تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان بلند مرتبه چون به فهم و دانايى رسد، متواضع مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835072043




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نيويورك تايمز: در تركيه سنت هاي مذهبي با سكولاريسم اميخته است


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نيويورك تايمز: در تركيه سنت هاي مذهبي با سكولاريسم اميخته است
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/07/23
روزنامه نيويورك تايمز نو شت ، تركيه در حال حاضر توسط مسلمانان سنتي اداره مي شود اما ايدئولوژي و قانون حاكم بر آن به شدت از سكولاريسم پيروي مي كند كه به اقدامات مصطفي كمال آتاتورك در سال هزار و نهصد و بيست باز مي گردد.
اين روزنامه در شماره امروز خود در اينترنت نوشت از نظر برخي از جوانان تركيه ، آزادي به معناي عمل به دستورات اسلام است و دختران ترك ويژگيهاي خود را با پوشاندن موهايشان نشان مي دهند.
به نوشته اين روزنامه، آنها با اين اقدام مرز ميان آزادي و تدين ، نوگرايي و سنت گرايي را با در هم آميختن تفاوتهاي غرب و شرق از نو ترسيم مي كنند.
نيويورك تايمز با اشاره به اخراج حوا يلماز ، دانش آموز محجبه ترك كه به سبب رعايت حجاب از مدرسه اخراج شد نوشت ، وي پس از اخراج، وارد يك گروه مطالعاتي فلسفه شد و به مطالعه آثار هگل ، سنت آگوستين و ماكياول پرداخت. وي همچنين با حضور در كلاسهاي جامعه شناسي حضور يافت و با فعالاني برخورد كرد كه بسياري از آنها تلاش مي كنند براي عباراتي مانند " مدرن "‌ تعاريفي نو بيابند، كلماتي كه مفهوم آن سالها با سكولاريسم مترادف بود.
به نوشته اين روزنامه ، آنها تنها براي اسلام نمي جنگند ، بلكه بدنبال برقراري حقوق برابر در تركيه هستند و با تفاوتهاي ديني و نژادي كه نسل هاي قبلي آنها را از هم متمايز مي ساخت ، كاري ندارند.
در اواسط ماه ژانويه ، موضوع روسري به يكي از دلايل اصلي تظاهرات مردمي تبديل شد كه خانم يلماز از آن دفاع مي كرد. در پي اين مخالفتها ، دولت نخست وزير رجب طيب اردوگان وعده داد قانوني را به تصويب برساند كه بر مبناي آن زنان مي توانستند حجاب خود را در دانشگاه حفظ كنند. اما تركهاي سكولار با دادن اختيارات بيشتر به مسلمانان مخالفت كردند.
با اين حال تركيه به عنوان يك تجربه منحصر بفرد دموكراتيك در جهان اسلام باقي مي ماند. اولين زمزمه هاي دموكراسي در سال هزار و هشتصد و هفتاد و شش با تاسيس مجلس و وضع قانون در زمان امپراطوري عثماني به وقوع پيوست و از آن زمان به بعد اين كشور هيچگاه مانند كشور هاي عربي تحت سيطره استعمارگران قرار نگرفت و به تدريج دموكراسي در اين كشور ظهور يافت. در واقع اينكه افرادي مانند يلماز اعتراض مي كنند ، يكي از مشخصه هاي بارز اين مسئله است.
به نوشته اين روزنامه ، پوشش روسري براي وي مفهوم آزادي را دارد ، اما براي بسياري از زنان ديگر ، اين مسئله جنبه عكس دارد. در مناطق فقير نشين و روستايي تركيه كه بيشتر محافظه كاران مذهبي در آن زندگي مي كنند ، دختران از سنين جواني روسري مي پوشند و بسياري از مردم تركيه به طور جدي معتقدند ، در صورت نبود قوانين دولت ، جوانان تركيه براي رعايت حجاب بيشتر تحت فشار قرار داشتند.
بنا براين ، برخي از زنان ترك معتقدند لايحه پوشش حجاب آزادي برخي از زنان را محدود كرد.
يك ماه پس از آنكه مجلس تركيه آخرين طرح حجاب را به تصويب رساند َ، بحث حجاب در تركيه وارد عرصه جديدي شد. به نوشته اين روزنامه ، اگرچه از حجاب به عنوان يكي از پنج ركن اصلي اسلام كه نماز نيز جزو آنها ست نام برده نشده است ، اما يلماز رعايت حجاب را از دستورات قرآن مي داند.
با اين وجود قوانين سنتي در تركيه خود را با زندگي مدرن تطبيق داده اند. مثلا ، دست دادن در تركيه يك سنت غالب به شمار مي آيد و بسياري از زنان از آن پيروي مي كنند.
تركيه از نظر فرهنگي با دنياي اعراب متفاوت است و به همين جهت برداشت متفاوتي از اسلام دارد. در اين كشور اسلام به شدت تحت تاثير صوفي گري قرار گرفته است.
با اين وجود بحثهاي مربوط به حجاب ، دادگاه تركيه اعلام كرد اجازه حضور دانشجويان محجبه در دانشگاه بر خلاف قانون اين كشور است ، زيرا با اصول سكولاريسم در تعارض است.
 سه شنبه 23 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن