واضح آرشیو وب فارسی:موج: اختصاصيدكترحسين اميدزاد:ايران به دليل عدم وجود برنامه ريزي در پايين ترين سطح جذب توريست در دنيا قراردارد
خبرگزاري موج - يك كارشناس مسائل گردشگري با انتقاد از عدم وجود برنامه ريزي در زمينه گردشگري، اين امر را موجب قرار گرفتن ايران در پايين ترين سطح جذب توريست در دنيا دانست.
به گزارش موج از اصفهان، دكترحسين اميدزاد با بيان اينكه در حال حاضر در زمينه گردشگري در دنيا تحولات زيادي صورت گرفته تصريح كرد: در سال 2006 ميلادي حدود 500 ميليون گردشگر در جهان سفر كرده اند و اين تعداد در سال 2007 ميلادي تنها طي يك سال به 950 ميليون نفر رسيده است.
اين كارشناس مسائل گردشگري افزود: با مقايسه نتايج اين آمار ،اين سؤال به ذهن مي رسد كه سهم ايران در اين چرخش اقتصادي چه ميزان است؟ سؤالي كه نمي توان جواب شايسته اي براي آن ارائه كرد چرا كه ايران حتي در مقايسه با كشورهاي همسايه نيز در جايگاه بسيار پاييني قرار دارد. در حالي كه از نظر جاذبه فرهنگي و گردشگري بي شك مي توانيم سالانه ميزبان شايسته اي براي ميليون ها گردشگر از سراسر جهان باشيم.
دكتر اميدزاد به جايگاه ايران در زمينه گردشگري اشاره كرد و ادامه داد: فرانسه سالانه با 77 ميليون گردشگر، اسپانيا با 57 ميليون نفر و آمريكا با 51 ميليون گردشگر رتبه هاي اول تا سوم در زمينه جذب گردشگر را در جهان دارا مي باشند. اين در حالي است كه كشور تركيه نيز سالانه با جذب 23 ميليون گردشگر در رتبه دوازدهم جهان قرار گرفته و مالزي با 20 ميليون و 700 هزار گردشگر در سال 2007 ميلادي به عنوان الگوي كشورهاي منطقه مطرح است.
وي گفت: متأسفانه به دليل عدم وجود برنامه ريزي و امكانات مناسب ايران حتي در رتبه اي پايين تر از سوريه با 4 ميليون گردشگر در سال قرار دارد. اين در حالي است كه با فراهم آوردن امكانات ايران مي تواند سالانه ميزبان ميليون ها نفر گردشگر از سراسر جهان باشد.
اين فعال صنعت گردشگري به معضلاتي چون نبود امكانات بين راهي، سيستم حمل و نقل مناسب، مراكز اقامتي و هتل ها اشاره كرد و گفت: مجموعه اين عوامل سبب شده تا سهم ايران از صنعت سودآور گردشگري در جهان بسيار اندك و ناچيز باشد. و در حالي كه از بسياري از كشورهاي پيشرو در اين زمينه جاذبه هاي بيشتري داريم.
اميدزاد تصريح كرد: سال گذشته طي مذاكرات صورت گرفته با برخي از شركت هاي تركيه و مالزي مقرر گرديد به صورت هفتگي از اين شركت ها يك پرواز مستقيم از تركيه و مالزي به اصفهان داشته باشند تا براي زائراني كه از اين كشورها قصد سفر به عربستان را دارند يك تور اصفهان گردي برگزار شود. بعد از اعلام موافقت طرف خارجي به دليل عدم همكاري هتل ها و وجود موانعي در اصفهان اين طرح به صورت نيمه كاره رها شد. طرحي كه با اجرايي شدن آن ما را قادر مي ساخت تا در راستاي جلب گردشگر از منطقه آسياي جنوب شرقي گام هاي بسيار مهم و تأثير گذاري برداريم.
كارشناس گردشگري ادامه داد: شكست اين طرح سبب شد تا خود شخصاً براي فراهم آوردن امكانات رفاهي و اقامتي براي گردشگران وارد عمل شوم و طرح ايجاد هتل هاي سنتي در اصفهان را براي توسعه فضاي اقامتي طراحي نمودم.
وي با اشاره به ظرفيت پذيرش مسافر در هتل هاي اصفهان گفت: اصفهان براي پذيريش حداقل يك ميليون گردشگر نيازمند چندين هزار تخت است در صورتي كه در يك هزار 600 باب اتاق هتل هاي اصفهان تنها 7 هزار تخت موجود است. كه اين تعداد حتي جوابگوي نياز گردشگران داخلي هم نيست .
اين فعال صنعت گردشگري گفت: براي اجرايي نمودن طرح تور گردشگري زائران بيت ا... الحرام كه از كشورهاي جنوب شرق آسيا به ايران سفر مي كنند حداقل بيش از 10 هزار باب اتاق نياز است كه اگر در هر اتاق به طور ميانگين 2 نفر اسكان داده شود يعني در هر شب 20 هزار نفر و در سال حدود 7 ميليون گردشگر را در اصفهان مي توان پوشش داد.
وي گفت: اين رقم تعداد اتاقي است كه تنها براي پذيرايي از گردشگران جنوب شرق آسيا كه به منظور زيارت به عربستان مي روند لازم است . اكنون بايد اين نكته را يادآوري نمايم كه در برخي از فصول سال مثل عيد نوروز ، ايام تابستان ، عيد فطر، قربان به دليل افزايش تعداد گردشگر داخلي در اصفهان به هتل ها ، مهمان پذيرها و خوابگاه هاي فصلي نيازمنديم و همه اين ها در حالي است كه امكانات اقامتي استان به هيچ وجه جوابگوي نياز اين تعداد گردشگر نيست.
دكتر اميد زاد گفت: بنده به عنوان يكي از فعالان و خدمتگزاران در صنعت گردشگري از بيان اين موضوع شرمنده ام چرا كه ما حتي امكان پذيرايي از هموطنان خويش در شهر اصفهان را نداريم.
مجري طرح بزرگترين هتل سنتي خاور ميانه در اصفهان در پايان اظهار اميدواري كرد با اجراي اين طرح تا پايان سال جاري بتوان زمينه هاي افزايش نقش اصفهان در صنعت گردشگري فراهم آورد.
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 608]