سد گينه گذشت و با پيروزي 2 بر صفر برابر کامرون در گام دوم، ضمن کسب جواز حضور در مرحله نيمه نهايي اين مسابقات، سهميه حضور در رقابتهاي جهاني را هم بدست آورد.
اين تيم در بازي سوم و براي سرگروهي با 2 گل از سد الجزاير گذشت و مقتدرانه راهي مرحله نيمه نهايي قهرماني نوجوانان آفريقا شد. مالاوي حريف گامبيا در مرحله نيمه نهايي بود اما برابر اين تيم تن به شکست 4 بر صفر داد تا در ديدار فينال اين مسابقات بار ديگر الجزاير و گامبيا با همديگر روبرو شوند.
در آن مسابقه گامبيا مجددا و اين بار با نتيجه 3 بر يک الجزاير ميزبان مسابقات را شکست داد تا با کسب عنوان قهرماني در مسابقات فوتبال جام جهاني نوجوانان جهان شرکت کند.
پيشينه حضور در مسابقات جام جهاني نوجوانانتيم هلند در 12 دوره پيشين مسابقات جام جهاني نوجوانان جهان تنها در مسابقات 2005 پرو حضور داشت که در مرحله گروهي آن مسابقات در گروه D و با تيمهاي قطر، برزيل و هلند همگروه بود.
اين تيم آفريقايي آن مسابقات را با دو پيروزي مشابه 3 بر يک برابر برزيل و قطر آغاز کرد اما در گام سوم در حاليکه مي توانست با يک تساوي يا شکست يک بر صفر برابر هلند راهي مرحله بعدي اين مسابقات شود، برابر اين تيم با نتيجه 2 بر صفر شکست خورد و وداع تلخي با آن رقابتها داشت.
ايرانمرحله گروهي:
تيم فوتبال ايران در مرحله مقدماتي رقابتهاي قهرماني نوجوانان آسيا در گروه B ميزبان تيمهاي نپال، بحرين، کويت و اردن بود که با 4 پيروزي و بدون گل خورده، مقتدرانه جواز حضور در مرحله نهايي اين مسابقات را کسب کرد که نتايج شاگردان علي دوستي در اين ديدارها به شرح زير است:
2007/10/19 - (1386/07/27)ايران 7 - بحرين صفر
گلها: کاوه رضايي(15، 33 و47)، مهرداد يگانه(22)، ايمان شيرازي(60)، پيام صادقيان(71) وعلي گودرزي(80) براي ايران 2007/10/21 - (1386/07/29)ايران 3 - کويت صفر
گلها: مهرداد يگانه(76 و 86) و علي حيدري(89) براي ايران
2007/10/23 - (1386/08/01)ايران 4 - اردن صفر
گلها: پيام صادقيان(27 و 75)، مهرداد يگانه(42) و افشين اسماعيل زاده (73) براي ايران 2007/10/25 - (1386/08/03)ايران 4 - اردن صفر
گلها: مهرداد يگانه (2گل) و علي حيدري براي ايران
مرحله نهايي:
ازبکستان ميزبان مرحله نهايي رقابتهاي قهرماني نوجوانان آسيا بود که تيم ايران در آن مسابقات در گروه A و با تيمهاي ازبکستان، بحرين و سنگاپور همگروه بود که با کسب 3 پيروزي به عنوان تيم نخست راهي مرحله بعد شد.
شاگردان دوستي در مرحله يک چهارم نهايي با 2 گل از سد سوريه گذشتند تا ضمن صعود به مرحله نيمه نهايي، جواز حضور در مسابقات جهاني را پس از 8 سال کسب کنند. در اين مرحله تيم کشورمان با 3 گل امارات را در هم کوبيد و در ديدار فينال هم با نتيجه 2 بر يک کره جنوبي را شکست داد تا تنها با 2 گل خورده و 6 پيروزي متوالي، مقتدرانه قهرمان اين مسابقات شود.
نتايج شاگردان علي دوستي در اين ديدارها به شرح زير است:
مرحله نخست گروهي:2008/10/04 - (1387/07/13) ايران 2 - بحرين صفر
گلها: پيام صادقيان(72) و کاوه رضايي(83) براي ايران 2008/10/06 - (1387/07/15)ازبکستان يک - ايران 2
گلها: محيي الدينف(79) براي ازبکستان - مهرداد يگانه (27) و کاوه رضايي(54) براي ايران
2008/10/08 - (1387/07/17)ايران 4 - سنگاپور صفر
گلها: مهرگان گلبرگ(35)، علي درويش(51)، کاوه رضايي(67) و فرهاد قلي زاده(85) براي ايران
مرحله يک چهارم نهايي:
2008/10/12 - (1387/07/21) ايران 2 - سوريه صفر
گلها: کاوه رضايي (79 و 90) براي ايران
مرحله نيمه نهايي:
2008/10/15 - (1387/07/24) ايران 3 - امارات صفر
گلها: بهرام دباغ (60)، اکبر ايماني(76) و کاوه رضايي (90) براي ايران
ديدار نهايي:
2008/10/18 - (1387/07/27) ايران 2 - کره جنوبي يک
گلها: محسن طالبات(38) و کاوه رضايي(62) براي ايران - چانگ لي(3+90) براي کره جنوبي
پيشينه حضور در مسابقات جام جهاني نوجوانانتيم ايران تنها در نهمين دوره اين مسابقات که سال 2001 در بورکينافاسو برگزار شد، در گروه D و با تيمهاي کاستاريکا، ماليو پاراگونه همگروه بود.
در آن رقابتها با 3 شکست متوالي، 2 بر يک برابر کاستاريکا، يک بر صفر مقابل مالي و 3 بر 2 برابر پاراگوئه وداع تلخي با آن مسابقات داشت. منصور احمدزاده(81 و 3+90) گلهاي ايران در آن دوره جام جهاني را به ثمر رساند.
مهر
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]