واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /درآستانه كنگره انجمن دندانپزشكي ايران/ يك متخصص بيماريهاي دهان: كمتراز يك دهم درصد اعتبارات بخش سلامت، صرف پيشگيري و ارائه خدمات دندانپزشكي شده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
به گفته مسئول كميته برنامههاي راهبردي چهل و هشتمين كنگره بين المللي انجمن دندانپزشكي ايران، تا سال 87 از مجموع اعتبارات دولتي بخش سلامت كمتر از يك دهم درصد در بخش پيشگيري و ارائه خدمات دندانپزشكي هزينه ميشده و اين در حالي است كه سهم اعتبارات دندانپزشكي از كل اعتبارات سلامت بسياري از كشورها بالغ بردهها برابر اين عدد ميباشد
دكتر رضاحسينپور در آستانه چهل و هشتمين كنگره بين المللي انجمن دندانپزشكي ايران كه از سي ام مهرماه تا سوم آبان ماه سال جاري در مركز همايش هاي برج ميلاد برگزار ميشود در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا گفت: برخلاف تصورات رايج گذشته كه خدمات دندانپزشكي را خدماتي لوكس، بي تاثير در سلامت عمومي، مورد نياز و درخواست قشر مرفه و غيرضروري ميدانستند و تصميم گيرندگاني كه چنين تصوراتي را محملي براي تقليل و تحديد سهم و جايگاه خدمات دندانپزشكي در نظام سلامت كشور قرار ميدادند، امروز اهميت سلامت دهان و تاثير آن بر سلامت عمومي بدن مورد توافق انديشمندان علوم پزشكي و مجامع معتبر علمي قرار دارد.
وي گفت: كمپلكس دهان و دندانها تاثيرات مهمي بر اجزاء مختلف بدن مانند دستگاه گوارش، سيستمهاي تنفسي، قلبي عروقي، شنوايي و ... داشته و پيوستگي و ارتباط واضحي بين سلامت دهان دندانها و سلامت عمومي بدن وجود دارد.
وي افزود: بسياري از متخصصان علوم اجتماعي و رفتاري دندانهاي زيبا و مرتب، لبهاي متوازن و لبخند موزون، دهان خوش بو و كمپلكس فكي عضلاني متناسب را عامل مهم در نشاط، طراوت و موفقيت اجتماعي كودكان قلمداد ميكنند.
اين متخصص بيماريهاي دهان، گفت: متاسفانه متوليان نظام سلامت در كشور در گذشته اهتمام چنداني به اين مقوله نكردهاند و جامعه را در بخش دندانپزشكي به حال خود وا گذاشتهاند، براي اثبات اين مدعا ذكرهمين نكته كافي است كه تا سال 87 از مجموع اعتبارات دولتي بخش سلامت كمتر از يك دهم درصد در بخش پيشگيري و ارائه خدمات دندانپزشكي هزينه ميشده است. اين در حالي است كه سهم اعتبارات دندانپزشكي از كل اعتبارات سلامت بسياري از كشورها بالغ بردهها برابر اين عدد ميباشد به عنوان مثال در كشور سوئد كه پيشرو در طرحهاي سلامت دهان و دندان ميباشد 8 درصد از اعتبارات بخش سلامت به دندانپزشكي اختصاص دارد.
حسين پور ادامه داد: وزارت بهداشت و درمان به عنوان متولي سلامت ذيل رديفهاي متفرقه بودجه سال 87، فقط 20 ميليارد ريال براي پيشگيري از بيماريهاي دهان و دندان هزينه خواهد كرد. مقايسه اين عدد با كل اعتبارات بخش دندانپزشكي از كل اعتبارات وزارت بهداشت يا صرفا در مقايسه با اعتبارات فصل بهداشت و درمان نشان ميدهد كه اعتبارات بخش دندانپزشكي از كل اعتبارات وزارت بهداشت(در بخش بهداشت و درمان) به صدمهاي درصد نيز نميرسد.
اين كارشناس بيمههاي درماني همچنين اضافه كرد: اعتبارات بخش دندانپزشكي بيمههاي درماني نيز تا سال 87 از همين الگو ذهنيت تبعيت ميكرد به عنوان مثال كمتر از يك درصد از اعتبارات سازمانهاي بيمه گر پايه (بيمه خدمات درماني، تامين اجتماعي و نيروهاي مسلح) در بخش دندانپزشكي هزينه ميشد، اين اعداد اگرچه بهتر از اعداد و ارقام اعتبارات دندانپزشكي وزارت بهداشت و درمان به عنوان متولي سلامت ميبود ولي با جايگاه واقعي سلامت دهان و دندان خدمات دندانپزشكي در مجموعه خدمات سلامت فاصلهاي بسيار داشت.
وي گفت: با اين همه در سال 1387 اتفاقي بسيار مهم در حوزه تامين مالي نظام سلامت براي بخش دندانپزشكي رخ داده است. در اين سال شوراي عالي بيمه مبلغ 500 ميليارد ريال از اعتبارات سازمانهاي بيمه گر را براي ارائه خدمات دندانپزشكي به كودكان 6 تا 12 سال تخصيص داده است. با اضافه كردن منابع و اعتبارات دندانپزشكي قبلي به اين رقم ميتوان اذعان كرد كه سازمانهاي بيمه گر پايه، بخش در خور توجهي از اعتبارات خود را در بخش دندانپزشكي هزينه خواهند كرد. در صورتي كه اين مبلغ اعتبار به درستي مديريت شده و دانش آموزان از خدمات آن بهره مند شوند و در سالهاي آتي جمعيت هدف و بسته مزايا گسترش يابد تاثير شگرفي در ارتقاي شاخصهاي سلامت دهان و دندان در كشور ايجاد خواهد نمود.
انتهاي پيام
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]