واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: در رقابت نزديك با ژاپن؛ ايران عضو شوراي امنيت نشد
ژاپن 158 راي و ايران 32 راي از آراي مجمع عمومي سازمان ملل را براي ورود به شوراي امنيت كسب كردند و بنابراين تنها ژاپن از آسيا به مدت دوسال مجوز شركت در جلسات شوراي امنيت را بهدست آورد.
آفتاب: مجمع عمومي سازمان ملل متحد ، پنج عضو از 10 عضو غير دائم اين شورا را براي مدت دو سال انتخاب كرد.
به گزارش سرويس بينالملل آفتاب، در راي گيري ديروز - جمعه - مجمع عمومي سازمان ملل متحد ، ايران يكي از نامزدهاي عضويت غيردائم در شوراي امنيت بود كه در حوزه كشورهاي آسيايي با ژاپن رقابت كرد كه ژاپن با 158 راي توانست به عنوان نماينده آسيا كرسي غيردائم شوراي امنيت را براي دو سال از آن خود كند، در حاليكه ايران تنها 32 راي كسب كرد.
تركيه، ايسلند و اتريش نيز براي عضويت غيردائم شوراي امنيت در حوزه اروپا رقابت كردند كه تركيه با 151 راي و اتريش با 133 راي به عنوان نمايندگان اروپا در شوراي امنيت انتخاب شدند.
از آمريكاي لاتين نيز تنها نامزد مكزيك بود كه با 185 راي انتخاب شد.
در قاره آفريقا هم اوگاندا تنها نامزد اين قاره با 181 راي انتخاب شد.
اعضاي غيردائم شوراي امنيت سازمان ملل متحد 10 عضو هستند كه هر دو سال يكبار پنج عضو آن انتخاب مي شوند.
ايتاليا و بلژيك دو كشوري هستند كه دوره عضويت آنها به پايان رسيده است.
اعضاي غيردائم شوراي امنيت از حق وتو برخوردار نيستند و تنها پنج كشور آمريكا، روسيه، انگليس، فرانسه و چين به عنوان اعضاي دائم از حق وتو بر خوردارند.
192 عضو مجمع عمومي سازمان ملل هر ساله پنج كشور را براي جايگزيني پنج كشوري كه دوره عضويتشان به اتمام رسيده است، انتخاب ميكنند.
اعضاي سازمان ملل متحد خواستار برخي اصلاحات در شوراي امنيت شدهاند كه از جمله آنها افزايش شمار كرسيهاي اين شورا از 15 عضو به 20 عضو است تا بيانگر قدرت اقتصادي و سياسي در حال ظهور كشورهاي درحال توسعه باشد.
نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل متحد در گفتگو با خبرنگار واحد مركزي خبر در نيويورك تصريح كرد: «تهران از توكيو انتظار دارد كه با اكثريت جامعه بين المللي كه خواهان وجود يك سيستم عادلانه براي حل و فصل منازعات بين المللي هستند ، همراه باشد».
خزائي افزود: «اين نه تنها انتظار ايران، بلكه انتظار عمده كشورهاي آسيا و كشورهايي است كه به ژاپن راي دادند».
وي در اين حال گفت: «راي گيري روز جمعه براي تعيين اعضاي غير دائم شوراي امنيت نشان داد كه ساختارهاي سازمان ملل به ويژه شوراي امنيت بايد تغييرات اساسي كند تا كشورها از فرصت مناست براي عضويت در اين شورا برخوردار شوند».
سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل ادامه داد، بسياري از كشورها لابي گستردهاي را از مدتها پيش آغاز كرده بودند تا راي ايران را بشكنند و اين مساله بر آراي مربوط به ايران تاثير گذار بود.
پيشاز اين مقامات دولتي از حمايت گسترده كشورهاي اسلامي و برخي كشورهاي ديگر براي عضويت ايران در شوراي امنيت خبر ميدادند.
رژيم صهيونيستي از عدم راهيابي ايران به شوراي امنيت ابراز خرسندي كردهاست.
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]