واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در آستانه روز جهاني بيماري خاموش؛ مديرعامل انجمن استئوپروزيس با تاكيد بر پيشگيري از بروز پوكي استخوان خبر داد: آغاز پيشگيري از بروز پوكي استخوان در سراسر كشور
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
مديرعامل انجمن استئوپروزيس ايران، زمينههاي بروز پوكي استخوان در زنان بالاي 55 سال بويژه بعد از يائسگي را بيشتر از مردان دانست و با تاكيد بر ضرورت اقدامات جدي در زمينه آگاهي عموم جامعه و پيشگيري از آن گفت: طرح پيشگيري از بروز پوكي استخوان در سراسر كشور آغاز شده و اقدامات تحقيقاتي در اين زمينه در حال انجام است.
به گزارش خبرنگار بهداشت ودرمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر سيد محمود طباطبايي، متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات كه به مناسبت روز جهاني پوكي استخوان پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران سخن ميگفت، افزود: عوامل تهديد كننده سلامت در طول دهههاي اخير به ويژه 50 سال گذشته با پيشرفت علوم و بهبود وضعيت بهداشت بسيار متفاوت از گذشته است. در گذشته بيماريهاي واگيردار مانند وبا و طاعون به صورت همهگير سلامت جامعه را در معرض خطر قرار ميداد. اما امروزه اين الگو تغيير كرده و بيماريهاي جديدي تحت عنوان بيماريهاي غيرواگير جوامع را با مشكل روبرو كرده است.
وي با تاكيد بر ضرورت شناسايي بيماريهاي غيرواگير و در تعريف سلامت در جامعه امروزي گفت: در تعاريف امروزي، آحاد افراد جامعه بايد از حداكثر سلامت جسم، روح، روان، مسايل اجتماعي و حتي معنوي و الهي برخوردار باشند. تامين سلامت به اين معنا در اختيار محدوده كوچك جامعه پزشكي قرار نميگيرد و تمام آحاد جامعه در تامين و ارتقا آن دخالت دارند. بر اساس آمارها تنها حدود 25 درصد از تامين سلامت به جامعه پزشكي مربوط است و 75 درصد آن به خارج از جامعه پزشكي ارتباط دارد.
وي از بيماريهاي قلبي - عروقي، تصادفات و مسايل اجتماعي به عنوان مواردي كه امروزه سلامت جامعه را در معرض خطر قرار ميدهند ياد كرد و گفت: بهبود روشهاي زندگي، اميد به زندگي را افزايش داده است. امروزه اميد به زندگي به بالاي 80 سال رسيده است. در كشور ما بويژه بعد از انقلاب بر اساس آمارهاي رسمي اميد به زندگي در مردان حدود 70 و براي زنان به حدود 72 تا 73 سال افزايش يافته است.
دكتر طباطبايي گفت: افزايش متوسط سن، رعايت بيش از پيش مراقبت و درمان و رعايت حال افراد مسن جامعه را به دنبال دارد و زمينهساز ايجاد طب سالمندي شده است. همانطور كه با افزايش سن جوارح بدن دچار كهولت ميشوند قواي بدن نيز تحليل مييابد. قرآن كريم نيز در هزار و 400 سال گذشته به ضعف استخوانها اشاره كرده است.
وي با تاكيد بر پيشگيري از تضعيف زودرس استخوانها گفت: پوكي استخوان به عنوان يك بيماري خاموش، بدون علامت پيشرفت ميكند. بر همين اساس جوامع بينالمللي بر افزايش آگاهيهاي عمومي از اين بيماري تاكيد دارند. براين اساس طرح پيشگيري از بروز پوكي استخوان در سراسر كشور آغاز شده و اقداماتي تحقيقاتي در اين زمينه در حال انجام است.
دكتر طباطبايي استخوان را عنصري فعال عنوان كرد و گفت: اين عنصر فعال از كودكي تا 20 سالگي رشد كرده، 20 تا 40 سالگي استحكام مييابد و از 40 سالگي (غير از موارد بيماري) به تدريج فعاليت سازندگي آن به سمت تخريب آغاز ميشود. لازم است كه كليه ارگانها و مسوولان دست به دست يكديگر داده تا آگاهيهاي عموم جامعه نسبت به اين بيماري افزايش يابد؛ چرا كه در صورتي كه اين بيماري به موقع شناسايي شود از بسياري هزينههاي بيجا جلوگيري ميشود.
به گفته وي، تمام افراد جامعه به نوعي در معرض ابتلا به پوكي استخوان قرار دارند. زمينههاي بروز اين بيماري در زنان بالاي 55 سال بويژه بعد از يائسگي بيشتر است. همچنين بيماريهاي زمينهاي، مصرف داروها، مصرف دخانيات، كم تحركي و ورزش، تغذيه ناسالم بويژه در كودكان، قرار نگرفتن در نور آفتاب، استرس و دوري از معنويت نيز در بروز پوكي استخوان موثر است. بنابراين لازم است كه مسوولان در فراهم كردن امكانات ورزشي براي مردم بويژه زنان اقدام كنند.
مديرعامل انجمن استئوپروزيس با بيان اين كه شبكه پوكي استخوان در سراسر كشور برقرار است، گفت: لازم است كه افراد در معرض پوكي استخوان مرتبا با پزشك مربوطه در ارتباط باشند. زمينههاي تشخيص و درمان اين بيماري در سراسر كشور به راحتي امكانپذير است. بر اساس طرحي تحقيقاتي در چهار استان كشور و با همكاري وزارت بهداشت مشخص شده كه در رابطه با اين بيماري بويژه ويتامين D و كلسيم وضعيت مطلوبي نداريم؛ بنابراين لازم است مسوولان به عنوان يك تكليف و وظيفه در كنار وزارت بهداشت و جامعه پزشكي به اين امر توجه كنند.
انتهاي پيام
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]