واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: متكي: احساس رنجش پيروان يك دين با فرهنگ و تمدني بزرگ را نمي توان ناديده گرفت
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز:متكي گفت: اسلام ستيزي چالشي براي همه است زيرا اين مسئله داراي آثاري بر صلح و همنوايي بين المللي است و نمي توان احساس رنجش پيروان يك دين با فرهنگ و تمدني بزرگ را ناديده گرفت.
به گزارش روز شنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، به نقل از اداره اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه، منوچهر متكي كه در آستانه پايتخت قزاقستان به سر مي برد طي سخناني در اجلاس مشترك وزراي امورخارجه كشورهاي اسلامي و غربي با عنوان «جهان مشترك، پيشرفت از طريق تنوع» گفت: حل مشكلات جهاني راه حل جهاني مي طلبد كه نيازمند دو اصل همفكري و مشاركت جهاني است. اصولي كه در گذشته از جانب غرب ناديده گرفته شده است و به يكجانبه گرايي كه بازدارنده گفتگوي سازنده است منجر شده و نمونة آن تصويب اعلاميه جهاني حقوق بشر بدون مشاركت فعال كشورهاي اسلامي است كه عليرغم برخورداري از مفاهيم ژرف، فاقد ماهيت جهان شمولي است.
وي گفت: به اعتقاد ما توجه به دستورهاي الهي، گريز از يكجانبه گرايي، يكسو انديشي و جزم انديشي سياسي ضروري است.
وزير امورخارجه كشورمان در بخشي ديگر از سخنان خود با اشاره به روند تاريخي شكل گيري اسلام ستيزي بعد از فروپاشي نظام دو قطبي اظهار داشت: ليبرال دموكراسي تلاش كرد اسلام ستيزي را به يك ايده تئوريزه شده در غرب تبديل كند كه در آن نياز به ايجاد دشمن در افكار عمومي غرب و مقابله با آن مبنا است، در اين مسير از آكادميسين ها و دانشگاهيان بهره زيادي گرفته شد تا اين تئوري مبناي برنامه ريزي در مديريت افكار عمومي و سياست خارجي شود بنابراين اسلام ستيزي يك ايده تئوريزه شده در غرب است.
وزير امورخارجه كشورمان افزود: اصرار بر سكولاريسم ريشه اي كاملاً سياسي دارد نه فرهنگي و ناشي از تعريف غرب از گفتمان ليبراليسم دموكراسي است كه با انقلاب اسلامي و تحولات پس از آن به شكست انجاميده است.
متكي تأكيد كرد: اروپا بايد مقررات و قوانيني تدوين كند كه در آن مشخص شود توهين به اديان، متفاوت با مفهوم آزادي بيان است. نمي توان به دليل نداشتن قوانيني مناسب از اهانت كنندگان به دين باوران حمايت كرد و انتظار همزيستي داشت.
وزير امورخارجه سپس به موضوع افراط گرايي اشاره كرد و گفت: مرتبط كردن افراط گرايي به دين براي بهره برداري از آن در جهت دين ستيزي به طور كلي و اسلام ستيزي به شكل خاص است در حالي كه ما شاهد آزادي كامل سكولاريسم افراط گرايانه ديني در غرب هستيم، مسلمانان به عنوان افراط گرايان ديني در غرب معرفي و مورد برخورد قرار مي گيرند.
وي تصريح كرد: برخي دولت هاي غربي با وجود تحميل اين شرايط بر افكار عمومي خود با رهبران افراط گرايان واقعي مذاكره و سياست هاي موسي قلعه اي را پيروي و تصور مي كنند كه مي توانند افراط گرايي را در محدوده برخي كشورها و يا خاورميانه كنترل كرده و از آن در جهت منافع خود بهره برداري كنند. آيا اينگونه عملكرد افراط گرايي را ترغيب مي كند يا كنترل را؟
آيا مقابله با افراط گرايي و مذاكره با آن به روشي براي ترويج و تشويق ان تبديل نشده است؟
آيا از اين روش به جز اسلام ستيزي در غرب و غرب ستيزي جهان اسلام انتظار ديگري مي توان داشت؟
وزير امورخارجه تأكيد كرد: غرب واقع بينانه به آسيب شناسي سياست هاي خود بپردازد و ساز و كارهاي مناسب را براي مقابله با اسلام ستيزي تمهيد كند.
وي افزود: اسلام ستيزي چالشي براي همه است زيرا اين مسئله داراي آثاري بر صلح و همنوايي بين المللي است و نمي توان احساس رنجش پيروان يك دين با فرهنگ و تمدني بزرگ را ناديده گرفت./01/120
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 462]