واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: ضرورت استفاده از تكنولوژي جديد براي كاهش مصرف انرژي
يك كارشناس صنعتي تاكيد كرد:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: يك كارشناس صنعتي معتقد است: با استفاده از تكنولوژيهايي جديد مي توان مصرف انرژي در كشور را به اندازه اي كاهش داد كه از قطعي گاز صنايع و واحدهاي توليدي در فصول سرد سال جلوگيري شود.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران،"مجيد دانشور" كارشناس بخش صنعت با بيان اين مطلب افزود: در حالي كه سال گذشته بالغ بر چهار هزار و پانصد وهشتاد و يك واحد صنعتي جديد به شبكه گاز طبيعي كشور متصل شدند و تعداد صنايع بزرگ برخوردار ازنعمت گاز به بيشتر از 17 هزار واحد رسيده است بايد تدابيري اتخاذ شود تا از تعطيلي اين واحدها به دليل قطعي گاز ممانعت به عمل آيد.
وي افزود: گاز رساني به واحدهاي صنعتي كشور در سال 86 با رشد 26 درصدي مواجه بوده است و اين موضوع نشان مي دهد با توجه به تجهيز بسياري از واحدهاي صنعتي كشور به سوخت گاز طبيعي و رشد شديد مصرف در اين بخش زمستان امسال نيز با مشكلات حادتري مواجه خواهيم شد.
دانشور تصريح كرد: با توجه به اينكه بخش توليد و صنعت نقش مهمي را در اقتصاد كشور ايفا مي كند بايد تدابيري را اتخاذ شود تا مصرف انرژي در ساير بخش هاي كاهش يافته و زمينه گازرساني به صنايع فراهم شود.
مدير عامل گروه صنعتي پاد رعد افزود: در حال حاضر بيشتر ميزان مصرف گاز كشور مربوط به بخش گاز ساختمان است و در عين حال بيشترين ميزان انرژي در اين بخش اتلاف مي شود و در حالي كه راهكارهاي متعددي براي كنترل مصرف انرژي در اين بخش وجود دارد متاسفانه اقدام موثري در اين زمينه صورت نمي گيرد.
علي ستاري قائم مقام اين گروه صنعتي نيز با بيان اينكه مديريت مصرف انرژي در بخش ساختمان نيازمند فرهنگ سازي عمومي است، خاطر نشان كرد: به عنوان مثال با استفاده از شيرهاي ترموستاتيك و نصب آن بر روي رادياتورهاي خانگي مي توان مصرف گاز در بسياري از ساختمانها را تا سقف 50 درصدي كاهش داد تا از قطعي گاز صنايع نيز جلوگيري شود.
وي با بيان اينكه شيرهاي ترموستاتيك در زمينه مصرف گاز نقش لامپهاي كم مصرف در بخش برق را ايفا مي كنند، تصريح كرد: بر اساس برآوردها هر شير ترموستاتيك طي هر دور سرمايش هزينه خود را پوشش مي دهد و در نهايت براي مصرف كننده درآمد ايجاد مي كند.
ستاري افزود: شيرهاي ترموستاتيك با كنترل دماي محيط باعث مي شوند با هر يك درجه كاهش دماي محيط تا سقف شش درصد صرفه جويي گاز محقق شود.
وي گفت: بر اساس آمارهاي موجود هم اكنون 75 ميليون متر مربع ساخت و ساز در كشور وجود دارد كه 22 درصد آنها داراي سيستم حرارت مركزي (رادياتور) است و به عبارتي يك ميليون و 155 هزار بلوك رادياتور در آنها مصرف شده است.
وي ادامه داد: اگر در تمام اين رادياتورها از شيرهاي ترموستاتيك استفاده شود با توجه به كاهش 50 درصدي مصرف انرژي از به كار گيري اين شيرها مي توان مصرف گاز بخش ساختمان را كاهش داد و به جلوگيري از قطعي گاز صنايع كمك خواهد كرد.
ستاري افزود: در سال 87 با احتساب نفت بشكه اي 120 دلار معادل 10 ميليارد دلار پرت حرارتي فقط در بخش ساختمان داريم كه با نصب تجهيزاتي مانند شيرهاي ترموستاتيك صرفه جويي بالايي صورت خواهد گرفت.
وي گفت: امسال نيز بالغ بر 500 ميليون متر مربع گاز در كشور توليد شده كه ميزان مصرف نيز حدود 700 ميليون متر مكعب برآورد شده كه اين موضوع نشان مي دهد با توجه به فرا رسيدن فصل سرما مقدار زيادي تراز منفي وجود دارد.
انتهاي پيام//
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 416]