تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند! زبان را عذابى دهد كه هيچ يك از اعضاى ديگر را چنان عذابى ندهد. زبان گويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826150934




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كارشناس اداره سلامت روان وزارت بهداشت و درمان گفت : هزينه هايروان درماني بيماران روانپزشكي تحت پوشش بيمه نيست


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كارشناس اداره سلامت روان وزارت بهداشت و درمان گفت : هزينه هايروان درماني بيماران روانپزشكي تحت پوشش بيمه نيست
اجتماعي. بهداشت . سلامت روان . ورزش
كارشناس اداره سلامت روان وزارت بهداشت و درمان با بيان اينكه هزينه‌هاي روان درماني بيماران روانپزشكي تحت پوشش بيمه‌هاي درمان قرار ندارد ، از مسوولين وزارت رفاه خواست تا در اين راه وزارت بهداشت را ياري دهند.

به گزارش روز پنجشنبه ايرنا ، دكتر فيروزه جعفري روانپزشك و كارشناس اداره سلامت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي افزود : بيمه‌ها بايد در پرداخت هزينه‌هاي روان درماني بيماران روانپزشكي همكاري كنند.

وي با اشاره به اينكه روان درماني نوعي درمان بوده و مكمل دارو درماني است ، گفت : روان درماني با مشاوره متفاوت است و تحت پوشش بيمه نبودن اين روش درماني مي‌تواند صدمات زيادي به بيمار وارد كند.

جعفري با ابراز تاسف از اينكه تنها دارو درماني تحت پوشش بيمه ها قراردارد ،تصريح كرد: در زمان حاضر شركت‌هاي معتبر زيادي در دنيا به توليدات داروهاي جديد در زمينه بيماران روانپزشكي مي‌پردازند كه متاسفانه چون تنها شمار محدودي از داروهاي بيماران روانپزشكي تحت پوشش بيمه ها قرار گرفته اند، بيماران از دريافت داروهاي جديد محروم هستند .

وي با تاكيد بر اينكه روان درماني قسمتي از درمان است و اهميت آن كمتر از دارو نيست ، گفت : وزارت بهداشت و درمان طرحي براي حمايت بيشتر از بيماران روانپزشكي ارايه كرده كه در صورت همكاري وزارت رفاه و تامين اجتماعي بيماران مي‌توانند از خدمات بيشتري برخوردار شوند.

جعفري كم بودن درآمدهاي تخت روز (هتلينگ ) تخت‌هاي روانپزشكي را از جمله مشكلات بيمارستان‌ها دانست و گفت: هزينه تخت‌هاي بيمارستان‌هاي روانپزشكي كمتر از ساير بيمارستان‌ها است و اين سبب مي‌شود كه اين بيمارستان ها نتوانند در حد مطلوب به بيماران ارايه خدمت كنند .

وي در ادامه به تعريف انگ زدايي پرداخت و گفت : استيگمت (داغ ، ننگ ) در يونان باستان عامل متمايزكننده بردگان و جنايتكاران از مردم عادي بوده و انواع مختلفي از جمله انگ ناشي از نقص جسمي ، انگ مرتبط با رفتار و شخصيت فرد نظير بيماري رواني ، انگ جنسيتي و مانند آن دارد .

به گفته اين روانشناس ،انگ ناشي از بيماري رواني ، معمولا خانواده را درگير مي‌كند و اين مساله منجر مي‌شود كه خانواده بيماران از ساير همسايگان دوري و در نهايت منجر به كاهش اعتماد به نفس در آنان مي‌شود .

جعفري خاطر نشان كرد : با وجود بار چشمگير بيماري‌هاي روانپزشكي چه در دنيا و چه در ايران ، در صد ناچيزي از مبتلايان جهت درمان مراجعه مي‌كنند كه به احتمال زياد ترس از انگ بيماري رواني از بزرگترين موانع استفاده از خدمات روانپزشكي است .

وي افزود :بيماراني هم كه مراجعه مي‌كنند با خوردن برچسب بيماري رواني دچار تبعيض ، پيشداوري غير موجه از سوي ديگران ، انزوا و محروميت از بسياري ازحقوق اجتماعي مي‌شوند .

جعفري ياد آور شد :اين موضوع نه تنها درباره بيماران روانپريش بستري ، بلكه درباره بيماران روان نژند كه فقط به درمانگاه يا مطب به صورت سرپايي مراجعه مي‌كنند هم ديده مي‌شود .

وي گفت : گذشته از انگ‌گذاري اجتماعي ، انگ‌گذاري دروني توسط بيماران رواني موجب احساس تحقير و سرافكندگي در آنان ، انكار بيماري و رد توصيه هاي درماني توسط آنان مي‌گردد.

كارشناس اداره سلامت وزارت بهداشت با اشاره به اينكه در انگ زدن ،يك موقعيت يا ويژگي فرد به شكل نافذ به هويت او استناد مي‌گردد به نحوي كه فرد به آن نام ( رواني يا ديوانه) تعريف مي‌شود.

وي با بيان اينكه اين مساله موجب ايجاد يك چرخه معيوب شده تصريح كرد :
در ابتدا شخص با صفت معيوبي انگ زده مي‌شود، سپس تبعيض در مورد او اعمال شده و اين امر موجب كاهش اعتماد به نفس و ناتواني در او مي‌گردد و با تداوم اين چرخه ،انگ هر چه بيشتر تقويت مي‌شود .

جعفري در مورد تاريخچه وضعيت بيماران روانپزشكي اظهار داشت : در تاريخ گذشته ايران جايگاه روانپزشكي نسبت به ساير كشورهاي جهان از موقعيت ممتازتري برخوردار بوده است .

وي گفت : بزرگان پزشكي ايران، بيماري‌هاي عمده رواني را ناشي از اختلال مزاج‌ها و اثر بيماري زايي آنها بر مغز دانسته ودر همه حال مبتلايان را بيمار مي‌دانستند.

جعفري افزود: اين پزشكان براي بيماري آنها توجيه پزشكي قايل شده و آنها را در طبقه بندي بيماري‌ها جاي داده و براي بهبودشان روش‌هاي درماني پزشكي در نظر مي‌گرفتند .

جعفري ، تصحيح ديدگاه نادرست عامه مردم، خانواده و كارگزاران نهادهاي مربوط درباره بيماري‌هاي روانپزشكي و مبتلايان به آن ، افزايش آگاهي عامه مردم خانواده و كارگزارن نهادهاي مربوط درباره درمان پذير بودن بيماري هاي روانپزشكي، كاهش بستري مبتلايان به بيماري‌هاي روانپزشكي با كاربرد روش‌هاي نوين اعم از دارويي و غير دارويي و كاهش طول بستري در بخش روانپزشكي ، ورود بيماران روانپزشكي به جامعه و يافتن راهكارهايي براي تقويت گروههاي خودياري بيماران و خانواده‌هاي آنان را از راههاي كاهش انگ زدايي در جامعه برشمرد.

اين روانشناس با بيان اينكه ‪ ۲۱‬درصد كل جمعيت كشور كل دچار اختلالات روانپزشكي اعم از خفيف و شديد هستند ، يادآور شد : اگر چه مطمئن هستيم كه در جامعه از انگ رنج مي‌برند، ولي نمي‌توان آمار دقيقي از مبتلايان با انگ را در كشور ارايه داد .

وي به آموزش مردم تاكيد كرد و گفت : مردم نبايد فقط به فكر بيماري‌هاي جسمي خود باشند و بايد به آنها آموزش داد كه به بيماري‌هاي رواني خود نيز اهميت داده و هزينه آن را پرداخت كنند.

جعفري خاطر نشان كرد : يكي از اقدامات وزارت بهداشت در جهت انگ زدايي ، بستري بيماران روانپزشكي در بيمارستان‌هاي عمومي است .

وي با اشاره به مصوبه سال ‪ ۱۳۶۷‬وزارت بهداشت و درمان كه بر اساس آن ‪۱۰‬ درصد تخت‌هاي هر بيمارستان بايد به تخت روانپزشكي اختصاص يابد ، گفت : در حال حاضر بيشتر بيماران در بيمارستان‌هاي تك تخصصي بستري مي‌شوند و اين سبب افزايش تهديد انگ براي اين بيماران مي‌گردد.

وي افزود : وزارت بهداشت در چند سال اخير با عدم ارايه مجوز به احداث بيمارستان‌هاي تك تخصصي روانپزشكي در كاهش ميزان انگ بيماران روانپزشكي تلاش كرده است.

جعفري همچنين مراقبت‌هاي پس از ترخيص به منظور كاهش بستري را از ديگر اقدامات براي بيماران روانپزشكي در جهت كاهش انگ برشمرد.

روزهاي ‪ ۲۴‬الي ‪ ۳۰‬مهرماه به عنوان هفته سلامت روان در كشور نامگذاري شده است. روزهاي اين هفته دررابطه با محورهاي تاثير گذار برسلامت روان نامگذاري شده و امروز پنجشنبه نيز به روز سلامت روان و انگ زدايي اختصاص يافته است.
 پنجشنبه 25 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 417]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن