واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: نبود ميدان بار در آشخانه باغ داران را با مشكل روبه رو كرده است
شهرستان مانه و سملقان با 6 هزار كيلومترمربع وسعت و 110 هزار نفر جمعيت يكي از بزرگ ترين شهرستان هاي خراسان شمالي محسوب مي شود كه داراي 3 بخش مركزي، مانه و سملقان است.
80 درصد جمعيت شهرستان را روستاييان تشكيل مي دهند كه باتوجه به آب وهواي مساعد منطقه و توليد محصولات كشاورزي و باغي، مانه و سملقان به عنوان قطب كشاورزي استان شناخته شده است.
به گونه اي كه به گفته مسئولان شهرستان 83 هزار هكتار زمين هاي ديم و آبي و حدود 2 هزار و 880 هكتار باغ ميوه در مانه و سملقان وجود دارد.
توليد سالانه 27 هزار و 200 تن انواع ميوه در اين شهرستان و انتقال آن ها به سردخانه ها وميادين ميوه وتره بار استان هاي مجاور به علت نبود اين امكانات در شهرستان باغ داران را دچار مشكل كرده است.
نبود ميدان بار در شهر آشخانه، مركز شهرستان، سبب شده محصولات باغي به صورت خرده فروشي در شهرستان عرضه شود و بخش اعظم محصولات به شهرها و استان هاي هم جوار حمل شود.
باغ داران مانه و سملقان به لحاظ نبود ميدان بار مجبورند با مشكلات بسيار محصول توليدي را در خود شهرستان و يا با تقبل هزينه مضاعف، به شهرهاي ديگر براي عرضه حمل كنند.
يكي از باغ داران مي گويد: همواره بايد توليدات باغي مانند هلو و سيب را به علت نبود ميدان بار خرده فروشي كنم.
وي با بيان اين كه سرماي سال گذشته و خشكسالي امسال خسارت زيادي به باغ داران وارد كرده است، مي افزايد: كاهش محصول از يك سو و عرضه خرده آن از سوي ديگر سبب شده نتوانيم هزينه هاي صرف شده براي توليد محصول را جبران كنيم.
وي تصريح مي كند: هر ساله پس از جمع آوري محصولات باغي خود، دغدغه فروش آن ها را داريم كه متاسفانه بيشتر درآمد فروش محصولات به علت نبود ميدان بار به جيب دلالان مي رود.
وي بيان مي كند: هنگامي كه ميدان بار در شهر آشخانه، مركز شهرستان وجود داشته باشد ما مي توانيم محصولات را مستقيم به بازار عرضه كنيم و مجبور به پرداخت هزينه هاي سنگين براي حمل محصولات به ديگر نقاط استان و كشور نباشيم.
باغ دار ديگري مي گويد: با تلاش بسيار و صرف هزينه براي توليد محصول مرغوب به علت خرده فروشي محصول، درآمد كمي عايد باغ دار مي شود.
يكي از كسبه ميوه و تره بار آشخانه اظهار مي كند: باتوجه به اين كه شهرستان قطب كشاورزي استان محسوب مي شود و بيشتر جمعيت آن را روستاييان و كشاورزان تشكيل مي دهند متاسفانه نبود سردخانه و ميدان بار هم براي توليدكننده و هم عرضه كننده محصول ايجاد مشكل كرده است.
وي مي افزايد: در صورت ايجاد امكانات براي نگهداري محصول و فروش آن ما ديگر مجبور نيستيم براي آوردن ميوه و تره بار به استان هاي ديگر برويم.
يكي از باغ داران روستاي دركش مي گويد: باتوجه به مساعد بودن آب وهواي شهرستان و به خصوص روستاي دركش، براي كشاورزي و باغداري به ويژه اين كه محصول باغي هلوي دركش نيز كه زبان زد خاص وعام است، به علت نبود ميدان بار به صورت خرده فروشي در حاشيه جاده به زائران ومسافران عرضه مي شود.
وي اظهار مي كند: در مواقعي كه سرما بر كيفيت محصول تاثير مي گذارد، به علت نبود مكان و سردخانه اي براي نگهداري محصولات باغي نمي توانيم آن ها را يك جا جمع آوري كنيم تا از خسارت سرمازدگي درامان بمانيم.
وي با بيان اين كه اين عوامل سبب شده بخش زيادي از محصول به علت از دست دادن كيفيت دور ريخته شود، خواستار توجه به مسئولان به اين امر و ايجاد مكاني براي نگهداري محصولات و عرضه آن شد.
رئيس اتحاديه ميوه فروشان مانه و سملقان و نماينده استان در شوراي اصناف كشور هم مي گويد: مانه وسملقان با داشتن آب و هواي مساعد، امكان توليد محصولات باغي و صيفي جات خوبي را در نقاط كوهستاني و جلگه اي اش دارد.
اماني مي افزايد: توليد سيب، گلابي، هلو، آلوزرد، انجير، انار، گوجه سبز، انگور كلاهداري، خربزه و طالبي، پياز و سيب زميني و نيز خيار و هندوانه بهاره و پاييزه در شهرستان به علت نبود مكاني براي عرضه ضايعات زيادي را دربردارد.
وي تصريح مي كند: حمل محصولات توليدي به ميدان ميوه و تره بار شهر بجنورد و نيز عرضه محصولات به واسطه ها با قيمت پايين هزينه سنگيني را بر دوش باغ دار مي گذارد.
وي با ضروري دانستن احداث سردخانه براي نگهداري محصولات و نيز درنظر گرفتن مكاني براي عرضه آن ها اذعان مي كند: فراهم شدن اين دو مكان باعث مي شود كه در فصول مختلف از ديگر نقاط استان و كشور امكان عرضه ميوه و تره بار به شهروندان مانه و سملقان فراهم شود و از سويي محصولات در ميدان بار بارانداز و به ديگر نقاط استان صادر شود.
وي اذعان مي كند: عرضه محصولات باغي و صيفي جات شهرستان در ميادين استان هاي هم جوار به ويژه استان هاي حاشيه درياي خزر سبب رونق بخش كشاورزي مانه و سملقان خواهد شد.
اماني مي افزايد: تلاش مسئولان شهرستان براي احداث سريع تر ميدان ميوه و تره بار و واگذاري آن به بخش خصوصي براي تكميل و سپس استفاده غرفه داران علاوه بر ايجاد رقابت سالم با نظارت نهادهاي ناظر آينده روشني را فراروي بخش كشاورزي شهرستان قرار خواهد داد.
يك شهروند نيز با گلايه از نبود نظارت بر قيمت ميوه و تره بار عرضه شده در مغازه هاي شهر مي گويد: در صورت وجود ميدان بار، شهروندان مي توانند ميوه و سبزيجات موردنياز خود را به صورت تازه و با قيمت مناسب تهيه كنند.
وي مي افزايد: با ايجاد ميدان ميوه و تره بار علاوه بر دسترسي آسان به محصولات مورد نياز خود از سويي مكان مناسبي براي عرضه توليدات باغي و كشاورزي است كه سبب مي شود كشاورزان نيز به راحتي و با قيمت مناسب محصولات خود را عرضه كنند.
شهروند ديگري اظهار مي كند: باتوجه به اين كه شهرستان قطب كشاورزي است بايد به تحول و ارتقاي ساختار عرضه محصولات با احداث سردخانه و مركز بسته بندي مناسب و درنظر گرفتن مكاني براي عرضه آن ها توجه شود.
رئيس مجمع امور صنفي مانه و سملقان نيز بيان مي كند: شهرستان از لحاظ جغرافيايي از مناطق حاصل خيز كشاورزي به شمار مي رود كه نبود ميدان ميوه و تره بار در شهر آشخانه، واحدهاي صنفي ميوه فروشي را در تهيه ميوه و سبزي با مشكل روبه رو كرده است.
شاكري مي گويد: از سويي نيز پل ورودي شهر آشخانه از موانع توسعه اقتصادي شهر است كه سبب شده استعدادهاي كشاورزي، گردشگري و اقتصادي شهرستان ناشناخته بماند.
فرماندار مانه و سملقان هم تصريح مي كند: باتوجه به جمعيت روستايي شهرستان و وجود باغ هاي فراوان هر ساله در ارتباط با نگهداري و فروش محصولات دچار مشكل مي شود.
علي اكبر جهاني مي افزايد: برخورداري شهرستان از موقعيت مناسب كشاورزي، ضرورت ايجاد ميدان بار مناسب را اجتناب ناپذير كرده است.
وي با اشاره به اين كه وجود ميدان بار سبب مي شود باغ داران محصولات خود را به راحتي به ديگر شهرها و استان هاي كشور، صادر و سود خوبي دريافت كنند مي گويد: بايد با برنامه ريزي دقيق براي ايجاد مكاني به عنوان ميدان بار كه متولي اصلي آن شهرداري و اتحاديه هاي اصناف ميوه و تره بار است اقدام شود.وي عنوان كرد: در جريان سفر دوم هيئت دولت به استان مقرر شد سردخانه اي در شهرستان مانه و سملقان احداث شود كه به اين ترتيب بخشي از مشكلات باغ داران و كشاورزان برطرف خواهد شد.
شنبه 27 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 295]