واضح آرشیو وب فارسی:مهر: يك ميليارد گرسنه در جهان وجود دارد
مشهد - خبرگزاري مهر: معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اشاره به بحران غذا در كل جهان اظهار داشت: بيش از يك ميليارد گرسنه در جهان وجود دارد.
به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دكتر ناصر وحدتي ظهر امروز در همايش روز جهاني غذا در محل هتل پرديسان گفت: بايد تعامل جدي بين صنايع و مراكز توليدي و توزيعي برقرار باشد و غذاهاي سالم را به مردم ارائه داد، تا مردم بتوانند منبع توسعه كشور بر مبناي دين اسلام باشند.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي مشهد در رابطه با مشكلات در زمينه صنايع غذايي گفت: يكي از مشكلات زياد بودن تعداد كارشناسان صنايع غذايي است كه باعث شده كار براي آنها نباشد و يا با حقوق بسيار كم در بعضي از كارخانه ها مشغول به كار شوند.
وحدتي افزود: بحرانهايي كه در سالهاي اخير بوجود آمده، براي دنيا يك چالش بسيار بزرگ و جدي است و قطعا عواقب اين چالشها گسترش فقر، بهداشت كم و گرسنگي است.
وي گفت: معاونت دانشگاههاي علوم پزشكي فقط كارش نظارت بر تهيه و توزيع صنايع غذايي است و شركتها و كارخانجات مي توانند با افزايش استانداردها مشكلات خودشان را رفع كنند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد در ادامه اين همايش گفت: شعار امسال روز جهاني غذا " امنيت غذايي جهان" چالشهاي تغييرات آب و هوايي و بيو انرژي است تا مشكلات موجود در صنايع غذايي با دقت بيشتري بررسي شوند.
دكتر مجدي با بيان اين مطلب كه حدود 70 درصد آب مصرفي انسان براي توليدات مواد غذايي مصرف مي شود، اظهار داشت: به دليل تغييرات آب و هوايي مواد غذايي حدود 70 درصد كاهش مي يابد.
وي موجودي مواد غذايي، دسترسي به مواد غذايي و استفاده از مواد غذايي را سه مولفه مهم براي امنيت غذايي انسانها عنوان كرد.
وي در رابطه با عوامل تعيين كننده امنيت غذايي خانوار گفت: وجود غذا، درآمد خانوار، فرهنگ و سو تغذيه و نبود بسياري از عوامل تعيين كننده، امنيت غذايي خانوار است.
مجدي با بيان اين مطلب كه اگر درآمد خانوار كم باشد امنيت غذايي خانوار هم داراي مشكل است، ادامه داد: نا امني غذايي مي تواند دريافت غذا را از نظر كيفيت و كميت نا امن كند.
وي خشكسالي، خالي شدن روستاها از سكنه، ضايعات گسترده موادغذايي، الگوي مصرف نا مناسب گندم و نان، الگوي تغذيه نامناسب و كارآيي پايين در بخش كشاورزي را از تهديدهاي امنيت غذايي كشور عنوان كرد.
مجدي بيان داشت: با توجه به اينكه مواد غذايي كه داراي كلسيم هستند در كشور زياد است اما حدود 90 درصد مردم كمتر از نياز، كلسيم دريافت مي كنند.
وي افزود: استان خراسان رضوي از لحاظ مصرف گوشت در كشور رتبه دوم، مصرف لبنيات رتبه دهم، چربي و روغنيها از بين 29 استان رتبه بيست و هفتم، مصرف مواد قندي رتبه بيست و چهارم، نان و غلات رتبه دوازدهم، سبزي ها رتبه چهارم و از لحاظ مصرف ميوه در كشور رتبه پانزدهم را به خود اختصاص داده است.
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]