واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: زمزمههاي نويد بخش براي آباداني ايران كوچك (كرج )
كرج منطقهاي خوش آب و هوا در غرب پايتخت ،آهنگ مهاجرتها جمعيت آن رااز ۱۴هزارو ۵۰۰نفر در ۵۰سال پيش به بيش از دو ميليون نفر در زمان حاضر رسانده است .
آمار ۵۰سال پيش نشان ميدهد، جمعيت تهران يك ميليون و ۵۰۰هزارنفر بوده و اكنون اين كلانشهر به حدود شش ميليون نفر رسيده است درحاليكه جمعيت كنوني كرج به نسبت آن زمان ۹۵برابرشده است .
مقام معظم رهبري در سفرسال ۷۵خود به شهرستان كرج ، با توجه به گوناگوني جمعيت و فرهنگ منطقه ،اين را ايران كوچك ناميد.
امروز ايران كوچك به همت دستان بزرگي براي خدمات رساني به جمعيتي كه از سراسر كشور به آن سرازير شده است ، نياز دارد.
هرچند استقرار تعدادي از مراكز و مووسسات كشوري از جمله مووسسه سرم سازي رازي ، تحقيقات اصلاح و تهيه نهال وبذر، مووسسه تحقيقات علوم دامي ، معاونت زيربنايي وزارت جهاد كشاورزي ، دانشگاههاي تربيت معلم ، هنر، پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران ، دانشگاه آزاد اسلامي و #;۱۶۰ مركز تربيت مربي كشور در كرج در ارتقاي سطح علمي ، تحقيقاتي و توسعه منطقه بيتاثير نبوده اما زيرساختهاي موجود در منطقه به تناسب نيازها نيست .
درخواستها ، گفتهها و بيان مشكلات از زبان مسوولان محلي در نشستها با مسوولان كشوري واستاني مبين آن است كه كرج ميليوني امروز به جهشي گسترده در بخش زيرساختهاي اداري و خدماتي نيازمند است .
اگرچه برخي كارشناسان ، مهاجرپذيري كرج را نوعي فرصت ميدانند اما درمقابل برخي ديگر ميگويند گرچه در بين جمعيت اين شهرستان نخبهها و استعدادهاي درخشان و باتجربه كم نيستند اما بايد بستر كار و فعاليت در منطقه فراهم شود تا چالشها به فرصت تبديل شود.
اين شهرستان درغرب استان تهران داراي مزيتهاي اقتصادي ، فرهنگي و اجتماعي فراواني است .
فعاليت بيش از دو هزار واحد توليدي و صنعتي كه در بين آنان صنايع مادر كم نيست از جمله مزيتهاي كرج به شمارمي رود.
وجود اراضي كشاورزي مستعد وباغات پرمحصول ميوه ازديگر شاخصهاي بالقوه و بالفعل اقتصادي در منطقه است .
موقعيت آب و هوايي اين منطقه بسترمناسب براي پرورش دام ، طيور و آبزيان بويژه صنعت طيور جديد نظير پرورش شترمرغ دركرج فراهم كرده است .
وجود جاده و رودخانه وسد اميركبير در مسير كرج چالوس خودآيينه تمام نمايي از زيباييهاي طبيعي را به نمايش گذاشته است .
امروز كرج مامن و استراحتگاه بسياري از شاغلان تهراني است و در واقع بخش عمده مشكلات پايتخت را بردوش ميكشد.
با اين حال كرج ميليوني اگرچه در سالهاي اخير گامهاي موثري در جهت توسعه حمل و نقل ريلي و شهري آن برداشته شده اما واقعيت اين است كه اين امكانات كافي نيست .
كارشناسان ميگويند: ساختار اداري كنوني شهرستان كرج در حد واندازه اين منطقه پرجمعيت نيست و با ادارات كوچك ، امكانات محدود و اختيارات كم مسوولان نميتوان پاسخگوي نيازهاي منطقه بود.
كرج ضمن اينكه بخشي از بار فرهنگي ، اجتماعي و اقتصادي تهران را به دوش ميكشد، مشكلات بزرگراه تهران قزوين و ۱۳استان شمال و غرب كشور را متحمل ميشود.
اين مشكل بويژه زماني بيشتر به چشم ميآيد كه تعطيلاتي طولاني در كشور پيش رو باشد.
ايجاد ترافيك سنگين در جاده كرج چالوس و بزرگراه تهران قزوين با مشكلات بزرگي براي منطقه همراه است .
همچنين با سنگين شدن ترافيك در مبادي كرج ، اين مشكل به داخل شهر نيز سرايت ميكند و از اين رو شهروندان كرجي ناخواسته با ترافيكي مضاعف مواجه ميشوند.
البته خبرهاي خوش مسوولان شهري و عمراني منطقه و كشوري بيانگر آن است كه تصميماتي براي برون رفت كرج از مشكلاتي نظير ترافيك و حمل ونقل در ماههاي اخير اتخاذ شده است .
احداث سه بزرگراه جديد در شهرستان كرج از مواردي است كه مسوولان خبر از اجراي آنها در آينده نزديك داده اند.
با اين اوصاف كرج اكنون در زمينه مراكز آموزشي ، بهداشتي درماني ، خدماتي ، فني و عمراني ، خدمات شهري و تامين آب شرب با استانداردها فاصله دارد.
كاوه حدادپور معاون اداري مالي و برنامه ريزي فرمانداري كرج در اين زمينه بيان داشت : تاكنون استانداري تهران ، نمايندگان مجلس وفرمانداري اقدامات زيادي براي رفع مشكلات كرج انجام داده اند.
وي گفت : مشكلات كرج فراتر از امكانات و اختيارات شهرستان است و اين منطقه نيازمند نگاه ويژه است .
حدادپور يادآور شد: سال گذشته حدود ۵۰۰ميليارد ريال اعتبار عمراني به اين شهرستان اختصاص يافت كه كمتر از سقف نيازها بود.
به گفته محمد جواد كوليوند فرماندار كرج ، اين شهرستان پل ارتباطي بين ۱۳استان كشور با تهران است و بايد اقدامات زيربنايي در آن شاخص باشد وي افزود: روند توسعه اين شهرستان با نرخ رشد جمعيت منطقه تناسب ندارد و بحث اشتغال يكي از مهمترين دغدغههاي مسوولان محلي و مردم است .
كوليوندگفت : اكنون كرج به خوابگاهي براي شاغلان تهران تبديل شده وحاشيه نشيني در آن رشد كرده است .
فرماندار كرج گفت : اميدواريم با ارتقاي ساختاراداري اين شهرستان گامهاي اساسي براي رفع مشكلات منطقه در كمترين زمان برداشته شود.
دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران در جريان سفر هفته جاري خود به كرج كه با هدف ديدار با كارگران واحدهاي توليدي و گشايش كارخانه نان صنعتي اين شهرستان انجام گرفت ، ازبرنامه ريزي براي ارتقاي ساختار اداري و تشكيلاتي كرج خبرداد.
اين خبر در صدر اخبار رسانههاي جمعي منطقه و كشور قرار گرفت و خوشحالي مردم اين شهرستان را درپي داشت .
پيش از اين نماينده مردم كرج در مجلس شوراي اسلامي اعلام كرد : طرح تاسيس استاني جديد در غرب تهران بتازگي وارد صحن مجلس شده است .
فاطمه آجرلو افزود: بر اين اساس طرح و نقشه اين استان كه شهرستانهاي غرب استان تهران را شامل ميشود در دست بررسي است .
وي تصريح كرد: در اولين گام ، طرح ارتقاي منطقه پرجمعيت فرديس كرج به شهرستان مورد موافقت نمايندگان مجلس قرار گرفت .
اگر چه آجرلو اشارهاي به جزييات بيشتر موضوع ارتقاي سياسي و جغرافيايي غرب تهران نكرد، اما پيش از اين بحث تاسيس استاني با نام البرز با مركزيت كرج در غرب استان تهران توسط نمايندگان اين شهرستان مطرح شد.
طبق پيش بينيها در صورت تاسيس اين استان ، شهرستانهاي ساوجبلاغ ، نظرآباد،شهريار، رباط كريم و كرج در جغرافياي سياسي و اجتماعي آن قرار مي گيرند.
با ارتقاي سطح تشكيلات اداري كرج و غرب تهران ، آينده خوبي فرا روي منطقه خواهد بود.
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]