واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: كمك به مدرسه؛ داوطلبانه يا اجباري؟
عمومي- علياصغر محمدي:
قائم مقام وزير آموزش و پرورش گفت: اساس كار انجمن اوليا و مربيان در مدارس، كمك گرفتن فكري و مالي از والدين دانشآموزان است.
ابوالفضل خادميان اساس كار انجمن اوليا و مربيان را كمك گرفتن از والدين بيان كرد و از اينكه در جامعه، اين انجمن را با پول ميشناسند، انتقاد كرد. وي تأكيد كرد: اين نوع نگرش، ظلم نسبت به انجمن اوليا و مربيان است. البته وي توضيح نداده است اين نگرش بهدنبال چه عواملي بودهاست.
به جرات ميتوان گفت كه عملكرد انجمنهاي اوليا و مربيان در مدارس باعث بهوجود آمدن اين نگرش شدهاست. در اين ميان، دريافت پول اجباري از والدين در مدارس نقش پر رنگ تري داشته است. رئيس سازمان مركزي انجمن اوليا و مربيان با اشاره بر بروز برخي اشتباهات تصريح كرد: حساب 2020 (دريافت كمكهاي مردمي - داوطلبانه!) كمر انجمنهاي اوليا و مربيان را شكسته است.
در اين مدت كه از عمر انجمن اوليا و مربيان ميگذرد، جذب كمكهاي مالي داوطلبانه! نسبت به ساير وظايف و كاركردهاي اين نهاد برجستهتر بوده و به همين علت هر وقت دعوتنامهاي از سوي مسئولان مدرسه براي والدين فرستاده ميشود، نزد خانوادهها به مثابه گرفتن اجباري پول تلقي ميگردد.
خادميان يادآور شد: كمك اوليا به مدرسه فقط مالي نيست، بلكه كمك فكري، امكاناتي و تخصصي نيز هست.
قائم مقام وزير آموزش و پرورش مطابق معمول اعلام كرد: اخذ اجباري وجه از اوليا در هر موردي در كل سال تحصيلي ممنوع است و با اين موضوع بهشدت برخورد ميشود. اين در حالي است كه هماكنون در اغلب مدارس به عناوين مختلف از والدين كمك داوطلبانه! دريافت ميشود. در سالهاي اخير بحثهاي فراواني در باره ممنوعيت دريافت اجباري پول از دانشآموزان مطرح شده است. دستورالعملها و بخشنامههاي فراواني نيز به مديران مدارس ابلاغ شده است، با وجود اين دريافت پول در مدارس ادامه دارد.
وي تبصره 8 قانون شوراها مصوب مجلس را بهانه گرفتن پول از مردم در مدارس دانست و ادامه داد: در اين تبصره به صراحت عنوان شده كه مردم ميتوانند بهصورت اختياري به آموزش و پرورش كمك كنند.
ظاهرا برداشت قائم مقام وزير آموزش و پرورش و والدين دانشآموزان از واژه كمكهاي داوطلبانه متفاوت است يا اينكه براي اين واژه در وزارت آموزش و پرورش تعريف ديگري وجود دارد.
مدير يك مدرسه راهنمايي در اينباره به همشهري گفت: هر سال بخشنامه ميدهند كه هنگام ثبت نام پول نگيريد، ولي مسئولان آموزش و پرورش در نشستهاي داخلي تاكيد ميكنند كه پول بگيريد، فقط بدون سر و صدا!
به گفته وي، بخشنامهها تنها در حد حرف است و در عمل ضمانت اجرايي ندارد.
از طرفي، مديران مدارس بلاتكليف هستند كه پول بگيرند يا نگيرند؛ اگر نگيرند نميتوانند مدرسه را اداره كنند و مشكلات سال گذشته بروز ميكند. اگر هم پول بگيرند براساس بخشنامه وزارت آموزش و پرورش متخلف محسوب ميشوند.
ابلاغ و اعلام اين قبيل دستورالعملها و بخشنامهها از سوي وزارت آموزش و پرورش همواره در مرحله اجرا با اشكالات جدي و تناقضهاي فراواني مواجه ميشود كه نشان از جدي نبودن مسئولان آموزش و پرورش در پيگيري مصوبات و دستورات خود دارد.
كم توجهي وزارت آموزش و پرورش به مشكلات مدارس و تامين اعتبارات مورد نياز براي رفع بخشي از نيازهاي مدارس، باعث شده كه مديران مدارس خود مجبور شوند با انواع شيوهها و روشها كمكهاي مالي را بابت تامين هزينههاي مدرسه از والدين دانشآموزان بگيرند.
حرفه و شغل؛ اساس كمك به مدرسه براي چندمين بار مديركل جذب مشاركتهاي مردمي انجمن اوليا و مربيان از تدوين و ابلاغ شيوهنامه ساماندهي كمكهاي والدين دانشآموزان تا اواخر مهر ماه خبر داد.
به گزارش مهر، محمد علي لقايي گفت: بر اين اساس والدين باتوجه به حرفه و شغل خود ميتوانند به مدارس كمك كنند و مسئولان مدارس والدين را طبق حرفه و شغل تقسيمبندي ميكنند.وي ادامه داد: بعد از اينكه والدين دانشآموزان زير مجموعه هر يك از گروههاي شغلي قرار گرفتند، به تصميمگيري در امور مربوطه و درنهايت ارائه راهكار ميپردازند تا در زمينههاي مختلف به مدرسه كمك كنند.
مديركل مشاركتهاي مردمي انجمن اوليا و مربيان با ابراز اميدواري مبني براينكه ساماندهي تخصصهاي اولياي دانشآموزان موجب مشاركت بيشتر خانه با مدرسه شود، اظهار داشت: قطعا با اجراي اين طرح، آموزش و پرورش رويكرد مردمي بيشتري را بهخود ميگيرد.
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]