واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون توسعه تجارت خارجي سازمان بازرگاني خراسان رضوي: سهم ايران از تجارت جهاني 0.7 درصد است نداشتن اعتبار در بازارهاي بينالمللي مشكل صادرات زعفران است
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: بازرگاني
معاون توسعه تجارت خارجي سازمان بازرگاني خراسان رضوي گفت: مشكل صادرات زعفران ايران عدم اعتبار كشور در بازارهاي بين المللي است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منوچهر سلطاني در دومين روز از مراسم هجدهمين كنگره ملي علوم و صنايع غذايي ايران اظهار كرد: بستهبندي، مشكل صادرات زعفران ايران نيست بلكه مشكل صادرات زعفران كشور عدم اعتبار ايران در بازارهاي بينالمللي است.
وي تصريح كرد: در صادرات زعفران داراي مزيت مطلق هستيم ولي به خوبي نتوانستهايم از اين مزيت مطلق استفاده كنيم و ارزش افزوده صادرات اين محصول را نصيب كشور كنيم.
وي يادآور شد: سهم صادرات صنعت غذاي كشور در سال گذشته800 ميليون دلار بود كه30 درصد آن به صنايع غذايي و فراوردههاي غذايي اختصاص داشته است.
با فعاليتهاي انجام شده توليد زعفران به 100 تن افزايش مييابد
معاون توسعه تجارت خارجي سازمان بازرگاني خراسان رضوي بيان كرد: با فعاليتهاي انجام شده در بازار ژاپن پيشبيني ميشود كه توليد زعفران به100 تن افزايش يابد.
سلطاني با اشاره به اينكه عليرغم محدوديتهاي به وجود آمده براي پسته كشور، اولين رقم صادراتي كشور در سال گذشته با هزار و300 ميليون دلار مربوط به اين محصول بوده است، ابراز كرد: دومين محصول صادراتي كشور در سال گذشته پس از پسته به زعفران اختصاص داشت.
وي گفت: عليرغم اينكه كشورهاي روسيه و اوكراين در تاجيكستان بازار تخم مرغ اين كشور را دامپينگ كردهاند ولي 80 درصد بازار تخم مرغ تاجيكستان را تنها خراسان رضوي تامين ميكند.
سهم ايران از تجارت جهاني 7/0 درصد است
وي در ادامه تاكيد كرد: سهم ايران از تجارت جهاني 2 هزار ميليارد دلاري در حدود 7/0 درصد است و بايد سهم كشورمان را به يك درصد و به حدود 200 ميليارد دلار در سال برسانيم.
معاون توسعه تجارت خارجي سازمان بازرگاني خراسان رضوي اظهار كرد: بازارهاي هدف صنايع غذايي استان، آسياي ميانه، كشورهاي حوزه خليج فارس، كشورهاي آفريقايي و برخي از كشورهاي آسياي جنوب شرقي قاره اروپا و آمريكا است.
سلطاني عنوان كرد: عمده صادرات صنايع غذايي به كشورهاي نزديك صورت مي گيرد كه مهمترين دلايل آن دوره ماندگاري پايين، حساسيت بهاي تمام شده محصولات نسبت به كرايه حمل و نقل و رقابت شديد در بازارهاي توسعه يافته اروپايي و آمريكايي است.
وي بيان كرد: افزايش درآمدهاي ارزي استان و افزايش سهم صادرات در تجارت كشور براي رفاه عمومي، افزايش توليدات صنعتي، معدني و كشاورزي و صنايع دستي در راستاي اقتصاد برونگر، بهبود كيفيت محصولات و خدمات صادراتي و تنوع كالاها و خدمات و تنوع بخشيدن به بازارهاي هدف صادراتي بهويژه بازارهاي منطقهاي در دسترس از اهداف صادراتي خراسان رضوي است.
آشنايي اندك مديران با روشهاي توسعه صادرات از مشكلات بخش صنايع غذايي استان است
سلطاني با اشاره به اينكه آشنايي اندك مديران واحدها با روشهاي توسعه صادرات، فنون بازاريابي بينالمللي و ادبيات سازمان تجارت جهاني و عدم توجه كافي به موضوع نام و نشان تجاري از مشكلات توليد و صادرات صنايع غذايي استان به شمار مي رود، افزود: عدم شناخت صحيح رقباي خارجي، كمبود توجه كافي به موضوعات تحقيقات بازار و بازاريابي به منظور توسعه بازارهاي جديد و عدم نوآوري و تنوع در محصولات و عدم شناخت صحيح نياز مصرفكننده و بهطور خلاصه فقدان توجه كافي به توسعه محصولات جديد بويژه با رويكرد توجه به خواسته مشتري از ديگر مشكلات توليد و صادرات صنايع غذايي استان است.
وي فناوري و ماشين آلات فرسوده، عدم وجود زير ساختهاي مناسب در استان، پايين بودن استاندارد توليدات ايران در مقام مقايسه با استانداردهاي بازار بينالملل، بالا بودن هزينههاي توليد محصول، عدم سرمايهگذاري كافي در بخشهاي بازاريابي و تحقيق و توسعه، پايين بودن سطح تخصص و مهارت در سطوح عملياتي واحدها و كمبود توجه كافي به توسعه ظرفيت سردخانهاي بهويژه در بخش حملونقل را از ديگر مشكلات توليد و صادرات غذاي خراسان رضوي دانست.
معاون توسعه تجارت خارجي سازمان بازرگاني خراسان رضوي خاطرنشان كرد: جلوگيري از ضايعات محصولات كشاورزي، ايجاد بازار سرمايه براي رفع مشكلات و نقدينگي و نظارت و كنترل بر توليد محصولات غذايي از مزرعه تا مصرف به صورت يكپارچه از راه حلهاي مشكلات توليد و صادرات صنايع غذايي استان است.
وي تصريح كرد: واگذاري موضوع كنترل و نظارت بر غذا به سازمانها و تشكلهاي غير دولتي، حمايت و تشويق از تهيه، توليد و توزيع غذاي سالم، حمايت از ايجاد برندهايي نظيرغذاي سالم، حلال، ارگانيك و همكاري دستگاههاي اجرايي و از جمله بانكها در اجراي طرحهاي زودبازده در بخش كشاورزي و صنايع جنبي آن از ديگر راهكارهاي مشكلات صنايع غذايي استان است.
سلطاني با اشاره بهتواناييها و نقاط قوت صنايع غذايي استان يادآور شد: نيروي كار ارزان و فراوان، وابستگي نسبتا كم به مواد اوليه خارجي، ارزبري پايين و ارزش افزوده بالا، دارا بودن بازارهاي مصرف داخل و خارج كشور، كيفيت نسبتا خوب محصولات غذايي استان و موقعيت راهبردي استان به علت همجواري با بازارهاي منطقهاي و خاص از جمله تواناييها و نقاط قوت صنايع غذايي خراسان رضوي است.
انتهاي پيام
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]