واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: چطور كوتاهي قد به عمر زياد ميانجامد؟
تحقيقات- همشهري آنلاين:
آيا تا به حال به اين نكته توجه كردهايد كه جوانترها و حتي ميانسالان از افراد پير خانواده قد بلندتر هستند؟
حتي اين موضوع تا جايي پيش ميرود كه تصور ميشود شما فكر كنيد هرچه افراد خانواده كوتاه قدتر باشند عمرشان طولانيتر است.
در حالي كه كوتاه شدن قد در افراد كهنسال بيشتر به تحليل رفتن استخوانها و ديگر اثرات كهولت سن باز ميگردد برخي از محققان ادعا ميكنند كه اين موضوع اصلا اتفاقي نيست. آنها مدعي هستند كه بسياري از افرادي كه كوتاه قد و جثه ريزتري دارند از افراد قد بلند بيشتر عمر ميكنند اما آيا واقعا اين موضوع صحت دارد؟
موضوع ارتباط سن بالا با قد كوتاه از مدتها قبل مطرح بوده است.مطالعات و تحقيقات هر دو وجه آن را تائيد ميكند. بر اساس تحقيق سازمان بهداشت جهاني زنان ژاپني ركورد پيرترين زنان جهان با ميانگين 86 سال را دارند و جالب آن است كه قد زنان ژاپني بين سالهاي 75 تا 79 سالگي بيشتر از 150 سانتيمتر نيست.
اين در حالي است كه ما تنها چند سانتيمتر از نسلهاي گذشته خود بلندتر هستيم و سعي ميكنيم زندگي بهتر و تغذيه بهتر از آنها داشته باشيم. در سال 1820 يك مرد آمريكايي به طور متوسط 39 سال زندگي ميكرد اما اكنون گزارش سازمان بهداشت جهاني اعلام ميكند كه اين ميانگين سن اكنون به 75 سال رسيده است.
يك رابطه جالب ديگر آن ارتباط كيفيت زندگي با رشد قد است. محققان معتقدند كه زمانهايي كه استرس در جامعه زياد است قد افراد به طور ميانگين كوتاهتر از زماني است كه آرامش در جامعه حكم فرماست.
پاسخي كوتاه در مورد ارتباط قد با سن
پس آيا اين حقيقت دارد كه افراد كوتاه قد عمر طولانيتري دارند؟ جواب كوتاه براي اين سوال "ممكن است" تعيين ميشود. در تمامي تحقيقات انجام شده حالتي مثبت و منفي در مورد اين ادعا بوجود آمده كه تائيد و يا تكذيب آن را غيرممكن كرده است.
آنچه مححقان به آن معتقدند آن است كه در برخي از افراد ژني وجود دارد كه باعث ميشود سير كهولت در آنها كندتر صورت بگيرد به اين معني كه سلولهاي آنهاديرتر پير ميشود و در همين حال رشد در آنها به كندي صورت ميگيرد و به اين علت سن بالاي آنها با قد كوتاهشان در ارتباط به نظر ميرسد.
اما تحليل نهايي چيست؟
قد و علل هاي بلندي و يا كوتاهي قد ممكن است يك مدرك براي عمر بلند در برخي از موارد خاص باشد و به خصوص در آنان كه ژن خاصي كه دانشمندان آن را كشف كردهاند وجود داشته باشند اما آنچه در علل طول عمر افراد بيان ميشود ژن آنها، نوع زندگي، وزن هنگام تولد ،نوع تغذيه در دوران كودكي، واكسنها و انتي بيوتيكها و حتي نوع رژيم غدايي عنوان شده است.
آنچه پزشكان و محققان به طور روشن به آن رسيدهاند اين است كه عمر طولاني افراد با تغذيه آنها در دوران جنيني و حتي نوزادي ارتباط داشته و آن را تائيد كرده است.
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 235]