تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، نيرنگباز، زيانبار و شكّاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816416049




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هفته كاهش اثرات بلاياي طبيعي/ خسارات حوادث، خشم طبيعت يا سهل‌انگاري بشر


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: هفته كاهش اثرات بلاياي طبيعي/ خسارات حوادث، خشم طبيعت يا سهل‌انگاري بشر
داخلي. اجتماعي. حوادث طبيعي.

از: مسعود وسيله‌ايردموسي
انسان‌ها از همان ابتداي آفرينش با حوادث گوناگون طبيعي و غير طبيعي سر و كار دارند و سالانه چندين هزارنفر از ساكنان كره خاكي براثر اين رويداد ها جان خود را از دست مي‌دهند.

براساس آمارهاي منتشره از سوي منابع رسمي در ‪ ۲۷‬سال گذشته ‪ ۳/۶‬ميليون نفر در دنيا بر اثر حوادث طبيعي جان خود را از دست داده و ‪ ۲۴۰‬ميليارد دلار خسارات مالي به بار آمده است.

هرچند وقوع بخشي از اين حوادث به ويژه وقايعي كه براثر فعل و انفعالات طبيعي روي مي‌دهد، اجتناب ناپذير هستند، اما انسان به عنوان اشرف مخلوقات با تدابير خود امكان كاهش خسارات و تلفات آن را دارد و بخش اعظمي ازاين حوادث غيرطبيعي نيز قابل پيشگيري هستند.

برخي از كارشناسان معتقدند وقوع بسياري از حوادث طبيعي نتيجه بي‌تدبيري انسان‌ها، توسعه پيامدهاي زيست محيطي ناشي ازتوسعه شتاب‌زده و زياده‌خواهي هاي انسان دوران حاضر و بهره‌برداري بي‌رويه و غير اصولي از منابع طبيعي است.

ايجاد گازهاي گلخانه‌اي اولين پيامد نامطلوب آلودگي به واسطه مصرف مواد نفتي براي تامين انرژي است كه سبب از بين رفتن لايه ازن و افزايش دماي كره زمين مي‌شود و به هم خوردن وضعيت اقليمي، خشكسالي، طوفان‌ها و سيل‌هاي شديد، فرسايش خاك، آتش‌سوزي جنگل‌ها و نظاير آن را به دنبال دارد.

پديده زيانبار تغييرات اقليمي در عصر حاضر گريبانگير كشورهاي مختلف شده و باافزايش دماي كره زمين يخ‌هاي قطبي در حال آب شدن هستند و درصورت ادامه اين روند براثر بالا آمدن سطح آب اقيانوس‌ها و درياها بسياري از كشورها در آينده به زير آب خواهند رفت كه آن هم سبب افزايش مهاجرت‌ها و كمبود آب و غذا خواهد شد.

تخريب منابع طبيعي شامل جنگل‌ها و مراتع كه از پيامدهاي نامطلوب توسعه صنعتي غيراصولي است، سبب بروز ناهنجاري‌هاي اقليمي و تغييرات آب و هوايي مي‌شود و خشكسالي نتيجه تخريب منابع طبيعي و استفاده بدون برنامه از امكانات خدادادي تجديدشونده است و يكي از پيامدهاي ناگوار پديده خشكسالي بروز سيل‌هاي ويرانگر مي‌باشد.

كارشناسان مي‌گويند: امكان وقوع حوادث طبيعي و به ويژه زمين‌لرزه در همه دنيا يك واقعيت است كه بايد با آن واقع بينانه برخورد و با پيشگيري و آمادگي، ايمني در برابر زمين لرزه را تضمين نمود.

به اعتقاد آنان، براي مقابله با اين پديده‌هاي طبيعي بايد به فكر كاهش عوارض ناشي از آن بود و خودداري از احداث ساختمان‌ها بر روي گسل، رعايت اصول صحيح در احداث سازه‌ها و مقاوم‌سازي، نظارت دقيق بر ساخت و سازها و برنامه‌ريزي مناسب شهري ازجمله راه‌هاي كاهش عوارض و خسارات ناشي از اين حوادث هستند.

به گفته مسوولان ذيربط كشور، ايران بعد از هندوستان، بنگلادش و چين رتبه چهارم را در قاره آسيا از نظر وقوع حوادث طبيعي به خود اختصاص داده است.

ساكنان استان اردبيل نيز همانند بعضي از نقاط كشورمان همه ساله شاهد وقوع حوادث طبيعي گوناگوني هستند كه تلفات و خساراتي برجاي مي‌گذارد و هر از چند گاهي گستردگي و شدت اين حوادث به اندازه‌اي مي‌رسد كه آن‌ها را براي هميشه در اذهان و تاريخ حوادث طبيعي دنيا ماندگار مي‌كند.

زنگ خطر سوانح طبيعي در گوشه و كنار استان اردبيل با وقوع حوادثي چون طوفان، زمين‌لرزه‌هاي خفيف و متوسط، سرماي شديد ، ريزش سنگين برف ، سيل ، خشكسالي ، آتش‌سوزي جنگل‌ها و مراتع ، رانش زمين ، صاعقه و ريزش تگرگ‌هاي درشت گاه و بيگاه نواخته مي‌شود.

علاوه بر ده‌ها گسل فرعي و كوچك مي‌توان از گسل‌هاي مهم استان اردبيل به گسل مغان، امتداد گسل ماسوله در شهر خلخال، گسل بين نير و سرعين، گسل آستارا و ايردموسي اشاره كرد.

براساس اعلام ستاد حوادث غيرمترقبه استان اردبيل پارسال ‪ ۱۵۳‬فقره زمين لرزه در استان با بزرگي دو تا ‪ ۵/۱‬درجه ثبت شد كه كانون همه آن‌ها استان اردبيل بوده است.

حوادث طبيعي به وقوع پيوسته در چند دهه اخير در استان اردبيل، نشان مي‌دهند كه شهرهاي اردبيل، نير و خلخال از نظر زلزله‌خيزي، مشگين‌شهر از نظر سيل خيزي، خلخال و گرمي از نظر رانش زمين و اردبيل و مشگين‌شهر از نظر طوفان و سرمازدگي نسبت به ساير نقاط استان استعداد بيشتري دارند، هر چند كه اين موضوع وقوع ساير پديده‌هاي ويرانگر طبيعي را در همه نقاط استان منتفي نمي‌كند.

زمين‌لرزه دهم اسفند ماه سال ‪ ۱۳۷۵‬خورشيدي نمونه‌اي از اين حوادث بود كه با ‪ ۷۶۰‬نفر كشته، صدها نفر مصدوم، ويراني ‪ ۲۳‬هزار واحد مسكوني و تلف شدن ده‌ها هزار راس از احشام به‌همراه چندين ميليارد ريال خسارت به تاسيسات زير بنايي به عنوان يكي از سهمناك‌ترين حوادث طبيعي استان اردبيل در تاريخ ثبت شد.

اين زلزله هشداري بود براي منطقه و باوجود اينكه تلفات سنگين آن دل‌ها را داغدار كرد سبب شد كه در ساخت و ساز واحدهاي تجاري و مسكوني روستاهاي ويران شده اصل مقاوم‌سازي تاحدودي رعايت شود.

هر چند كه بنياد مسكن انقلاب اسلامي تلاش وسيعي را براي بازسازي و مقاوم سازي منازل روستاييان شروع كرده اما هنوز وضع بناها در بعضي از نقاط روستايي استان مشابه وضعيت روستاهاي دامنه سبلان قبل از وقوع حادثه زلزله اسفند ماه ‪ ۱۳۷۵‬مي‌باشد.

مدير كل دفتر بازسازي و حوادث غيرمترقبه استان اردبيل مي‌گويد: استان در رديف ‪ ۱۰‬استان اول ايران از نظر وقوع حوادث طبيعي قرار دارد.

علي اسلامي، در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از سال ‪ ۱۳۷۴‬تا پايان سال گذشته ‪ ۳۲۷‬مورد حادثه از جمله خشكسالي، زلزله، سيل، تگرگ، رانش زمين، آتش‌سوزي، برف و سرمازدگي، آذرخش ، طوفان و سقوط بهمن در اين استان روي داده است.

او گفت: ‪ ۹‬هزار ميليارد ريال خسارت و ‪ ۸۳۱‬نفر كشته در اين مدت آماري است كه ميزان حادثه خيزي در استان را نشان مي‌دهد.

وي افزود: در سال‌هاي عادي حدود چهار درصد از خسارات وارده براثر حوادث طبيعي در كشور به استان اردبيل مربوط مي‌شود.

اسلامي، خسارات وارده بر اثر حوادث طبيعي در كشور را سالانه بين ‪ ۵۰‬هزار ميليارد تا يكصد هزار ميليارد ريال ذكر كرد و گفت: به لحاظ اينكه اين رقم بسيار سنگين است، اعتبارات دولتي اختصاص يافته به بخش حوادث غيرمترقبه قادر به جبران خسارات وارده نمي‌باشد.

او افزود: اعتبارات اختصاص يافته به بخش حوادث غيرمترقبه كشور ‪ ۱/۲‬كل بودجه كشور را تشكيل مي‌دهد كه آن هم به ناچار براي مواقع ضروري از جمله بروز حوادث بزرگي چون زمين‌لرزه‌ها و طوفان‌هاي مخرب هزينه مي‌شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، اسلامي گفت: به همين دليل نهادينه شدن فرهنگ بيمه تاسيسات و محصولات كشاورزي درمقابل حوادث در بين مردم استان اردبيل ضرورت دارد.

وي مي‌گويد: سهميه استان اردبيل براي مقاوم‌سازي واحدهاي مسكوني روستايي ‪ ۱۵‬هزار منزل در سال است.

وي معتقد است: فرهنگ جلوگيري و يا كاستن از وارد شدن تلفات جاني و خسارات مالي هنگام بروز حوادث طبيعي در بين مردم بايد نهادينه شود و اين مهم با توجه به رعايت اصل مقاوم‌سازي ساختمان‌ها، خودداري از قرار گرفتن در مسيرهاي سيل پس از مشاهده علايم وقوع بارندگي‌هاي شديد، خودداري از قرار گرفتن در فضاي باز هنگام وقوع رعد و برق‌هاي شديد و طوفان، احتياط در افروختن آتش در مناطق جنگلي به‌منظور جلوگيري از سرايت آن و تلاش در حفظ جنگل‌ها و مراتع كه نقش به سزايي در پيشگيري از سيل دارند، عملي مي‌شود.

سرپرست جمعيت هلال احمر استان اردبيل هم گفت: حوادث طبيعي در صورتي كه به شيوه صحيح مديريت و كنترل شوند و درصورت رعايت موارد ايمني و آمادگي كافي در مقابل آن‌ها براي جوامع بشري نعمت محسوب مي‌شوند.

سيدفخرالدين زاهد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اغلب حوادث طبيعي از قبيل طوفان و زلزله قابل تغيير و جلوگيري نيستند و انسان و طبيعت را از آن‌ها گريزي نيست اما بشر با آمادگي كافي در مقابل اينگونه حوادث مي‌تواند آن‌ها را مديريت و ميزان خسارات را به كمترين حد كاهش دهد.

او معتقد است: بسياري از ساختمان‌ها و بناهاي اين استان از استحكام مناسبي در برابر وقوع حوادث طبيعي احتمالي برخوردار نيستند.

وي افزود: در صورت وقوع حوادث احتمالي از جمله يك زمين‌لرزه بالاي پنج ريشتري مشكلاتي از قبيل تخريب ساختمان‌ها به ويژه در نقاط روستايي ايجاد خواهد شد.

به گفته‌ي او، از سويي اغلب مراكز حساس و حياتي استان نيز كه بايد در مواقع بروز حوادث براي انجام تداركات، پشتيباني و امدادرساني از آمادگي كافي برخوردار باشند، از درصد استحكام مناسبي برخوردار نيستند.

وي با اين حال يادآور شد: جمعيت هلال احمر استان آمادگي كافي براي انجام عمليات امداد و نجات در مواقع بروز حوادث گوناگون طبيعي را دارد.

او گفت: سه هزار و ‪ ۳۰۰‬امدادگر تا پايان امسال توسط اين جمعيت آموزش مي‌بينند و آموزش، تجهيز و سازمان‌دهي اين تعداد امدادگر در يكصد تيم ‪۳۳‬ نفره برنامه‌ريزي شده است.

وي اظهارداشت: اين افراد در مراكز بخش‌ها، دهستان‌ها، روستاهاي سخت گذر، ‪ ۱۵۰‬روستاي فاقد خانه بهداشت و در ‪ ۱۵‬محله شهر اردبيل و در محلات ديگر شهرهاي استان آماده كمك رساني به آسيب ديدگان در حوادث طبيعي احتمالي، حوادث رانندگي و ارايه كمك‌هاي اوليه پزشكي و آموزش‌هاي بهداشتي خواهند بود.

به گزارش خبرنگار ايرنا زاهد گفت: از ابتداي تاسيس جمعيت هلال احمر استان اردبيل تاكنون ‪ ۶۱‬هزار نفر امدادگر توسط اين جمعيت به شكل سازمان يافته آموزش‌هاي مربوط به امدادرساني به حادثه ديدگان حوادث طبيعي و نيز كمك‌هاي اوليه را گذرانده‌اند.

وي افزود: با توجه به شعار جمعيت هلال احمر استان كه بايد براي هر خانواده يك امدادگر وجود داشته باشد و در نظر گرفتن يك ميليون و ‪ ۲۲۵‬هزار نفر جمعيت استان اردبيل بايد در استان دست كم ‪ ۲۲۰‬هزار امدادگر سازمان يافته وجود داشته باشد.

او گفت: جمعيت هلال احمر در استان اردبيل ‪ ۹‬شعبه دارد كه در هر كدام از آن‌ها دو تيم ‪ ۳۳‬نفره حضور دارند و در هر لحظه در صورت وقوع حوادث طبيعي احتمالي بيش از ‪ ۸۵‬درصد از امدادگران در مدت ‪ ۱۵‬تا ‪ ۲۰‬دقيقه پس از اولين لحظات فراخوان در محل حادثه حضور مي‌يابند.

وي از مردم و مسوولان استان اردبيل خواست تا عيد نوروز امسال و پايان آموزش يكصد تيم امدادي، جمعيت هلال احمر استان اردبيل را ياري دهند و دعوت اين جمعيت را براي حضور در كلاس‌ها قبول نمايند.

استان اردبيل تا پايان سال ‪ ۱۳۸۶‬داراي يك ميليون و ‪ ۲۲۵‬هزار و ‪ ۳۴۸‬نفر جمعيت بوده كه حدود ‪ ۵۷‬درصد از آنها در شهرها و بقيه در يك هزار و ‪۸۰۰‬ روستا سكونت دارند.ك/‪۴‬
 چهارشنبه 24 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 322]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن