واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: «دعوت» ركورد فروش فيلمهاي حاتميكيا را شكست حتي اسكار هم نميتواند...
نگاه سوم-در اين ركود نسبي اقتصادي كه بر گيشه سينماها حكمفرما است، اكران تازه پنج فيلم ايراني مردم را به سالنهاي تاريك سينما كشانده است و رونقي هر چند موقتي، اما با جنب و جوش به گيشهها داده است.
كما اين كه در حال حاضر اگر از مقابل سينما آزادي كه به لحاظ كيفيت سالن و نمايش فيلم يك سروگردن بالاتر از سينماهاي فعال ديگر اين حوزه است، رد بشويد، جنب و جوش و شور و اشتياق مردم حاضر در مقابل در ورودي (نه گيشه، چون سينما آزادي گيشههايش درون سينما است نه در مقابل در ورودي) سينما را شاهد خواهيد بود. نكته جالب و البته تاسف بار اين است كه در مقابل همين سينماي مشهور پايتخت، سي دي فيلمهايي كه در درون سينما در حال نمايش است به فروش ميرسد؛ و صداي ناكوك سي دي فروش را ميشنويد كه ميگويد: سي دي فيلم دعوت، 7000تومان. حال اين كه اين فيلم و فيلمهاي ديگر چه طور به كنار پيادهرو آمدهاند خود حديث ديگري است. با اين حال در كنار اين آدمهاي ناجور احترام تماشاگرهاي همان فيلمها را هم ميبينيد كه بياعتنا به سي دي فروش، بليت ميخرند و لذت فيلم را در سالن تاريك تجربه ميكنند، نه در صفحههاي تلويزيون و با كيفيت بد سي دي. با اين توصيف نگاهي داريم به فروش فيلمهاي در حال اكران كه رونق نسبي به سالنهاي سينما دادهاند.
دعوت:280 ميليون تومان
ركورددار فروش فيلمهاي حاتميكيا
تيزرهاي متفاوت تلويزيوني، بازيگران مشهور بيشمار و يك قصه اپيزوديك و خاص توجه هر سينمادوست پيگيري را به خود جلب ميكند. دعوت، آخرين فيلم ابراهيم حاتميكيا با توجه صرف به تماشاگر عام تمام اين مزايا را در خود دارد. اين فيلم توانسته است در 18 روز نمايش خود 280ميليون تومان بفروشد. البته علت اين جنب و جوش تهيهكننده را شايد در اين نكته بايد جست و جو كرد كه خود حاتمي كيا مسووليت تهيهكنندگي را بر عهده دارد.
فيلم محصول حك فيلم است، البته با مشاركت نهاد دولتي ديگر. به هر حال اين رقم تا كنون يك ركورد براي فيلمهاي ابراهيم حاتمي كيا محسوب ميشود. فيلمهايي كه بعضا بيتوجه به گيشه صرفا از دردهاي درون جامعه گفتند و البته ماندگارتر از دعوت شدند.
كنعان:142 ميليون تومان
مردم براي بازيگرهاي مشهور ميآيند
سومين فيلم ماني حقيقي پس از آبادان و كارگران مشغول كارند كه اقبال نمايش عمومي نيافت، ميتواند نقطه اميدي براي اين كارگردان جوان باشد. هضم روايت سنگين فيلم شايد براي تماشاگر سينما كمي دشوار به نظر بيايد، اما همين تماشاگر در طول 11 روز 142ميليون تومان براي كنعان پول داده است. پس نكاتي در اين استقبال نهفته است. اينكه حضور ترانه عليدوستي، افسانه بايگان، محمدرضا فروتن و بهرام رادان نميتواند در اين انتخاب كم تاثير باشد. فيلم ماني حقيقي برخلاف ژست روشنفكرانهاش توانست تماشاگر را مجاب كند كه بيايد و ببيندش. پس بايد به انتظار روزهاي بعد ماند و ديد اين استقبال دوام ميآورد يا نه.
سه زن:71 ميليون تومان
ريتم كند ساكنان سرزمين سكوت
دومين فيلم منيژه حكمت پس از زندان زنان تا اينجاي كار خيلي نتوانسته تماشاگر را راضي كند. البته پيشبينيهاي قبل از نمايش فيلم خلاف اين نظر را تبيين ميكرد. تبليغات شفاهي منيژه حكمت كه از چند ماه قبل آغاز شده بود و حضور فيلم پيش از نمايش عمومي در خارج از كشور و جشنوارههاي خارجي اين فكر را در ذهن مخاطب ميكاشت كه فيلم در اكران عمومي فروش خوبي خواهد داشت. سه زن در حال حاضر و تا بيستم مهرماه 71ميليون تومان فروش كرده است كه به نسبت حجم اين تبليغاتي كه ذكر شد، رقم بالايي نيست.
آواز گنجشكها:64 ميليونتومان
فيلم اسكاري سينماي ايران نفروخت
تماشاگران ظاهرا گول تبليغات پيش از نمايش فيلم را نميخورند؛ اجازه ميدهند فيلم روي پرده برود و آن وقت تصميم ميگيرند به ديدنش بروند يا نه. آواز گنجشكها دقيقا در اين قاعده ميگنجد، جايزه خرس نقرهاي برلين كه در سراسر شهر روي بيلبوردها قرار دارد و حتي تيزرهاي تلويزيوني متعدد هم نتوانست فروش فيلم اسكاري سينماي ايران را از 64 ميليون تومان تا چند روز قبل بالاتر ببرد. تماشاگر ميداند كه به ديدن كدام فيلم برود.
نسكافه داغ داغ :43 ميليون تومان
موزيكالي با طعم خسرو شكيبايي
نسكافه داغ داغ، در همين حد 43ميليون فروشي كه داشته است، به نظر مديون خسرو شكيبايي است و بيش از اين تماشاگر از فيلم چيز ديگري نميخواهد. ميآيد تا آخرين روزهاي شكيبايي را ببيند و دو ساعت لذت ببرد. ميبرد يا نميبرد را ديگر از خودشان بايد پرسيد.
ساير فيلمها
همچنان هميشه پاي يك زن در ميان ...
همچنان هميشه پاي يك زن... ركورددار فروش اكران حال حاضر است. فيلم كمال تبريزي با 896ميليون تومان ميرود تا يكي از پرفروشهاي سال لقب بگيرد. انعكاس هم با 525ميليون فروش به نسبه خوبي داشته است و فرزند خاك نيز هنوز نتوانسته از مرز 113ميليون تومان بگذرد.
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]