واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: صادق طباطبايي در دانشگاه گيلان: تحمل و مداراي شديد با مخالفان از خصوصيات اخلاقي بارز امام موسي صدر بود
خبرگزاري دانشجويان ايران - رشت
سرويس: سياسي
بزرگداشت امام موسي صدر با حضور دكتر صادق طباطبايي، خواهرزاده امام موسي صدر، از سوي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه گيلان در دانشكده فني اين دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتر صادق طباطبايي در مراسم بزرگداشت امام موسي صدر در دانشگاه گيلان در خصوص حضور وي در لبنان اظهار داشت: امام موسي صدر طلبه جواني است كه از ايران به لبنان ميرود .هنگام خداحافظي پسر عموي شهيدش از او مي خواهد كه به اين سفر نرود . مرحوم آيتالله خويي نيز به وي گفت كاش نميرفتي و بعدها گفتند كه وقتي امام موسي صدر مي رفت دلم از رفتن او گرفت. مرحوم پدرم در خصوص آقاي صدر ميگفتند كه امام موسي صدر قبل از رفتن به نجف از اعلم علماي زمان خود بودند و شهيد مطهري از ايشان به عنوان عالمي كه 50 سال از زمان خود جلو بودهاند ياد ميكند و اين قول، قول اكثر بزرگاني بود كه با وي مصاحبت داشتند.
وي افزود: امام موسي صدر در سال 1338 پس از وفات مرحوم شرفالدين و به توصيه آيتالله بروجردي راهي لبنان ميشوند . دهه 60 و 70 در لبنان دهه آرمانگرايي است و در سراسر جهان جنبشهاي مبارزه با امپرياليسم در جريان بود. اما تمام اين جنبشهاي آزادي بخش يك وجه مشترك داشت و آن همراهي با انديشه هاي ماركسيست و ديالكتيك هگل بود . در آن زمان اگر كسي تصميم داشت در رد ماركسيست چيزي بگويد بايد قدرت مافوق بشري مي داشت. در كشور آزادي چون لبنان در حضور احزاب مختلف، تمام انديشهها در دانشگاههاي بيروت رايج بود. در دل و ذهن جوانان انديشه ماركسيست قداست خاصي داشت و انديشههاي آزاديخواهانه را در آن مي ديدند و چنين وضع مشابهي براي جامعه روشنفكران لبنان نيز وجود داشت. لبنان پايگاه مسيحيت مدرن عصر بيداري بود و مسيحيت لبنان همچنان از انديشههاي پويايي برخوردار است. بزرگترين شعراي سني مذهب هم در لبنان بودند در حاليكه اين كشور به عنوان پايگاه فعاليتهاي فراحزبي كشورهاي عربي نيز شناخته شده بود.
طباطبايي تصريح كرد: هنگامي كه امام موسي صدر به لبنان رفت هيچ آمار مشخصي از شيعيان وجود نداشت. او خود به تنهايي به تك تك خانهها سر ميزند و آماري از وضعيت شيعيان و ديگر گروهها تهيه ميكند . با ورود وي به لبنان گروههاي مخالف افكار تشيع، ماركسيستها و مسيحيان عصر بيداري در برابر امام موسي صدر جبهه گرفتند و در كنار آنها فئودالهاي شيعه، عناصر رژيم شاه و عدهاي آدم ورشكسته
حسود نيز به اين جريان اضافه شدند.
وي از خصوصيات اخلاقي بارز امام موسي صدر به تحمل و مداراي شديد وي با مخالفانش اشاره كرد و گفت: در كتاب چهل حديث مجتهده امين كه به نظرم يكي از بهترين روايات 40 حديث است وي 40 خصلت را براي اولياي خاص خدا ذكر نموده كه من از 37 مورد آن از آقاي صدر خاطره دارم.
خواهرزاده امام موسي صدر از قول يكي از بزرگترين علماي مسيحيت بصيرت، سعه صدر، گشاده رويي، نيكي و خدمت به مخالفان، تحمل مخالفان را به عنوان ديگر خصوصيات وي برشمرد و خاطر نشان كرد: امام موسي صدر اولين روحاني بود كه تحصيلات آكادميك داشت . وي فارغ التحصيل دانشكده ي حقوق دانشگاه تهران بود آن هم در سال هايي كه به دست داشتن يك روزنامه توسط يك روحاني جنجالي را به پا ميكرد.
طباطبايي در مورد چگونگي رابطه چمران با امام موسي صدر گفت: وصيت نامه چمران به خصوص عبارات اوليه آن نشانگر رابطه اين دو عزيز است . چمران به حدي فريفته و شيفته امام موسي صدر بود كه نميشود آن را وصف كرد. چه در اخلاق، چه در دانش و بينش ديني و چه در نگرشي كه آقاي صدر به مسائل اجتماعي داشتند. خصوصيت امام موسي صدر بشدت چمران را به خود جلب كرده بود. يكي از دلايلي كه ايشان را در صحنه لبنان ماندگار كرد، همين مسئله بود. به اعتقاد شهيد چمران امام موسي صدر مظهر 14 قرن محروميت و در عين حال مبارزه شيعه بود.
انتهاي پيام
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]