واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ايران در توليد 66 قلم كالاي كشاورزي جزو 10كشور برتر جهان است
براساس گزارشهاي سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) ايران در توليد 66 قلم از كالاهاي كشاورزي در ميان 10 كشور برتر جهان قرار دارد.
به گزارش واحد مركزي خبر، محمدرضا اسكندري وزير جهاد كشاورزي، در پيامي به مناسبت روز جهاني غذا اعلام كرد: ايران در توليد زعفران، پسته و تعدادي از ميوههاي هستهدار نظير زردآلو و توت داراي جايگاه نخست در جهان است.
اسكندري افزود: كشورمان همچنين در توليد خرما، گيلاس، هندوانه، گردو و ميوههاي جاليزي در جايگاه دوم و سوم و در توليد ليموترش و شيرين، آجيل انجير، نخود و حبوب، آلبالو، بادام، سيب، انواع نارنگي و فندق نيز در جايگاه چهارم و پنجم جهان قرار دارد.
وي اضافه كرد: بخش كشاورزي در ايران با بيش از 24 ميليون خانوار كشاورز و واحد توليدي نقش مهمي در اقتصاد ملي كشور ايفا ميكند و نزديك به 15درصد از توليد ناخالص داخلي، 22 درصد از اشتغال، حدود 94 درصد نيازهاي غذايي و يكسوم از صادرات غيرنفتي كشور با بخش كشاورزي تامين ميشود.
وزير جهاد كشاورزي در بخش ديگري از سخنان خود تاكيد كرد: ساختار حقوقي و ماهيتي بسياري از نهادها و سازمانهاي بينالمللي كه در واقع به شكلي مستقل و از تجمع حاكميتها با محدودهاي خاص از اختيارات پديد آمدهاند، بايد تغيير يابد و نهادهاي قدرتمند و مستقل جديدي شكل گيرد تا رسالتهاي فراموششده را عينيت بخشند.
اسكندري گفت: در شرايط كنوني دنيا كه بحران غذا ناشي از افزايش قيمت محصولات كشاورزي و تغييرات اقليمي و آب و هوايي بيش از هر زمان ديگري خودنمايي كرده بايد به اين موارد توجه شود.
در ادامه مراسم روز جهاني غذا نماينده سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد فائو در ايران با قرائت پيام دبيركل فائو آغاز شد.
به گزارش واحد مركزي خبر، در اين پيام كه آن را شاهد نجم نماينده فائو در كشورمان خواند، بر نياز به توليد بيشتر و در نتيجه سرمايهگذاري بيشتر در كشاورزي تاكيد كرده است.
در اين پيام آمده است:
موضوع امسال روز جهاني غذا كه امنيت غذايي جهان چالشهاي تغيير اقليم و زيست انرژي است، فرصت مغتنمي محسوب ميشود تا مطمئن شويم كه تصميمات كنفرانس تابستان فائو هرچه زودتر به اجرا گذاشته شوند.
تغيير اقليم بر همه اثر ميگذارد، اما فقيرترين مناطق همين حالا هم اولين قربانيان آن هستند. وضعيت اين مناطق احتمالاً در دهههاي آينده بدتر خواهد شد.
سختترين صدمه براي صدها ميليون مردمي خواهد بود كه از هماكنون آسيبپذير هستند و امنيت غذايي ندارند، يعني توليدكنندگان خرد محصولات كشاورزي و دامي ماهيگيران و جنگلنشينان تغيير اقليم، دسترسي به زمين، آب و تنوع زيستي را تحت تأثير قرار خواهد داد و انتظار ميرود كه تغييرات در دما و بارش و همچنين تغييرات متعدد بسيار شديد الگوهاي آب و هوايي با كاهش توليدات كشاورزي و به دنبال آن تأثير منفي بر دسترسي به غذا را همراه باشد.
در سه سال گذشته به دليل صعود قيمتهاي مواد غذايي و انرژي به تعداد گرسنگان دنيا تا پايان سال 2007 ميلادي 75 ميليون نفر ديگر اضافه شده است. اين بحران به دليل تنزل سرمايهگذاريها در بخش كشاورزي در فقيرترين كشورها در 30 سال گذشته بوده است.
بنگاههاي مالي بطور وسيعي سرمايهگذاريهاي خود را در كشاورزي كاهش دادهاند.
ضروري است كه ما اين روند را دگرگون كنيم تا به سطح سرمايهگذاري سابق باز گرديم، همچنين لازم است كه ما براي افزايش واقعي سرمايهگذاري مستقيم خارجي در بخش كشاورزي در كشورهاي كمدرآمد و كم غذا چارچوبهايي را كه بتوانند دسترسي به غذا را فراهم نمايند، بوجود آوريم.
كشاورزي بايد بتواند توليد جهاني مواد غذايي را تا سال 2050 دو برابر كند. زماني كه جمعيت كن---وني 6ميلي---اردي ك---ره زمي---ن ب---ه 9 ميليارد نفر خواهد رسيد.
اين تنها راه به جريان انداختن سرمايههاي مورد نياز براي احياي كشاورزي است كه ستاد ويژه بحران جهاني غذا در كنفرانس سران، هزينه ساليانه آن را 30 ميليارد دلار برآورد كرده است.
در ادامه معاون امور توليدات گياهي وزير جهاد كشاورزي تصريح كرد: هدف اصلي ما پايداري خودكفاييها و رسيدن به خودكفايي در ساير محصولاتي است كه جايگاه ويژهاي در توليد غذا دارند.
دكتر محمدرضا جهانسوز با تاكيد بر اينكه ايران نقشهاي بينالمللي ويژهاي در ارتباط با توليد مواد غذايي در كشور داشته و خواهد داشت، افزود: پيش از انقلاب اسلامي توليد كشور ما 20 ميليون تن بوده كه در حال حاضر اين ميزان توليد در كشورمان به فراتر از 100 ميليون تن رسيده است.
وي تأكيد كرد: بعد از انقلاب اسلامي علاوه بر اينكه توان پاسخگويي به افزايش رشد جمعيت خود را داشتهايم، ضريب خودكفايي را در مورد اكثر محصولات نيز بالا بردهايم و در مورد برخي از محصولات نير براساس آمارهاي جهاني به حد خودكفايي رسيدهايم.
وي تصريح كرد: امنيت غذايي زماني وجود خواهد داشت كه همه مردم دسترسي فيزيكي، اجتماعي و اقتصادي به مواد غذايي كافي و سالم داشته باشند كه در اين راستا در كشورمان برنامههاي بسياري را براي افزايش محصول دنبال ميكنيم.
معاون وزير جهاد كشاورزي تاكيد كرد: سياست كلي ما اين است كه در اراضيايي كه فاقد شيب و داراي منابع كافي هستند به كشت محصولات استراتژيك بپردازيم و اهميت ويژهاي نيز به سلامت غذا و محصولات ارگانيك داريم و براي برخي از نقاطي كه از سمپاشي زيادي استفاده ميكنند طرحي فراگير و پايلوت اجرا كرديم كه اين طرح منجر به صدور يك استاندارد ملي براي كيفيت اين محصولات شده است و به زودي شاهد عملياتي شدن اين طرح خواهيم بود.
او با تأكيد بر اينكه برنامههاي ديگري نيز براي حمايت از توليد محصولات ارگانيك داريم، ادامه داد: كشور ما يكي از منابع اصلي توليدات محصولات ارگانيك است و بيش از 200 هزار هكتار از باغات و 150 هزار هكتار از عرصههاي زراعي كشورمان بايد به عنوان عرصههاي درجه يك توليد محصولات ارگانيك محسوب شوند.
پنجشنبه 25 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]