واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در پنج ماه؛932 هزار نفر گردشگر خارجي از ايران ديدن كردند
زنجان - خبرگزاري مهر: قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي كشور گفت: در پنج ماهه نخست سال جاري 932 هزار و 304 گردشگر خارجي وارد كشور شدهاند.
به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، حميد بقايي عصر روز گذشته در گفتگو با خبرنگاران در محل استانداري زنجان، با عنوان اينكه نيمه دوم سال 84 تا پايان سال 86 بيش از پنج ميليون و500 هزار گردشگر خارجي از ايران ديدن كردند، افزود: با توجه به برنامه ريزيهاي صورت گرفته در تلاش هستيم آمار ورود گردشگر به كشور را توسعه داده و بخش گردشگري را به جايگاه واقعي خود در درآمدي زايي برسانيم.
وي يادآورشد: در سال 86 بيش از دو ميليون و 250 هزار نفر گردشگر خارجي وارد ايران شده بودند كه نسبت به سال 85 بيش از سه برابر افزايش داشته است.
بقايي همچنين از مصوبه ايجاد 700 منطقه نمونه گردشگري در سطح كشور خبر داد و افزود: تاكنون ۸۰منطقه به سرمايهگذاران واگذار شده و 70 منطقه نيز در دست واگذاري است.
هزار محور گردشگري براي كشور تعريف شده است
متوسط زمان توقف گردشگر در ايران را يك هفته عنوان كرد و افزود: براي آماده كردن زيرساختهاي لازم جهت جذب هرچه بيشتر گردشگر، در زمان حاضر يك هزار محور گردشگري در كشور تعريف شده است.
بقايي تلاش براي معرفي اثار تاريخي و گردشگري كشور را يكي از مهمترين راهكارها براي جذب گردشگر به كشور عنوان كرد و ادامه داد: در حال حاضر ميزان ماندگار توقف گردشگر در كشور يك هفته است كه مي توانيم با بر نامه ريزيهاي مدون و دقيق اين روند را توسعه داد.
بقايي گفت: اگر هر گردشگر به ميزان 200 دلار صنايع دستي از ايران خريد كرده باشد، طي مدت مورد اشاره بالغ بر يك ميليارد و 100 ميليون دلار صادرات صنايع دستي ايران توسط گردشگران انجام شده است كه اين آمار غيرمحسوس است و مبادي ورودي كشور ثبت نميشود.
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري سه سال گذشته همچنين هفت ميليون ايراني به خارج از كشور سفر كرده اند، يادآور شد: ارزش صنايع دستي كه اين تعداد مسافر به عنوان سوغاتي براي دوستان خود به خارج از كشور برده اند، بيش از يك ميليارد و 500 ميليون دلار برآورد ميشود.
بقايي با تاكيد بر اينكه بايد در زمينه توسعه فروش آثار صنايع دستي كشور اقدامات جدي و صورت گيرد، افزود: توسعه گردشگري و همچنين دارا بودن بازار فروش صنايع دستي رابطه تنگاتنگي با هم دارند.
وي ادامه داد: مهمترين مسئله مبتلابه صنايع دستي كشور در حال حاضر، نبود آموزشهاي لازم براي فعالان در اين عرصه و بازار فروش است .
بقايي ايجاد بازارچههاي صنايع دستي در مراكز استانها را از جمله برنامه هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي حل مشكلات اين صنعت دانست و گفت: در اين بازارچهها صنايع دستي به طور مستقيم از توليد به مصرف، عرضه ميشود.
به گفته بقايي كشور ايران در بخشهاي مختلف گردشگري و ميراث فرهنگي و صنايع دستي داراي پتانسيلهاي مطلوبي است كه تاكيد بر معرفي اين آثار مي تواند در راستاي توسعه گردشگري كشور موثر باشد.
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي كشور تاكيد كرد: مناسبسازي و ايجاد زيرساختهاي گردشگري يكي از مهمترين كارهايي است كه بايد به آن توجه شود.
فروش صنايع دستي از مهمترين دغدغه هاي ميراث فرهنگي است
بقايي حوزه صنايع دستي را يكي از مهمترين بخش هاي مورد تاكيد در سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي كشور دانست و افزود: فروش صنايع دستي و آموزش هنرهاي صنايع دستي از مهمترين مشكلاتي است كه سازمان در اين حوزه دارد.
وي ايجاد بازارچههاي صنايع دستي را يكي از برنامههاي سازمان در برطرف كردن اين مشكل خواند و افزود: ايجاد شهركهاي صنعتي و بازارچههاي صنايع دستي از جمله اقداماتي است كه ميتواند در برطرف كردن مشكل فروش و آموزش صنايع دستي موثر باشد.
بقايي با اشاره به توان و ظرفيت بخش خصوصي در زمنيههاي مختلف لزوم ورود هر چه بيشتر بخش خصوصي به مقوله صنايع دستي را يادآورشد و عنوان داشت: ميتوان با استفاده از ظرفيتها و داشتههايي كه بخش خصوصي در عرضه و آموزش صنايع دستي دارند؛ استفاده كرد.
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي كشور برگزاري نمايشگاههاي مختلف در سراسر كشور براي عرضه محصولات صنايع دستي را از ديگر برنامهها عنوان كرد و افزود: اينگونه نمايشگاهها ميتواند هم در جذب گردشگر و هم در زمينه عرضه صنايع دستي مفيد باشد.
رسانه ها براي گرفتن سفر كارت اقدام كنند
بقايي همچنين در خصوص سفركارت خبرنگاران نيز گفت: رسانه ها و مطبوعات بايد براي گرفتن سفر كارت اقدام نمايند.
بقايي همچنين در خصوص بازديد خود از پروژه هاي مختلف گردشگري استان به ويژه پروژه هاي سفر هيئت دولت افزود: با بازديدها و توضيحاتي كه مسئولان استاني دادند اين استان شرايط خوب و قابل قبولي در زمينه مصوبات رياست جمهوري دارد.
وي وجود مردان نمكي را يكي از مهمترين داشتههاي استان براي جذب گردشگر عنوان كرد و گفت: با اطلاعرساني و تبليغات ميتوان از وجود اين نعمت بزرگ در استان براي جلب توريسم استفاده كرد و براي استان درآمدزايي داشت.
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي كشور از اختصاص 400 ميليون تومان در سفر خود به تجهيز و موزه خانه ذوالفقاري خبر داد و افزود: معدن نفت زنجان موزه ذوالفقاري و مردان نمكي جزء جاذبه هاي استان است و بايد با برنامههاي مختلف از وجود مردان نمكي و ساير بناهاي استان در راستاي توسعه گردشگري استفاده كرد.
پنجشنبه 25 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]