واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: آغاز به كار چهاردهمين همايش ملي توسعه صادرات غير نفتي در تبريز 3 /9 درصد صادرات كشور به آذربايجان شرقي اختصاص دارد
تبريز-خبرنگار ابتكار-چهاردهمين همايش ملي توسعه صادرات غير نفتي صبح روز گذشته با حضور مسئولين محلي و كشوري در تبريز آغاز به كار كرد. محمد جهرمي وزير كارو امور اجتماعي در اين همايش از تصويب 77 ميليارد دلار صادرات غيرنفتي در طول برنامه پنجم توسعه خبرداد. وي با تاكيد بر محوريت توسعه صادرات براي دستيابي به اهداف سند چشم انداز 20 ساله نظام گفت: بايد با تكيه بر سياست هاي اصل 44 قانون اساسي مجموعه توان دولتي را به صحنه بياوريم و 3 هزار و 700 تا 4 هزار ميليارد دلار سرمايه گذاري جديد براي رسيدن به اين اهداف انجام شود. وي با اشاره به تراز مثبت بازرگاني كشور در 5 دهه گذشته يادآورشد: وقتي قيمت نفت افزايش پيدا كرد مشكلات و موانع ايجاد شد، اكنون 77 ميليارد دلار صادرات غيرنفتي را براي پايان برنامه پنجم توسعه به تصويب رسانده ايم. جهرمي افزود: با توجه به منابع غني كشور اين هدف دست يافتني است و نيازمند زيرساخت هايي است كه براساس استراتژي توسعه محور طراحي شده باشند و بايد نظام بانكي و ساختارهاي اداري خود را با هدف صادرات هماهنگ كنيم. وي در ادامه با تاكيد بر تقويت بانك توسعه صادرات براي افزايش صادرات كشور تصريح كرد: طي 3 سال گذشته به اين بانك 1/5 ميليارد دلار افزايش سرمايه اختصاص داده شده است و با توجه به سياست هاي صادرات محور بايد در زمان افزايش قيمت نفت اين رقم را تا 20 ميليارد دلار افزايش دهيم. وزير كار و امور اجتماعي با اشاره به صادرات 10/5 ميليارد دلاري تركيه به عراق گفت: ايران تنها 2/5 ميليارد دلار به عراق صادرات داشته است كه اين رقم با توجه به سابقه تاريخي، مذهبي، فرهنگي ايران و عراق قابل قبول نيست. جهرمي در ادامه با اشاره به فعاليت برخي از واحدهاي توليدي، 30 تا 50 درصد كمتر از ظرفيت آنها گفت: وزارت بازرگاني و وزارت صنايع بايد اطلاعات لازم را در اختيار متقاضيان براي ايجاد واحدهاي توليدي قرار دهند و تضمين كنند كه اين سرمايه گذاري ها تا حداقل 30 درصد صادرات داشته باشند. وي با اشاره به نقش اتاق هاي بازرگاني در توسعه صادرات يادآور شد: اتاق بازرگاني و فعالان بخش خصوصي بايد شركتي را تاسيس كنند و دولت نيز از حساب ذخيره ارزي به اين شركت كمك مالي كند تا در برخي از كشورها نمايشگاه دايمي تاسيس كند.
9/3 درصد صادرات غيرنفتي كشور به آذربايجان شرقي
تعلق دارد
همچنين استاندار آذربايجان شرقي در چهاردهمين همايش ملي توسعه صادرات غير نفتي كشور گفت: 9/3 درصد صادرات كشور به استان آذربايجان شرقي اختصاص دارد. عليرضا بيگي اظهار داشت: ما راهي جز تعامل با بازار دنيا نداريم و آن نيز نيازمند ساختار مطمئن تجاري در كشور است.وي ادامه داد: اين آثار به واسطه نقش قابل توجهي كه در صادرات غير نفتي دارد قريب به 9/3 صادرات كشور را سال گذشته به خود اختصاص داد.بيگي 39 درصد كالاي صنعتي، 14/4 كالاي شيميايي، 14/3 مربوط به فرش و صنايع دستي و مابقي را به ساير محصولات اين استان دانست.استاندار آذربايجان شرقي سهم اين استان در صادرات را در حال حاضر نسبت به سال 85 با دو درصد افزايش عنوان كرد و گفت: اين روند صعودي تلاش صادر كنندگان و توليد كنندگان استان است، به واسطه پتانسيل هاي موجود در اين استان قادر به ارتقاي سهم بيشتري از صادرات كشور هستيم.وي به موقعيت استراتژيكي و همجواري اين استان با قفقاز و خاورميانه اشاره كرد وگفت: كالاهاي توليدي اين استان از سوي كارآفرينان و مردم پر تلاش است كه دستاورد ارزشمندي را به همراه داشته است. همچنين رحيم صادقيان رئيس اتاق تبريز نيز در اين همايش با اشاره به برگزاري اولين دوره همايش توسعه صادرات غيرنفتي در سال 1374 گفت: صادرات غيرنفتي ايران در آن زمان 2 ميليارد دلار بود و اكنون پس از 14 سال از برگزاري اين همايش به بيش از 24 ميليارد دلار رسيده است كه 75 نوع كالاي ايراني به 105 كشور دنيا صادر مي شود. وي افزود: قطعنامه هايي كه در اين همايش تصويب شده است به دولت و مجلس ارائه و مورد تصويب و تاييد قرار گرفته است. صادقيان با اشاره به لايحه ماليات بر ارزش افزوده و اعتراض و تعطيلي بازاريان به اين لايحه گفت: اگر براي رفع اين مشكل فكري انديشيده نشود، بازار صنعتي نيز براي اعتراض به اين لايحه تعطيل مي شود.
57 درصد از صادرات غيرنفتي كشور منشا نفتي دارند
مسعود پزشكيان رئيس مجمع نمايندگان استان آذربايجان شرقي نيز ضمن تشريح ويژگي هاي اقتصادي اين استان در گذشته و موفقيت هاي چشمگير در توليد و صادرات خاطرنشان كرد: استان آذربايجان شرقي در اوايل انقلاب اسلامي دومين شهر صنعتي كشور بود و در بازار تبريز مهمترين معاملات و داد و ستدها شكل مي گرفت، در حالي كه شرايط فعلي استان چندان مطلوب نيست و به رتبه ششمين شهر صنعتي كشور رسيده ايم. وي با بيان اين مطلب كه براي رسيدن به بازار اقتصاد جهاني بايد به علم و دانش روز دنيا مسلح شويم تصريح كرد: اگر با سرانه فعلي كشور بخواهيم با كشورهاي منطقه رقابت كنيم، امكان پذير نخواهد بود، بنابراين براي خروج از وضعيت فعلي بايد به سمت اول شدن در منطقه پيش برويم و اين مهم نيز از طريق علم، ايمان و مشاركت همگاني ميسر خواهد شد. پزشكيان با اشاره به گزارش مركز تحقيقات مجلس شوراي اسلامي گفت: در 4 ماهه نخست سال جاري با وجود افزايش ارزش صادرات غيرنفتي كشور نسبت به دوره مشابه آن در سال قبل، 17/5 درصد بر كسري تراز غيرنفتي كشور افزوده شده است. همچنين ارزش واحد صادرات 30 درصد و ارزش واحد واردات 48 درصد رشد داشته كه نشان دهنده كاهش رابطه مبادلات تجاري است. وي ادامه داد: براساس آمار همين مركز 57 درصد از صادرات غيرنفتي كشور را ميعانات گازي و محصولات پتروشيمي با منشا» نفتي تشكيل مي دهد كه اين امر مطلوب نيست. محمد باقر صدري دبير چهاردهمين همايش توسعه صادرات غيرنفتي كشورنيز در سخناني محور اين همايش را تغيير و تحول در ساختارهاي اقتصادي كشور برشمرد و تصريح كرد: هدف ملي اين همايش براي توسعه صادرات كشور دسترسي به 70 ميليارد دلار صادرات غيرنفتي است كه در اين صورت كشور از اقتصاد تك محصولي نفتي رهايي پيدا مي كند. وي با اشاره به تحولات اقتصادي جهان و فروپاشي بخشي از نظام سرمايه داري از جمله نظام بانكداري، تاكيد كرد: اين تحولات نشان دهنده اين است كه اقتصاد كشور بايد از نفت جدا شده و از نفت به عنوان يك پشتوانه ملي براي توسعه كشور استفاده شود. به گفته صدري حجم صادرات غيرنفتي كشور از سال 73 تاكنون روند متغيري داشته است و تثبيت نرخ ارز نيز ضربه هولناكي به صادرات غيرنفتي كشور زد كه با تلاش هاي دولت هاي گذشته و فعلي اين ميزان صادرات به مرز 20 ميليارد دلار رسيده است. وي به هيات دولت پيشنهاد داد، در تنظيم برنامه توسعه پنج ساله كشور برنامه مدوني براي توسعه صادرات غيرنفتي كشور تنظيم كنند.
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]