واضح آرشیو وب فارسی:حيات: رييس گروه دوستي پارلماني ايران و ژاپن: توسعه تهران مي تواند سرآغازي براي پيشرفت ايران باشد
تهران - حيات
شهردار تهران صبح امروز در صبحانه كاري كه به دعوت اعضاي گروه دوستي پارلماني ايران و ژاپن برگزار شد حضور يافت و در خصوص مسائل دو جانبه و بين المللي به ويژه راهكارهاي گسترش روابط كلانشهرهاي تهران و توكيو گفتگو كرد.
به گزارش حيات به نقل از پايگاه اطلاع رساني شهرداري تهران ، در ابتداي اين ديدار رييس گروه دوستي پارلماني ايران و ژاپن در سخناني ضمن تقدير و تشكر از پاسخ مثبت شهردار تهران به درخواست نمايندگان پارلمان ژاپن براي حضور در اين ديدار ، گفت : اين ديدار مي تواند فصل جديدي از همكاري هاي دوجانبه ميان ايران و ژاپن باشد .
وي با اشاره به پيشرفت هاي پايتخت جمهوري اسلامي ايران در 3 سال گذشته تصريح كرد : اعتقاد داريم كه مجموعه فعاليت هاي صورت گرفته در تهران مي تواند سرآغاز قابل توجهي براي حركت سريع كشور شما به سمت توسعه باشد.
در ادامه اين ديدار شهردار تهران طي سخناني با اشاره به توانمندي هاي موجود در شهر توكيو خصوصا پيرامون مسائلي چون مقابله با آلودگي هوا و خطرات زلزله و همچنين توسعه شبكه حمل و نقل عمومي خاطر نشان كرد : كلان شهرهاي بزرگ دنيا بيش از هر زمان ديگري براي مقابله با مشكلات نيازمند افزايش كيفيت زندگي شهروندان خود هستند .
قاليباف در پاسخ به سوال يكي از نمايندگان پارلمان ژاپن پيرامون رابطه ايران و امريكا و همچنين نگاه وي به اين موضوع خاطر نشان كرد : حتما به اين نكته توجه داريد كه ابتدا دولت امريكا نسبت به قطع مناسبات سياسي و اقتصادي با كشور ما اقدام كرده و در پي آن موثرترين كشور در مناسبات خاورميانه را از دست داده است .
وي ادامه داد : اين در حالي است كه سياست خارجي ما عموما مبتني بر گفت و گو و مذاكره بوده و ما هرگاه كه منطقه خاورميانه نيازمند مشاركت و حضورمان بوده است، حضور سازنده و فعال خود را اثبات كرده ايم كه نمونه آن را مي توانيد در مورد مسائل افغانستان و عراق مشاهده كنيد .
به گفته قاليباف جمهوري اسلامي ايران حتي حاضر شد براي بالا بردن ضريب امنيت منطقه و كمك به همسايگان خود بويژه ملت مظلوم عراق براي تقويت امنيت اين كشور با امريكايي ها به صورت مستقيم گفت و گو كند .
وي خاطر نشان كرد : احساس من اين است كه بحث روابط ايران و امريكا در شرايط فعلي بيشتر به يك بحث داخلي در امريكا خصوصا ميان رقبا تبديل شده كه نمونه اين مسئله را مي توانيد در جريان رقابت هاي انتخاباتي امريكايي ها مشاهده كنيد .
قاليباف با تاكيد بر ضرورت خروج كامل نظاميان امريكايي از منطقه خاورميانه خاطرنشان كرد : امريكا قرار بود پس از سقوط صدام اختيار عراق را به مردم آن كشور بسپارد و مانع استقرار امنيت و آرامش منطقه نباشد اما هنوز اين اتفاق نيفتاده و من جدا اميدوارم سخنان آقاي اوباما در جريان رقابت هاي انتخاباتي يك بحث تبليغاتي نباشد و وي در صورت رسيدن به قدرت نسبت به خروج نظاميان امريكايي از منطقه اقدام عملي كند .
شهردار تهران با بيان اينكه منطقه خاورميانه تاثير مستقيمي بر روي اقتصاد ، سياست و امنيت دنيا دارد و به تعبيري آرامش اين منطقه با آرامش دنيا ارتباط مستقيم دارد تاكيد كرد : در دوره اي قرار داريم كه سياستمداران بايد با دقت بسيار زيادي تصميم گيري هاي خود را مورد توجه قرار دهند .
وي ادامه داد : به هر حال همه مي دانند كه ايران تاثيرگذارترين كشور خاورميانه است و براي سرعت گرفتن روند توسعه خاورميانه ما ايرانيان تاكيد بر آرامش داريم .
قاليباف در پاسخ به سوال ديگري درباره موضوع فلسطين گفت : دفاع از مردم مظلوم فلسطين در شرايط حاضر يك حركت انسان دوستانه است و توجه دولت ژاپن به نيازهاي به حق مردم فلسطين مي تواند مورد توجه بسياري از كشورهاي مسلمان و غير مسلمان اما مستقل دنيا باشد .
وي افزود : فلسطينيان60 سال است كه مجبور به ترك خانه و كاشانه شان شده اند ونمي توان آنها و مشكلاتشان را ناديده گرفت .
قاليباف يكي از ريشه هاي اصلي مشكلات در منطقه خاورميانه را برخود غيرمنطقي برخي كشورها با موضوع فلسطين توصيف نمود و تصريح كرد : بدون حذف اينگونه برخوردهاي متناقض حتما نمي توانيم به سمت آرامش حركت كنيم چرا كه برخورد تبعيض آميز با ملتها بحران ساز است.
شهردار تهران در پاسخ به سوال يكي ديگر از نمايندگان پارلمان ژاپن پيرامون نوع رابطه وي و شهرداري تهران با دولت نهم خاطر نشان كرد : من به عنوان يك شهروند ايراني همواره به رييس جمهور كشورم احترام مي گذارم و از هر تلاشي براي موفقيت وي و همكارانش كه در واقع موفقيت كشورمان است فروگذار نكرده و نمي كنم .
وي ادامه داد : البته اين كه برخي تنوع سليقه ها در ميان مديران وجود دارد را حتما نمي توان كتمان كرد . تنوعي كه از نظر من مثبت است. اين مسئله نه تنها در ايران بلكه در بسياري از كشورهاي جهان از جمله ژاپن هم وجود دارد . خصوصا وقتي فردي در مقام يك مدير اقدام به تصميم گيري مي كند طبعا موافقان و منتقداني هم پيدا مي كند .
قاليباف در خصوص ارزيابي اش از انتخابات رياست جمهوري آينده گفت: انتخابات در كشور ما همواره پر شور و با مشاركت خوب مردم همراه بوده و مطمئن هستم كه انتخابات پر حرارت و سرشار از رقابتي در پيش خواهد بود.
شهردار تهران در پايان اين ديدار كه به واسطه سوالات متعدد نمايندگان پارلمان ژاپن ساعتي بيشتر از برنامه تدوين شده ادامه پيدا كرده بود از اعضاي گروه دوستي پارلماني ايران و ژاپن براي بازديد از تهران دعوت كرد .
شايان ذكر است در اين ديدار آقايان عباس عراقچي ، سفير جمهوري اسلامي ايران در ژاپن و سيد جعفر تشكري هاشمي ، معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران قاليباف را همراهي مي كردند .
پايان پيام
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]