واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: بازتاب يك سفر
در اواخر مرداد ماه سال جاري هيئت 14 نفره از هنرمندان نامي تركمنستان اعم از نويسندگان، نمايشنامه نويسان، بازيگران تئاتر و سينما، نقاشان، تصويرگران، عكاسان و خبرنگاران طي دعوت سفارت جمهوري اسلامي ايران در تركمنستان به ايران سفر كرده و با حضور در استان هاي تهران، اصفهان، شيراز، يزد، خوزستان استان گلستان، مازندران و... از آثار فرهنگي و تاريخي و باستاني كشورمان بازديد كردند.
نكته مهم اين بازديد ابتدا ابتكار فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در تركمنستان بود كه با دعوت از اين هيئت فرهنگي و هنري توانست گام موثري را در جهت شناساندن فرهنگ و تمدن ايراني و اسلامي- كشورمان به اتباع ديگر كشورها بردارد. شايد در ظاهر حضور اين هيئت را در ايران ساده بگيريد ولي نكته مهم ديگر بازتاب بازديد اين هيئت در كشور خودشان است كه توانست بسياري از تركمنان و ساكنان تركمنستان را مشتاق بازديد از ايران اسلامي كند.
«نورياغدي اوراز نفس اف» عكاس حرفه اي مجله ميراث تركمنستان كه براي اولين بار به ايران سفر كرده بود ايران را كشوري بسيار زيبا دانسته و آرشيوي از عكس هاي ديدني تهيه كرده بود كه در اظهارات خود گفته است: در طول زندگي خود چنين آرشيوي از عكس هاي ديدني و جالب را جمع آوري نكرده بودم. وي قبل از اين سفر ايران را كشوري اسلامي و داراي محدوديت هاي زياد مي دانست ولي اينك نظرش عوض شده است. «احمد قربان نفس اف» شاعر شهير تركمن پس از بازديد از كتابخانه مركزي آستان قدس رضوي گفته است: اين كتابخانه از اعتبارات فرهنگي جهان اسلام و قصر كتاب است و مسئولان تركمنستان بايد از كتابخانه هاي بزرگ و معتبري مانند كتابخانه آستان قدس رضوي الگو بگيرند.
و يا نويسنده و فولكورشناس تركمنستان، توسعه فرهنگي در ايران را بسيار خوب ذكر كرده است. برخي از اعضاي اين هيئت فرهنگي صحبت هاي خودشان با مسئولان و مردم ايران و بازديدهايشان از ايران اسلامي را به صورت مفصل در نشريات تركمنستان بيان كرده اند كه همه اينها ناشي از بازديد حقايق و واقعيت ها در ايران اسلامي است.
برخي از اين آقايان به قدري تبليغات رسانه هاي استكباري در آنها تاثير گذاشته بود كه وقتي چراغ هاي راهنمايي را در چهارراهها ديده بودند با تعجب مي پرسيدند آيا در ايران هم چراغ راهنمايي وجود دارد!؟ جاده ها، فضاهاي سبز، شهرسازي و بسياري از ديدنيهاي كشورمان كه اگر ميليونها تومان خرج تبليغات مي كرديم به اين راحتي نمي توانستيم نظرها را نسبت به ايران عوض كرده و يا واقعيت ها را منعكس نمائيم. اما دعوت از افرادي كه صاحب نظر هستند كاري كرد كه مردم تركمنستان پس از مطالعه نقد اين هنرمندان از ايران، علاقه مند سفر به ايران شده و تصميمات جديدي در جهت گردشگري در ايران بگيرند. عده اي از مردم تركمنستان كه در محيط كنسولگري ايران در عشق آباد جهت تهيه ويزا آمده بودند مي گفتند: مقالات نويسندگان و اظهارات آنها در مورد ايران ما را بر آن داشت تا جهت تهيه ويزا به اينجا آمده و تقاضاي ويزا كنيم و از مراكز فرهنگي و تاريخي ايران بازديد داشته باشيم.
وقتي عده اي ازهنرمندان پس از يك بار بازديد از ايران اسلامي اينگونه متحول شده و ايران را مهد تمدن- كشوري با فرهنگ غني- كشوري آزاد و فقط يك كتابخانه از دهها كتابخانه معتبر ايران را، اعتبار فرهنگي جهان اسلام مي دانند، اگر بارها به ايران سفر كرده و سفيران جمهوري اسلامي شوند آثار آن در ميان مردم عوام ديگر كشورها چگونه خواهد بود؟ تبليغي با اندك هزينه به نفع جمهوري اسلامي ايران.
وقتي با ابتكار سفارت ايران در تركمنستان اينگونه مي توانيم واقعيت هاي جمهوري اسلامي را در ميان مردم تركمنستان انعكاس دهيم چرا اينكار يك كار عمومي براي همه سفيران ايران در كشورهاي مختلف نباشد.
ما سال هاست واقعيت ها را بازگو مي كنيم ولي هميشه تبليغات منفي استكبار مردم ديگر ديار را در مورد ايران اسلامي بر سر دو راهي قرار داده است، اما اگر بتوانند واقعيت ها را ببينند ديگر راه مستقيم را خودشان خواهند شناخت.
كيكاووس خاكلي- خبرنگار كيهان در گنبدكاووس
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]