واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس شانزدهمين نمايشگاه قرآن عنوان كرد: كمبود اعتبارات و نامناسب بودن مصلاي بزرگ تهران
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب
محمدعلي خواجهپيري از برگزاري نمايشگاه قرآن به عنوان يك سرمايهگذاري ياد كرد و خواستار توجه بيشتر نظام به اين مقوله شد، تا حداكثر برنامهها اجرا شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگ و ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مديركل مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني كشور و رييس شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم امروز (سهشنبه، 23 مهر) در نشست خبري بررسي عملكرد شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، كمبود اعتبارات و همچنين نامناسب بودن مصلاي بزرگ تهران براي برگزاري نمايشگاه قرآن را به عنوان دليل اجرا نشدن 70درصد از برنامههاي مصوب دانست و تأكيد كرد: برنامههايي كه در اين نمايشگاه اجرا شد، 30درصد برنامهها بوده است و در صورت برطرف شدن دو مشكل اعتبارات و مكان برگزاري نمايشگاه، انتظار ميرود نمايشگاه در سطح كمي و كيفي بهتري برگزار شود.
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با تشريح مشكلات مصلاي بزرگ تهران به عنوان مكان برگزاري نمايشگاه بينالمللي قرآن، از كمبود فضاي لازم، مشكلات صوتي و نيز نبود سيستم گرمايشي و سرمايشي مناسب در مصلا به عنوان موانع برگزاري بهتر نمايشگاه ياد كرد.
او دربارهي اعتبارت برگزاري نمايشگاه نيز خاطرنشان كرد: اعتبارات نمايشگاهي با اعتبارت قرآني جدا از هم است. در اين چند سال اخير ما در بخش اعتبارات قرآني با افزايش بودجه روبهرو بودهايم و در بخش اعتبارات نمايشگاهي با مشكل روبهروييم. درواقع به نمايشگاه چهاردهم يكونيم ميليارد تومان، نمايشگاه پانزدهم دوميليارد تومان و نمايشگاه شانزدهم دو ميليارد و 600 ميليون تومان بودجه اختصاص داده شده است، كه بخشي از اين اعتبارات هم به 30 نمايشگاه استاني قرآن كريم و 200 نمايشگاه شهرستاني اختصاص پيدا ميكند، كه اين به جايي نميرسد. ما امسال به شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، دوميليارد تومان بودجه اختصاص دادهايم، كه در مقايسه با برنامههايي كه داريم، كم است. البته مجلس قول داده است كه سهم اين اعتبارات افزايش يابد. از سويي ما 400 ميليون تومان براي برنامهي شب آفتابي هزينه كردهايم كه اين را هم بايد در نظر داشت. در عين حال، اگر جايي گير كرده و با مشكل اعتبارات مواجه شدهايم، برنامه را حذف كرده و سعي نكردهايم كه آن را لاغر و كوچك كنيم.
رييس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني در ادامه از شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم به عنوان نقطهي عطفي در فعاليت نمايشگاه ياد كرد و با تأكيد بر تفاوت جدي اين دوره از نمايشگاه با دورههاي قبلي، تصريح كرد: در نمايشگاه شانزدهم از جهت محتوا، تفاوت جدي را شاهديم و درواقع، بحث تفرج ديني و معنوي نمايشگاه نتيجهي ثانوي فعاليت نمايشگاه است و شأن اول آن، ترويج آموزههاي ديني و كلام وحي است. من خودم قائل به دادن نام نمايشگاه نيستم و تنها عنوان نمايشگاه را به عنوان شناسنامهي آن نگه داشتهايم و به اعتقاد من، اين جشنوارهي معنوي ملي است؛ چنانچه رييس مجلس شوراي اسلامي نيز تأكيد كرد كه اين يك مانور معنوي ملي است و نه يك نمايشگاه صرف. در اين دوره، يكي از شعارهاي ما، توسعهي فرهنگ قرآني در زندگي مردم بوده است و در بخشهاي مختلف اين را دنبال ميكرديم.
او در ادامه به تبيين چگونگي اجراي توسعهي فرهنگ قرآني در زندگي مردم، در بخشهاي مختلف پژوهش، ترجمه و ناشران پرداخت.
خواجهپيري با انتقاد از بخش ناشران مكتوب در ارائهي برخي آثار متناسب با قرآن و فعاليتهاي قرآني و آموزههاي كلام وحي، بر اين مسأله تأكيد كرد كه نمايشگاه قرآن با نمايشگاه كتاب فرق دارد.
او نمايشگاه قرآن را محملي براي فراهم آوردن كتابهاي حوزهي قرآني دانست و افزود: مردم براي تهيهي كتابهاي قرآني در نمايشگاه حضور دارند؛ به همين دليل، اجازه نميدهيم هر كتابي در نمايشگاه قرآن عرضه شود؛ اما ميديديم كه در اين دوره، كتابهايي دربارهي آشپزي و اطلس جغرافيا عرضه ميشد، كه با متخلفان برخورد شد.
خواجهپيري در اينباره افزود: ما تصميم بر اين گرفتيم كه سال آينده خودمان 10هزار كتاب را مميزي كنيم و آنها را از ناشران خريداري و در يك فروشگاه موضوعي بزرگ آنها را عرضه كنيم؛ اما ناشران نسبت به اين تصميم اعتراض كردند و تأكيد داشتند كه فروش كتاب يكي از فعاليتهاي ماست و فرصت حضور در نمايشگاه، امكان برقراري ارتباط با محققان را فراهم ميآورد و با آنها قرارداد انتشار آثارشان را امضا ميكنيم. از سويي، شركاي تجاري را براي فعاليت خود پيدا ميكنيم؛ بنابراين ميبينيم كه شأن نمايشگاه تنها تجليل از شأن قرآن نيست و جرياني را گسترش ميدهد و فعاليتهاي قرآني ايجاد ميكند. نمايشگاه اين كاركرد را دارد كه دست مردم را بگيرد و در دست فعالان قرآني بگذارد.
او تصريح كرد: از سويي ميبينيم بخش ادبيات نمايشگاه ميتواند به ادبيات جهت دهد و به شاعران در حوزهي آموزههاي قرآني خط ميدهدف كه اينها نشان از اتفاقي به نام توسعهي فرهنگ قرآني است و ما معتقديم كه نمايشگاه قرآن خط توسعهي فرهنگ قرآني را روشن ميكند. متأسفانه لايههاي زيرين نمايشگاه در توسعهي فرهنگ قرآني ديده نميشود و پشت آمار پنهان ميشود.
خواجهپيري بر كاركرد ترويجي آموزههاي كلام وحي نمايشگاه تأكيد كرد و گفت: ممكن است بخشهاي مختلف نمايشگاه شكل اجرايي داشته باشد؛ اما لايههاي زيرين آن مفهومي است و حاصل آن را در زندگي مردم ميبينيم. البته هنوز كار ما تمام نشده است؛ ما حوزهي مفهومي را تنها توانستيم در بخش خانواده و حجاب و عفاف، به صورت كامل اجرا كنيم.
وي در بخش ديگري از اظهاراتش بر ايجاد مميزي در پذيرش كتابها براي حضور در نمايشگاه تأكيد كرد و افزود: مردم به مميزي ما اعتماد دارند و بدون هيچ نگراني كتاب مطلوب خود را تهيه ميكنند. به اعتقاد ما، كتابي كه به نمايشگاه ميآيد، نبايد سطحي و ضعيف باشد و اگر كتابي مميزي شد، معنايش اين نيست كه كتاب مضري است. مثلا ميديديم كه در نمايشگاه، كتاب آشپزي عرضه ميشد؛ در حاليكه در نمايشگاه قرآن و عترت بايد كتابهاي متناسب با آن عرضه شود. نوددرصد مميزي ما با اعلام كد 297 است، كه آثار متناسب با نمايشگاه را انتخاب و عرضه كنيم.
خواجهپيري در پايان اين نشست كه در خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) دربارهي افزايش بازديدكنندگان از نمايشگاه در سالهاي آينده نيز اظهار كرد: امسال يك ميليون و پانصد تا ششصدهزار نفر بازديدكننده از نمايشگاه داشتيم، كه ميانگين آن، روزانه به 55هزار نفر ميرسد. براي افزايش بازديدكنندگان دورهي بعد در پي آن هستيم كه نمايشگاه را هفت تا هشت روز قبل از ماه شعبان برگزار كنيم، تا علاقهمندان شهرستاني هم امكان بازديد از نمايشگاه را داشته باشند. از سويي حضور بيشتر رسانهها بويژه صداوسيما ميتواند به افزايش بازديدكنندگان كمك كند و مسألهي بعد، تغيير برنامهها و اجراي برنامههاي بديع نسبت به دورههاي پيشين است. يك برنامهريزي سنگين و اعتبار خوب اين نويد را ميدهد كه وضع بهتري داشته باشيم و سعي داريم كه در دورهي بعد، حوزهي محتوايي فعاليت نمايشگاه قويتر شود.
انتهاي پيام
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]