تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834881651




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خرد در سياست (9)تعامل چندسويه دين و سياست


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خرد در سياست (9)تعامل چندسويه دين و سياست
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: دين از چند جهت به سياست مربوط مي شود. در دوران معاصر، نفوذ سازمانهاي ديني و مذهبي در سياست از چند چيز سرچشمه مي‌گيرد: يكي اهميت آنها در كنش و واكنش بين نيروهاي نهادي، دوم تأثير ارزشهاي ديني يا مذهبي در رأي دهندگان و سوم انگيزه‌ها و سياستهاي افراد در رهبري سياسي.

نخست ، دين به شيوه‌هاي مختلف با دولت تك مليتي كه اكنون ترتيب سياسي متعارف در سراسر جامعه جهاني است ، تعامل يا كنش و واكنش پيدا مي كند. دوم ، بسياري از اديان به صورت نيروهاي معظم جهاني در آمده‌اند و در ترتيبات بين المللي تأثير مي‌گذارند. سوم ، تعارضات ديني مي‌تواند تفرقه در درون دولتها يا بين آنها را تشديد كند . چهارم ، بسياري اوقات از ارزشهاي ديني براي توجيه و مشروعيت دادن به اقدامات و ترتيبات سياسي استفاده مي‌شود ، و اين امر با شيوه هاي تأثير دين در رفتار رأي دهندگان و جلوه هاي ديگر رفتار يا مبارزه سياسي ارتباط پيدا مي‌كند. پنجم ، نهادهاي ديني خود در درون ملتها نقشي ايفاء مي‌كنند. ششم ، رفتار رهبران سياسي غالباً متأثر از اعتقادهاي ديني ايشان است .

رابرت بلا و ديگران ، در بحث از مذهب مدني ، به اين نكته توجه داده اند كه ملت چگونه ممكن است به صورت كانون و وسيله‌اي مشابه اديان سنتي براي ابراز اعتقادات مكتبي در آيد. ميهن‌پرستي نيز داراي همان ابعاد ديانت است ، يعني بعد اسطوره‌اي يا رواني، بعد اخلاقي، بعد تجربتي، بعد آييني، بعد سازماني و بعد فيزيكي، تاريخي كه در كتابهاي درسي دبيرستاني تدريس مي‌شود، شامل چكيده بخش بزرگي از اسطوره ملي است ، و از قهرمانان و قديسان ملت ( سرداران و روساي جمهوري و شاعران و هنرمندان موفق ) نام مي‌برد .

اخلاق و معتقدات ملي از راه تعليمات مدني ارائه مي شود و همچنين به وسيله القاي ارزشهايي، مانند حاضر به جنگ بودن و توان تشكيل خانواده و راستي و درستي ، كه هر شهروند خوب بايد آراسته به آنها باشد. بعد تجربتي از طريق احساس عظمت و علوي كه در تجليل از ملت پديد مي آيد ، بروز مي‌كند ، نمودگار بعد آييني، پرچم و سرود ملي و مراسم دولتي و نمايش روزهاي رسمي در تلويزيون و بازديد از بناهاي تاريخي ملي و مانند آنهاست. بعد سازماني يا بعد آييني در هم تنيده مي‌شوند (نظاميان و رئيس جمهوري و معلم مدرسه و ديگران همه عناصر برجسته الگوي اجتماعي ملت به شمار مي‌روند ).

بعد فيزيكي در بناهاي تاريخي و خود سرزمين و آثار هنري و معماري ملت و ساز و برگ جنگي به ظهور مي‌رسد. در مقام مقايسه ، تنها كمبودي كه ملاحظه مي‌شود بعد بسيار توسعه يافته اعتقادي و مكتبي است ، و به همين جهت دولت تك مليتي به منظور توجيه فداكاريهايي كه افراد مي‌طلبد معمولاً دست به دامن تعاليم مذهبي يا ايده ئولوژيهاي عام و همه گير و گاهي هر دو اينها مي‌شود.

عام‌نگري اديان ، بسياري اوقات ارزشهاي مذهبي را در انتقاد از رژيمها و در نهضتهاي انقلابي به صورت نقطه كانوني در مي‌آورد. در امريكاي لاتين، الاهيات رهايي بخش كاتوليك نقش انقلابي و باز سازنده ايفا مي‌كند ، و در ايران مذهب شيعه به صورت مدرن شده آن، پايگاه سياسي انقلاب 1979شد. رواج جنبشهاي احياي ديني – از اخوان المسلمين در سوريه و مصر تا كليساهاي مستقل جديد در افريقاي سياه ، واز محافظه كاري مسيحي جديد در امريكا تا حزب بهارانيا جاناتا در هندوستان- از جهت سياسي بسيار پر معناست و خود از سكولاريسم لازم مي‌آيد.

در دوران معاصر، نفوذ سازمانهاي ديني و مذهبي در سياست از چند چيز سرچشمه مي‌گيرد : يكي اهميت آنها در كنش و واكنش بين نيروهاي نهادي، دوم تأثير ارزشهاي ديني يا مذهبي در رأي دهندگان ، سوم انگيزه‌ها و سياستهاي افراد در رهبري سياسي. از مصاديق اولي ، تأثيرگروههاي مذهبي فشار در مسائلي مانند سقط جنين و طلاق در ايرلند و امريكا، و نفوذ گروه فشار طرفدار اسرائيل در ايالات متحده ، و فشار احياگران هندو بر دولت هند قابل ذكر است. در مورد دومي ، از رابطه تاريخي غيركنفورميستها با ظهور حزب كارگر در بريتانيا ، و گرايش كاتوليكهاي متدين در ايتاليا به رأي دادن به حزب دموكرات مسيحي، و حمايت بودائيان از حزب آزادي سري لانكا از 1956 به بعد مي‌توان نام برد.
 شنبه 27 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن