واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با ارايه توضيحات فتاح در جلسه علني مجلس؛ نماينده سقز و بانه قانع شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
نماينده سقز و بانه از پاسخ وزير نيرو به سوال خود قانع شد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پرويز فتاح، براي پاسخ گويي به سوال فخر الدين حيدري، نماينده مردم سقز و بانه در جلسه علني امروز مجلس حضور يافت.
حيدري پس از طرح سوال خود در خصوص تاخير در راه اندازي سد چراغ رييس در استان كردستان و توضيحات وزير نيرو اعلام كرد كه از پاسخ فتاح قانع شده است.
حيدري در سوالش با انتقاد از بي توجهي به اعتبارات كردستان در زمينه سد سازي گفت: مدتها است كه آب موجود در سدهاي استان پس از بهره برداري از سدها به استان هاي ديگر مي رود.
نماينده سقز و بانه با بيان اين كه اين سومين باري است كه سوالش از وزير نيرو در مجلس مطرح مي شود گفت: وزير نيرو در مورد قبلي وعده دادند كه در متمم بودجه سال 85 و نيز اعتبارات خشكسالي، كمبود اعتبارات طرح هاي سد سازي در استان كردستان را جبران كنند كه هيچ كدام از اين وعده ها محقق نشد.
وي افزود: تاكنون اعتباري اضافه بر اعتبارات مصوب وتخصصي به طرح ساخت سد چراغ رييس كردستان اختصاص نيافته و حتي اين تخصيص برابر با تخصيص كشوري نبرده است.
نماينده سقز و بانه با اشاره به گذشت پنج سال از آغاز اجراي طرح ساخت سد چراغ رييس گفت: در حالي كه براساس پيش بيني ها قرار بر اين بود كه اين سد تاكنون 80 درصد پيشرفت فيزيكي داشته باشد، اما تنها 18 درصد از عمليات ساخت اين طرح انجام شده است و لذا با اين روند اجراي كامل آن 15 سال طول مي كشد.
پرويز فتاح وزير نيرو نيز در پاسخ به سوال حيدري احداث و راه اندازي سد چراغ رييس در استان كردستان را دين خود به كساني دانست كه در هشت سال جنگ تحميلي در اين استان به شهادت رسيدند.
وزير نيرو اضافه كرد كه اعتبارات تخصيصي به اين سد در سه سال گذشته 75 درصد افزايش يافته است كه نسبت به افزايش بودجه بخش آب در قانون بودجه افزايش منطقي است.
فتاح تاكيد كرد كه اعتبار اختصاصي به احداث سد چراغ رييس متناسب با رشد بودجه آب كشور بوده است.
وزير نيرو همچنين با اشاره به واگذاري احداث اين سد به قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا، اظهارداشت: گرچه پيمانكار در ابتدا قبول كرد كه بدون دريافت پيش پرداخت آن را احداث كند، اما پس از آغاز عمليات از وزارت نيرو پيش پرداخت مطالبه كرده است.
فتاح رقم پرداختي به پيمانكار براي احداث اين سد را تا پايان سال گذشته 15 ميليارد ريال برآورد كرد و گفت: امسال نيز 12 ميليارد ريال به عنوان پيش پرداخت به پيمانكار سد چراغ رييس پرداخت شده و تا سه ماه آينده حدود 13 ميليارد ريال ديگر به اين سد اختصاص خواهد يافت.
وزير نيرو احداث اين سد را براي آب رساني به شهرها و روستاهاي استان كردستان و به ويژه سقز و بانه ضروري دانست.
وزير نيرو همچنين به اقدامات انجام شده در خصوص تامين آب استان كردستان اشاره كرد وگفت: گرچه اقدامات خوبي در زمينه مهار آب ها در كردستان صورت گرفته، اما خشكسالي سال گذشته و امسال مزيد بر علتها شده و بر مشكلات تامين آب منطقه افزوده است.
فتاح اظهار داشت: هم اكنون وزارت نيرو در تلاش است تا سه سد را در استان كردستان به بهره برداري برساند.
به گفته وزير نيرو هم اكنون چهار سد در استان كردستان در دست ساخت مي باشد و احداث سه سد نيز در دست مطالعه است.
فتاح ابراز اميدواري كرد كه بتوان چهار سد مورد نظر را به لحاظ ساخت به وضعيت مطلوبي رساند تا ساخت سدهاي جديد در استان آغاز شود.
فتاح هم چنين درباره سهم استان كردستان از رقم 400 ميليارد تومان اختصاصي براي تامين آب شرب شهرها و روستاها اظهار داشت: اين رقم براي تامين آب شرب شهر و روستا در نظر گرفته شده و براي سرمايه گذاري در پروژه ها نبوده است.
فتاح تاكيد كرد كه تامين آب استان كردستان براي وزارت نيرو از اهميت بالايي برخوردار است و اين وزارت خانه برنامههاي متعددي را براي تامين آب اين استان و نيز مهار آب هاي زير زميني در دست اجرا دارد.
وزير نيرو از نمايندگان خواست تا با افزايش اعتبار بخش آب در بودجه سال 1388 امكان بهره برداري و اتمام پروژه هاي مربوط به بخش آب را در كشور فراهم كنند.
پس از توضيحات وزير نيرو حيدري از پاسخ وزير قانع شد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]