واضح آرشیو وب فارسی:حيات: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم رونمايي كتب تقويم دفاع مقدس:آيندگان بايد به ميراث فرهنگي و معنوي دفاع مقدس ببالند
تهران- حيات
محمد حسين صفارهرندي گفت: تاريخ دفاع مقدس به عنوان بخشي از تاريخ تابناك كشور بايد حفظ شود تا آيندگان با مرور اين حوادث به نياكان خود ببالند كه در برهه اي از تاريخ اين ملت چگونه مردان و زناني ايثارگر و فداكار با شجاعت دست متجاوز را از خاك مقدس ميهن كوتاه كردند.
به گزارش خبرنگار فرهنگي خبرگزاري حيات،وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم رونمايي كتب دفاع مقدس ضمن قدرداني از انجام اقدامات نيروي زميني ارتش در گردآوري تقويم تاريخ دفاع مقدس، گفت: ضرورت پيگيري امر مهم بازخواني تاريخ دفاع مقدس از شدت وضوح، مورد غفلت قرار گرفته در حالي كه اين موضوع جزء بديهياتي است كه هميشه در اذهان مردم جاي دارد .
وي افزود: انجام چنين اقدامات فرهنگي توسط نهادي به ظاهر نظام گرا، قابل تحسين و تقدير است. ارتش به عنوان يك نيروي نظامي پيوندي چنين نزديك، نرم و لطيف با فرهنگ برقرار مي كند كه قابل تحسين است و اين از بركت نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران است.
محمد حسين صفارهرندي خواستار عدم غفلت دربازخواني تاريخ دفاع مقدس شد و گفت: اكنون چهره هايي از اين تاريخ مقدس در كنار ما هستند، تاريخي نزديك كه در كنار ما زنده و جاويد است وما نبايد از آنان غافل شويم متاسفانه بسياري از اين گنج هاي تاريخي را از دست داده ايم، كه آنان بخشي از تاريخ پر افتخار ما را همچون گنجي همراه خود به سينه خاك بردند و اكنون نبايد از باقي مانده اين تاريخ غفلت كنيم.
وي با اشاره به اين مطلب كه دشمنان درصدد نابودي تاريخ دفاع مقدس هستند گفت: عده اي در كمين نشستند تا آثاري را كه راويان صادق در جلسات قرارگاه ها به ثبت رساندند و اتفاقات روزمره اين حوادث را كه در رسانه ها ضبط كردند، نابود كنند و كساني را كه اين آثار را جمع آوري كرده خاين معرفي كنند و توجيح شان اين است كه آنان با دفاع كردن در مقابل بيگانگان، مسير پيشرفت كشور را بستند. عده اي با نوشتن خاطره ها، دفاع مقدس را واژگونه جلوه دادند و با چنين اقدامات خائنانه اي گرد و غباري بر چهره تاريخ دفاع مقدس نشاندند كه با همت نيروهاي متعهد بايد از چهره چنين آثار ارزشمندي زدود شود.
صفارهرندي بر لزوم صيانت از ارزش هاي دفاع مقدس اشاره كرد و گفت: تاريخ دفاع مقدس به عنوان بخشي از تاريخ تابناك كشور بايد حفظ و نگهداري شود تا آيندگان با خواندن اين تاريخ درخشان، سر تعظيم فرود آورند و براي چنين دفاع جانانه اي به نياكان خود افتخار كنند. انعكاس اين تاريخ زيبا، حق نسل هاي آينده است تا با مرور اين حوادث به نياكان خود ببالند و كساني را كه در برهه اي از تاريخ با ايثارگري و فداكاري دست متجاوز را كوتاه كردند الگو قرار دهند.
وي افزود: درطول تاريخ پر فراز ونشيب ايران هرگاه جنگي به وقوع پيوسته پاره اي از خاك سرزمين مان جدا شده، اما پس از 200 سال اين نخستين بار است كه در كشور جنگي به وقوع مي پيوندد و حتي يك وجب از خاك ميهن عزيزمان از دست نمي رود، بايد به اين مهم باليد. آنان كه بر چنين اتفاق بزرگي چشم بسته اند و خيانتكارانه به واژگونه انگاشتنن مفاهيم آن پرداختند بايد بدانند كه اين اقدامات مانع از آن خواهد شد كه به اهدافشان دست يابند.
در ادامه صفارهرندي آثار و بقاياي باقي مانده از جنگ را ميراث فرهنگي قلمداد كرد و گفت: رسم تمام ملت هاست كه آثار و بقاياي گذشته خود را از دل خاك بيرون مي كشند و با دقت غبار از چهره اش مي زدايند و آن را حفظ مي كنند تا از گزند دشمنان مصون بماند و حال كدام ميراث، گرانبهاتر ازميراث هشت ساله جنگ تحميلي براي ما و آيندگان به يادگار مانده است.
وي افزود: تاريخ دفاع مقدس ميراث معنوي است كه در برخي موارد هنوز از دل خاك بيرون نيامده و يا اگر هم آمده، غباررويي و محافظت نشده است. ميراث فرهنگي ملت ها فقط خشت و گل نيست، شهيدان و آثار به جا مانده از دوران دفاع مقدس ميراث معنوي ملت ما هستند، ميراث گرانبهايي كه نام ايران را در تمام دنيا مطرح كرده است.
وي در پايان سخنانش با تاكيد بر استمرار درنگارش تاريخ و ادبيات دفاع مقدس گفت: زيباترين سوژه ها در تاريخ دوران دفاع مقدس آفريده شده كه اگر هنرمندانه به اين موضوع پرداخته شود به اوج خواهد رسيد. مسولان نيز بايد با حمايت از اين تلاش ها پاسدار گنجينه ارزشمند دفاع مقدس براي نسل هاي آينده باشند.
پايان پيام
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]