تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816509585




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ره توشه های جاده ی خوشبختی- مخصوص خانم ها (1)


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: اخلاق خوش ، بهترین هدیه


«هر چه محبت همسر در قلب بنده زیادتر شود فضلیت ایمانش زیادتر میگردد.» (1)
(امام صادق علیهالسلام)
اوّلین قدم و مهمترین توشه در راه زندگی و آیین همسرداری، مودّت و محبّت است، همان مودتی که خداوند مهربان، به رایگان در دسترس زن و شوهر قرار داده. «و جعل بینکم مودةّ و رحمة»(2) و سعی زوجین باید در زنده نگه داشتن و حفظ آن باشد. برای موفقیت در روابط زناشویی درک فصلهای مختلف زندگی بسیار مهم است. زندگی فصلهای متفاوتی دارد. گاهی محبت به خودی خود روان و جاری است، ولی گاهی دسترسی به آن نیاز به تلاش و کوشش دارد.
روح و وجود ما برای ادامهی زندگی نیاز به محبت دارد، پس روح و جان خود و همسرمان را از محبّت لبریز کنیم. مگر نه این است که زن مظهر عطوفت و مهربانی است و اوست که زندگی را میسازد؟ پس او چون بهار، سخاوتمندانه و بدون چشم داشت محبت را به همسرش تقدیم میکند. چرا که ایثار و فضیلت را از فرهنگ اسلامی به خوبی آموخته است و میداند که به فرمودهی امام علیعلیهالسّلام: «الایثار اعلی المکارم» ایثار برترین صفات عالی انسانی است.(3)

1- ابراز محبت


قال رسولالله صلیالله علیه وآله وسلم:
افضل الناس منّة من بدأ بالمودّة.
شایستهترین کس به منّتگذاری کسی است که در دوستی و محبت نسبت به طرف خود پیشی گیرد.(4) محبّتی که در دل احتکاروزندانی شود ،اثر بخش نیست. محبّت باید در رفتاروگفتاروعملجاری شود وبروزکند و«مودّت» یعنی این،یعنی ابراز محبّت وعلاقه.



جلوههای بروز محبت در زندگی بسیار متفاوت و گوناگون است. حسن خلق و خوش رویی، نرم خویی و مهربانی، ادب در کلام و رفتار، توجّه و لبخند، درک و فهم طرف مقابل، حسنجویی و مثبت اندیشی، احترام و قدردانی ... همه و همه از مصادیق مودت و محبت است.
از رسول خدا صلیالله علیه واله و سلم پرسیدند:
ما افضل ما اعطی المرء المسلم؟ قال: الخلق الحسن.
بهترین هدیهای که به شخص مسلمان داده شده خوش اخلاقی است.(5)
چرا به زنان سفارش شده که هنگام آمدن همسر به استقبالش بروید و در را به رویش بگشایید و بدینگونه نشان بدهید که منتظر او بودهاید؟ زیرا این رفتار نیز نشانهای از مودّت است؛ و طی کردن همین فاصلهی کوتاه و استقبال و مشایعت همسر، نشانهی محبّت و محبّت آفرینی است، صورت زیبا تسخیر کننده نیست، آنچه تسخیر میکند دل مهربان و شوهر دوست زن است. و امام رضاعلیهالسلام چنین زنی را غنیمت میشود و رسول خاتم صلیالله علیه وآله و سلم: او را بهترین زن میداند. زندگی که در آن بخواهیم روابط عاطفی حکمفرما باشد، مانند باغی است که با ارزشترین موهبت یعنی «خودمان» را به امانت میگذاریم تا به رشد و شکوفایی برسد.



هرگز گمان مبرید که با ابراز علاقه قدر و منزلت شما کم میشود، بلکه به عکس با نثار محبّت، به کمال و بالندگی خواهید رسید.
برای همسر خود مادری کنید. به قول یکی از نویسندگان «مردان،کودکان بلند قد هستند و احتیاج به محبت مادری دارند. چون کودک به خوبی میداند قلب مادر در منزل برای دیدار وی میتپد و چشمش به انتظار اوست». مرد برای حرکت و پویایی به محبّت زن نیاز دارد و محبّت صادقانه و حقیقی، تنها نیرویی است که مرد را به زندگی امیدوار و پر تلاش نگاه میدارد.



به فرمودهی پیامبراکرم صلیالله علیه وآله و سلم: بهترین زنهای شما آنهایی هستند که دارای محبّت باشند.

2- قدرشناسی


لئن شکرتم لازیدنّکم.(6)
پس از ابراز محبت و بیان شیفتگی و نشان دادن احساسات و عواطف عالی خود، گام بعدی قدردانی و احترام نسبت به همسر است که از جلوههای ظهور و بروز محبت میباشد. امام صادق علیهالسلام فرمودهاند: هر زنی که به شوهرش احترام کند و آزار و اذینش نرساند، خوش بخت و سعادتمند است.
دقت داشته باشیم که همیشه قدرشناسی خویش را در مقابل محبتهایی که همسرمان به ما میکند، آشکارا ابراز کنیم که «لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق» در این صورت است که او محبت ما را حس میکند .قدردانی از همسر بهترین شیوه جلب محبت مرد است.
منتظر نباشیم که در مقابل کار بزرگ و غیر منتظرهای از همسر خود تشکر کنیم؛ بلکه بیاموزیم تا در برابر هر کار کوچکی توجه نشان داده و قدردانی خویش را ابلاغ کنیم. با لبخند و بیان تشکر، زن میتواند احساس رضایت خویش را از مرد نشان دهد. مرد نیاز به این قدردانی و تشویق دارد تا بتواند همچنان محبّتش را ارائه دهد. او نیاز دارد تا بداند وجودش موثّر است و کارهایش زندگی را بهتر مینماید. اگرمردها بدانند که آنچه برای زن انجام میدهند، مهم و با ارزش است. بیشتر و بیشتر بر تلاش خویش میافزایند و به تدریج میآموزند تا به کارهای کوچک هم به همان اندازهی کارهای بزرگ ارزش دهند.درمقاله ی بعد به بحث گذشت و صبوری می پردازیم.
منبع :
برگرفته از کتاب " همسر اگر اینگونه بود "
تالیف : راضیه محمد زاده





پانوشتها:


1- وسائل، ج 14، ص 11. 2- توضیح مودة: ودّ محبت به چیزیست، و آرزو داشتن به آن و یا هر دو معنی در این واژه به کار میرود زیرا تمنی که آرزو داشتن و دریافت چیزی نمودن است یا متضمن و دربرگیرنده معنی دوستی است (زیرا دوستی از سه مرحلهی نیاز، شناخت و سپس عشق و محبت میگذرد) و یا معنی خواستن و تمایل شدید به رسیدن و به دست آوردن چیزیست که دوستش دارند. در آیهی 21 روم و 96 مریم اشاره به چیزیست که میانشان الفت و دوستی یاد شده را ایجاد میکند و آن خدای رحمان است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 210]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن