تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى‏بهره از ادب بيشتر طمع مى‏كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837276590




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چطور سيگار معتاد مي‌كند؟


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: چطور سيگار معتاد مي‌كند؟
اختلالات شخصيتي و دو شخصيته شدن با افراد سيگاري هم‌خواني دارد و به همين خاطر است كه حدود 20 تا 25 درصد افراد سيگاري در طول عمر خود يك اختلال رواني را تجربه مي‌كنند كه رايج‌ترين آنها اسكيزوفرني است.
اغلب سيگاري‌ها معتقدند كه كشيدن سيگار بعد از خوردن يك وعده غذايي يكي از بهترين لذات زندگي آنهاست. اين لذت از زماني كه براي چند لحظه پشت ميز كار را ترك مي‌كنند تا سيگاري روشن كنند و به قول خودشان خستگي را از تن بيرون كنند هم بيشتر است.
در حالي كه سيگاري‌ها هزاران دليل را براي شما كه آنها را از خطرات جاني اين ماده آگاه مي‌كنيد سر هم مي‌سازند تا شما را قانع كنند، يك موضوع مي‌تواند به همه سئوالات پاسخ دهد: آنها معتاد به نيكوتين هستند.
بيشتر مردم با اين جمله آشنا هستند و آن را زياد شنيده‌اند اما شايد دانستن معناي واقعي آن خالي از لطف نباشد. نيكوتين مايعي بي‌رنگ در تنباكوست كه وقتي آتش مي‌گيرد به رنگ قهوه‌اي در مي‌آيد و اين همان ماده اعتيادآور است.
تكنولوژي‌هاي بسياري وجود دارد كه نيكوتين را از سيگارها خارج كند. اما شركت‌هاي ساخت تنباكو اين حقيقت را انكار نمي‌كنند كه اگر اين كار ار انجام دهند و خاصيت اعتياد اين ماده كم شود خريدارها به شدت كاسته خواهند شد و اين به ضرر آنهاست.
با اين حال اصلا عجيب نيست كه دست كم يك سوم افراد سيگاري آرزو دارند كه از شر اين اعتياد خلاص شوند اما مدعي هستند كه توانايي انجام آن را ندارند. از هر 10 فرد سيگاري تنها يك نفر مي تواند سيگار را ترك كند كه آن هم معمولا به خاطر ابتلا به سرطان ريه مجبور به اين كار شده‌است.[چطور سيگار را ترك كنم؟] علت مهم اين موضوع آن است كه هر سيگار به اندازه دو ميلي‌گرم نيكوتين دارد در نتيجه فردي كه در روز يك پاكت سيگار مي‌كشد تقريبا 250 بار نيكوتين را روانه مغزش مي‌كند. پس ترك كردن سيگار در مورد يك بسته سيگار نيست در واقع سختي كار آن 250 مقدار نيكوتين است وارد مغز شده و كار را بسيار دشوار ساخته است.
اعتياد به نيكوتين:
انسان‌ها سال‌هاي سال است كه نيكوتين را به بدنشان وارد مي‌كنند. نيكوتين در آمريكا متولد شده و زماني كه اين كشور آن را با رنگ و طرح‌هاي مختلف به بازار داد خيلي زود روانه اروپا و تمامي جهان شد. حدود سال‌هاي 1600 بود كه اولين بار پزشكان در مورد خواص بسيار بد سيگار بر بدن انسان ها هشدار دادند و صدها سال طول كشيد تا بلاخره شركت‌هاي ساخت سيگار حاضر شدند تا برچسب خطرناك بودن را روي محصولاتشان بچسبانند.
واقعيت آن است كه نيكوتين روي مغز تاثير مي‌گذارد اين تاثير روي هورمون‌هايي است كه به شما مي‌گويد غذايي كه مي‌خوريد خوشمزه و دلچسب است. تاثير ديگر نيكوتين روي محل‌هايي همچون حافظه افراد است. جايي كه حتي مي‌تواند شما را با احساس سر حالي و يا تمركز بيشتر مواجه كند.
نيكوتين همچنين مقدار "اندورفين" را بالا مي‌برد. اندورفين‌ها پروتئين‌هايي هستند كه شما را با احساس سرخوشي آشنا كرده‌اند. اگر سيگاري باشيد وقتي شما هنگام شب خواب هستيد اين مقدار پائين مي‌آيد و وقتي بلند مي‌شويد ناخودآگاه به طرف سيگار مي‌رويد به همين علت است كه يك سوم سيگاري‌ها تا 10 دقيقه پس از بيدار شدن از خواب اولين سيگار خود را روشن مي‌كنند.
مقدار نيكوتين موجود در تنباكو سبب مي شود تا سيگاري‌ها ميل به سيگار كشيدن را همواره با خود داشته باشند. زماني كه شركت" مالبرو "مقداري شكر به نيكوتين اضافه كرد سبب شد تا با سوختن شكر ماده شيميايي به نام استالدهيد توليد شود.
زماني كه آدامس‌هايي براي ترك سيگار استفاده مي‌شود اين مواد مي‌تواند كشش فرد را به نيكوتين كم كند اما به استالدهيد كار زيادي ندارد و اين ترك سيگار را ناخوشايندتر و سخت‌تر مي‌كند.
نكته ديگري كه سبب سخت بودن كار سيگاري‌ها مي‌شود "نيكوتين با پايه آزاد" نام دارد كه يكي از انواع ساختارهاي ملكولي است و يون هيدورژن در آن غايب است. بدون يون هيدروژن نيكوتين سريعتر به گاز تبديل مي‌شود و آن را سريعتر به ريه و سپس مغز شما مي‌رساند و هر ماده مخدري كه سريعتر به مغز شما برسد حالت اعتياد بيشتري ايجاد مي‌كند. نيكوتين با پايه آزاد همان كاري را با مغز مي‌كند كه كراك و كوكائين مي‌كنند.
چرا نمي‌توانم سيگار را ترك كنم؟
تحقيقات سال 2004 دانشگاه اوهايو نشان داده است كه هيپنوتيزم براي ترك سيگار در مردان بيشتر اثر دارد تا زن‌ها. 5600 داوطلب در اين تخقيق نشان دادند كه گرچه زنان‌ها هم با هيپنوتيزم قادر به ترك سيگار هستند اما اين روش در مردها تاثير بسيار بيشتري دارد. در مورد چسب‌هاي ترك سيگار نيز زن ها بسيار سخت‌تر آن را قبول كرده و بدنشان مقاومت بيشتري نشان مي‌دهد. برخي از محققان نيز معتقدند كه ژنتيك نيز مي‌تواند عامل موثري در سيگاري شدن افراد داشته باشد و به همين خاطر است كه بسياري از افراد سيگاري اولين تجربه خود در سيگار كشيدن را بسيار لذت بخش توصيف مي‌كنند.[ ژن موثر در سيگاري شدن كشف شد]
نكته خطرناك اينجاست كه تحقيقات در دانشگاه پنسيلوانيا نيز نشان داده است كه بسياري از بيماري‌هاي رواني با سيگار هم قدم هستند و با آن نزديك حركت مي‌كنند. اختلالات شخصيتي و دو شخصيته شدن با افراد سيگاري هم‌خواني دارد و به همين خاطر است كه حدود 20 تا 25 درصد افراد سيگاري در طول عمر خود يك اختلال رواني را تجربه مي‌كنند كه رايج‌ترين آنها اسكيزوفرني است.
با وجود تمامي اطلاعات داده شده تنها خبر خوب براي افراد سيگاري آن است كه مهم نيست كه چند سال را سيگار كشده باشند ، بدن انسان با نيروي فوق العاده‌اش هر زمان كه بخواهد مي‌تواند اين عادت را كنار گذاشته و خود را با شرايط جديد تطبيق دهد. پس اگر سيگاري هستيد بهتر است همين امروز دست به كار شويد. [براي ترك سيگار اميدوار باشيد]
 پنجشنبه 25 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن