تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837794185




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ناو شکن چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: نگاهی به ناوشکن ها و تاریخچه آنها

در فرهنگ واژگان دریایی destroyer یا ناوشکن به ناو جنگی سریع، با مانور پذیری و پایداری بالا گفته می شود که برای اسکورت و نگهبانی از کشتی های بزرگتر در یک ناوگان یا گروه جنگی در مقابل قایق ها و زیردریایی های دشمن استفاده می شود.


تاریخچه ناوشکن ها

پیدایش ناوشکن به بعد از جنگهای داخلی شیلی(1891) و در طی جنگ چین و ژاپن(1894-1895) به وسیله بریتانیا بر می گردد. در آن کشمش نوع جدیدی از کشتی جنگی که کوچک، بسیار موثر و چابک بود بوجود آمده بود که قایق اژدر انداز ( به سری مقاله های قایقهای اژدر انداز توجه کنید) نام داشت. این قایقهای کوچک سریعتر از ناوهای بزرگ بودند و با چابکی زیاد به آنها نزدیک شده و با استفاده از اژدر های خود این ناوها را مورد هدف قرار داده و به سرعت از صحنه فرار می کردند. این قایقها با وجود برد کم به همراه ناوگان کشتی های بزرگ در صحنه نبرد حضور داشته و بعنوان مهاجم مکمل ناوهای جنگی که نقش ضربتی مقابل را بر عهده داشتند عمل می کردند. بدین سان مدافعان نیز در مقابل دو هدف قرا می گرفتند که قایقهای اژدر پرتاب کن هم سریع و به خاطر ارزان بودنشان بسیار بی محابا حمله می کردند. برای مقابله با این قایقها که واقعاً دردسر ساز بودند به سلاحی مطمئن نیاز بود.




در نتیجه گونه از ناو جنگی با نام نابود کننده قایق اژدر انداز (Torpedo Boat Destroyer) طراحی و ساخته شد. این کشتی ها به همان اندازه قایق های اژدر پرتاب کن سریع بودند و فرق عمده آنها جایگزینی مسلسل و توپ به جای اژدر بود. این ناوچه ها در بین کشتی های بزرگ بوده و مانع نفوذ قایقهای اژدر انداز می شدند. این ناوچه ها خالی از اشکال نبودند و با وجود دفاع خوب در مقابل قایقهای اژدر انداز به هنگام دوری از ناوگان خودی طعمه کشتی های بزرگ دشمن می شدند. به همین دلیل غالباً اژدرهایی روی آنها نصب می شد. مشکل دیگر این بود که قایقهای اژدر پرتاب کن برد کمی داشتند. اما در مقابل چون ناوشکنها همواره محافظ ناوهای بزرگ بودند باید دارای بردی برابر با آنها می بودند که همین باعث بزرگی این ناوچه ها و در نتیجه کاهش سرعت آنها می شد. نخستین طراحی یک ناوشکن موثر با برد و سرعت مناسب دو ناوشکن کلاس هوک (غارت) نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا بود که در سال 1893 به آب انداخته شد. بعدها ناوشکن ها وظیفه قایق های اژدر انداز کوچک را بر عهده گرفتند و با اژدر به ناوگان دشمن حمله می کردند، مانند حمله ویرانگر ژاپنیها به ناوگان روسیه در بندر آرتور در آغاز جنگ ژاپن-روسیه در سال 1904 و صحنه های نبرد جنگ جهانی دوم در اقیانوس آرام. اما تهدید جدید برای ناوشکن ها در جنگ جهانی اول با معرفی سلاحی جدید به نام زیر دریایی پدیدار شد. در واقع زیر دریایی یا قایق یو (U-Boat) نوعی قایق اژدر انداز بود که می توانست مدتی در زیر آب بماند ( البته زیر دریایی های آن زمان) و بدین ترتیب با پنهان شدن در عمق دریا از مسلسلهای ناوشکن ها در امان مانده، زیر آبی خود را به ناوشکن ها و دیگر ناوها رسانده و اژدرهای خود را شلیک می کردند. همین باعث پیشرفت و تکامل سریع ناوشکن ها در طی جنگ شده و تجهیزات و سامانه هایی مانند سونار و عمق سنج برای مقابله با تهدید های جدید به کار گرفته شد. در جنگ جهانی دوم تهدید ها بیشتر شد. زیر دریایی ها قوی تر شده و از سویی دیگر هواپیما ها بعنوان یکی از مهمترین سلاح های دریایی به کار گرفته شده بودند. دوباره مطالعات برای مقابله با این خطرات آغاز شد. در نتیجه این مطالعات ناوشکن ها با توپهای زد هوایی و رادار در کنار توپهای قبلی، عمق سنج و اژدر ها تجهیز شدند. از آن زمان ناوشکن ها به کشتی هایی چند منظوره تبدیل شده بودند که خود آن قدر گرانتر شده بودند که دیگر سلاحی مناسب برای محافظت از ناوهای دیگر نبودند. چون خود هدف ارزشمندتری بودند! همین زمینه ساز معرفی ناوچه های جنگی کوچکتر و ارزانتر زد زیر دریایی توسط نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا شد که ابتدا کاروِت و سپس فریجت یا ناوچه محافظ نامیده شدند.

Army.blogfa.com






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن